«صدي سه مي گيرم»، حلال است يا حرام؟

«پول مي دهم اما صدي سه مي گيرم »؛ اين يکي از رفتارهاي اقتصادي رايج درميان مردم است. سؤالي که در اين جا مطرح مي شود آن است که اين تعاملات از نظر فقهي چگونه است؟ حلال است يا حرام؟ بايد يادآور شد که قانون بانکداري بدون ربا بيشتر عمليات بانکي را مورد توجه قرارداد و آن را بر اساس عقود اسلامي ضابطه مند و مشروع کرد اما از بحث و بررسي تعاملات اقتصادي خارج از آن، سخني به ميان نياورد.

چرا جنگ با خدا و رسول خدا را تعدیل می کنید؟

یک کارشناس بانکداری در همایش «اقتصاد بدون ربا» بیان داشت: چرا اسم بهره را می گذارید سود؟ چرا عرق مذهبی مردم را تعدیل می کنید به سمت پایین و جنگ با خدا و رسول خدا را تعدیل می کنید.

بنگاهداری بانک‌ها به آخر خط رسید

بانک مرکزی پایان هفته جاری را آخرین مهلت بانکداران برای اعلام لیست اسامی شرکت‌ها و بنگاه‌های بانک‌ها به بانک مرکزی تعیین کرده بود و بر این اساس با ساماندهی شرکت‌داری بانکی‌ها آنها به وظیفه اصلی خود یعنی بانکداری و نه بنگاهداری خواهند پرداخت.

تلاش برای بانکداری اسلامی چرا ناموفق ماند؟

بعضی فکر می‌کنند که اگر قانون بانکداری بدون ربا را تغییر دهند شرایط بهتر می‌شود در صورتی که کار بد‌تر می‌شود. به خاطر اینکه بر ذهنیت کسانی که پیشنهاد می‌دهند و بر ذهنیت کسانی که در مجلس تصویب می‌کنند‌‌ همان ذهنیت سرمایه داری و زندگی در این سیستم کنونی حاکم است.

۴مانع بانکداری بدون ربا در ایران

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ۴ عامل وعده سود علی الحساب، پیش بینی سود اخذ شده از سرمایه گذاران، نوع حسابداری بانکداری فعلی و عدم آشنایی علمی با بانکداری اسلامی مهم‌ترین موانع تحقق بانکداری بدون ربا در ایران است.

دکتر رزاقی: سیستم بانکی ما ربوی نیست

یک استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص اذعان مقامات کشور به ربوی بودن سیستم بانکی کشور گفت: کدام سال یک بانک بیشتر از نرخ تورم به سپرده‎گذاران سود داده، در خصوص وامها هم بهره‏ها معقول است و سیستم بانکی ما ربوی نیست.

بانکداری اسلامی؛ مدلی که درک نشده است

مدیر عامل مؤسسه مالی و اعتباری مهر گفت: وقتی تصور می‌شود بانکداری اسلامی یعنی قرض‌الحسنه نشان می‌دهد که درک عمیقی از مفهوم بانکداری اسلامی وجود ندارد، زیرا بانکداری اسلامی دارای عقود مختلفی است و در بخش‌های مختلفی قابلیت فعالیت دارد.

فقه باید روی نظام سرمایه‌داری کار کند

شما پيش يك فقيه برويد و بدون اين كه نامي از بانك ببريد، بگوييد مي خواهيم سازماني راه بياندازيم كه پس انداز طبقات متوسط و محروم، ثروتمندان را ثروتمندتر كند، ببينيد فقيه چه جوابي مي دهد! آيا مجوز شرعي به شما مي‌دهد؟ اما جواز همين بانك‌ها را مي دهد چون كارشناس نمي‌گويد كه ماهيت اين بانك‌ها چيست. فقط اجزای بانك سرمايه داري را اسلامي مي‌كنند و بعد مي‌گويند بانك، اسلامي شد.

جایگاه عدالت اقتصادی در بانکداری اسلامی

عدالت در نظام بانکی چیست؟ جریان عدالت در نظام بانکی را می‏توان حداقل در محورهای توزیع عادلانه منابع بانکی، توزیع عادلانه سودها و کارمزدها و نقش نظام بانکی در فقرزدایی انتظار داشت حال سوال این است که آیا نظام بانکداری ایران به این نیازها پاسخ می‏دهد؟!

ساز و کار ربوی؛ بانکداری اسلامی از رؤیا تا واقعیت

بدون تردید تصویب و اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا با فاصله اندکی از پیروزی انقلاب اسلامی و حذف ربا از سیستم بانکی، موفقیت بزرگی برای طرِاحان قانون و مسئولان بانکی وقت به‎حساب می‎آید، ليکن این به‎معنای پایان کار و رسیدن به قانون کامل و بی‎نقص نیست، بلکه این قانون نیز همانند همه قوانین بشری نیازمند مطالعه و اصلاح و تکمیل مستمر است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.