روایت جلیلی از تحصن در سفارت انگلیس

در انقلاب مشروطه تحصن در سفارت انگلیس باعث انحراف آن نهضت بزرگ شد. در آن زمان هدف مشروطه خواهان فقط مبارزه با استبداد داخلی بود و از پشتیبانان و دستهای خارجی غفلت کردند. لذا همین انحراف و تحصن آنها در سفارت انگلستان باعث شد تا فرجام کار به روی کار آمدن دیکتاتوری به نام رضاخان منجر شود.

ملک المتکلمین؛ یک فراماسونر بهایی بود

در خصوص فساد عقیده او افراد مختلفی اظهار نظر کردند و حرف‌های ساختار شکنانه ای را از او نقل می کنند. مانند شرکت در مجالس شرابخواری .در برخی منابع مثل روزنامه خاطرات عین السلطنه به مواردی اشاره می شود که کفرگویی محض است که از سوی همین ملک المتکلمین در مجالس خصوصی اظهار می شود.

«نهضت مشروطه»،چه بود؟چه نبود؟

حتی نویسنده تاریخ مشروطه ایران، کسروی که چهره ضدّ دین، آخوند ستیز، وابسته به غرب و تحریفگر و مغرض بود، صریحا اعتراف می کند که بدنه انقلاب مشروطه، فعالان و فداکاران آن، رهبران و شعارهای آن، همگی دینی و مسجدی و علمائی و کار روحانیت و متدیّنین بود و مطالبات آنان، اجراء کامل قوانین شریعت اسلام، حفظ منزلت علماء دین و اطاعت از آنان، مبارزه با فساد و ظلم و رشوه و استبداد حاکمان،مبارزه با نفوذ اجانب و کفّار غربی در سیاست و اقتصاد کشور و از این قبیل بود و هرگز شعارهای لائیک و غربی ومطالبات غیر شرعی نداشتند.

ترور روحانی اعتدال‌گرا توسط افراطیون

آیت‌الله سید عبدالله بهبهانی در چنین روزی از رهبران مشروطه در خانه خود به ضرب گلوله افراد مسلح به شهادت رسید.

خونین‌ترین روز مجلس+عکس

امروز، 105 سال بعد است. 105 سال از روزی که یکی از بزرگترین درگیری های داخلی تاریخ معاصر ایران رقم خورد تا صبح روز دوم تیرماه 1287 با آتش و گلوله و خون و جنازه شروع شود و رویای آزادی خواهی به استبداد صغیر برسد.

تکلیف سیاسی، سر شیخ را بر سر دار برد

شیخ هم بصیر بود و هم تیزبین؛ هم آینده را به خوبی می دید و هم از فریاد برای رسوایی انحراف و التقاط بیم نداشت، وی فقط به یک موضوع فکر می کرد و آن هم ادای تکلیف شرعی خود بود.

«مشروطه شناسی» منتشر شد

نویسنده در این کتاب با تقسیم بندی نهضت بیداری اسلامی در ایران به دوران قبل و بعد از مشروطه، سعی در ارائه شاخص فکری و تاریخی داشته است.

چهار موج روشن‌فكری در ایران از دوران مشروطه تا انقلاب اسلامی

در تاریخ معاصر ایران و از آغاز‌ ورود جریان روشن‌فكری به عنوان یك پدیده‌ی نامأنوس و جدید تا امروز، می‌توان چهار موج روشن‌فكری را برشمرد: موج اول كه در دوران مشروطه شكل ‌گرفت. موج دوم كه پس از مشروطه و در دوران پهلوی اول پدید آمد. موج سوم كه مربوط به دوره‌ی پهلوی دوم است و موج چهارم كه به سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی برمی‌گردد و تا امروز هم ادامه دارد.

چرا شیخ فضل الله به دار آویخته شد؟

انقلاب‌ مشروطه‌ یکی‌ ازحوادث‌ درس آموز ایران‌ معاصر است‌ که‌ بستر مناسبی برای مطالعه‌ و ارزیابی‌ چندباره‌ی آن وجود دارد و بررسی علل انحراف در این انقلاب مردمی می تواند تجربه‌ی گران سنگی برای حال و آینده برای جلوگیری از تکرار اشتباه مشروطه شود.

شهادت شيخ فضل‌الله نوری رهبر نهضت مشروطه

شهيد شيخ فضل‌الله نوري از جمله روحانيوني بود كه در پيروزي نهضت مشروطه نقش مهمي ايفا كرد؛ اما، پس از مشاهده انحراف اين نهضت بناي مخالفت با روشنفكران غرب‌زده گذاشت.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.