مسئولین دولت از عدم امکان نظارت بر ارتباطات رمز شده بی‌خبرند

چند سالی است که استفاده از شبکه‌های اجتماعی در کشور ما رونق گرفته، بدون آن‌که جایگاه حقوقی این شبکه‌ها روشن باشد و حقوق مردم در آن‌ها به رسمیت شمرده شود. شرکت‌های خارجی در فضای ارتباطی ایران جولان می‌دهند و از واتس اپ آمریکائی گرفته تا وایبر اسرائیلی و تلگرام آلمانی-انگلیسی با خدمات رایگان خود چندین میلیون ایرانی را مشتری خود کرده‌اند و هر روزه پیام‌رسانی در عرصه کشور ایران را با انتقال این پیام‌ها به خارج کشور، ذخیره و بررسی آن‌ها و بازگشت دوباره آن‌ها به کشور به انجام می‌رسانند.

دستور فیلترشدن نرم‌افزارهای موبایل لازم‌الاجرا است

عباس جعفری دولت آبادی در خصوص موضوع صدور دستور قضایی مبنی بر فیلترینگ برخی نرم افزارهای ارتباطی گفت دستور دادستانی تهران خطاب به مراجع ذیربط در خصوص فیلتر کردن این قبیل نرم افزارها هم چنان به قوت خود باقی است و دستگاه های مربوطه موظف به اجرای دستورات قضایی صادره می باشند.

لاین، واتس‌آپ و تانگو فیلتر می‌شود

با دستور مقام قضایی ۳ نرم افزار پیام رسان لاین، واتس آپ و تانگو تا ساعتی دیگر فیلتر می‌شود.

وقتی وایبر همه چیز می­‌شود

آن چه خوب است کارکرد این شبکه هاست و آن چه بد است اشاعه استفاده از سرویس‌های خارجی. یعنی ما اگر یک سرویس ایرانی خوب داشتیم که با کیفیت خوب این خدمات را ارائه میداد چرا نباید همه مردم از آن استفاده کنند. وقتی سرویس، ایرانی باشد هم امکان نظارت بهتری برای نهادهای امنیتی فراهم است و هم ارزش اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند.

وایبر و واتس‌اپ جزو برنامه فیلترینگ‌هوشمند نیست

یعنی کل فضا بسته نمی شود بلکه فقط صفحه خاصی محتوای مجرمانه دارد مسدود می شود.

آیا بدون «وایبر» می‌توان به زندگی ادامه داد؟

ایرانیان یکی از اصلی‌ترین کاربران برنامک پیام‌رسان وایبر می‌باشند. اما این برنامه مخالفان و موافقان جدی دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟

فاز اول فیلترینگ هوشمند شبکه‌های اجتماعی آغاز شد

با پایان پایان اولتیماتوم قوه قضایی و در حالی که کمتر از یک ماه از تصویب مدل مفهومی پالایش هوشمند مركز ملي فضايي مجازي می‌گذرد، شرکت ارتباطات زیرساخت، فاز اول فیلترینگ هوشمند شبکه‌های اجتماعی را کلید زد به طوری که امکان تفکیک و پالایش صفحات اینترنتی صورت هوشمند فراهم شده و سایت‌های مجرمانه به صورت کامل مسدود نمی‌شود.

جدا کردن محتوای خوب از بد در ارتباطات رمز شدۀ شبکه‌های اجتماعی، ادعائی غیرکارشناسی است

این ادعا که بتوان از طریق یک نرم‌افزار یک صفحه مشخص را بررسی و خوب و بد آن را در طرفة العینی تشخیص داد، ادعائی بس گزاف است که قطعاً طرح کنندگان آن از علم رایانه و هوش مصنوعی چیزی نمی‌دانند، چون به این نکتۀ واضح بی‌توجه‌اند حتی انسان برای درک خوب و بد محتوای یک صفحه به دانش پس‌زمینه‌ای متکی است و نمی‌تواند بدون دانش لازم و کافی به طور قطعی دربارۀ یک صفحه نظر بدهد، که اگر این‌گونه قضاوت خودکار خود ممکن بود، قوۀ قضائیه به جای قضات، روبات استخدام می‌کرد!

شایعات موبایلی و مصوبه‌ای به نام «روز پسر»

اخیراً در شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های ارتباطی تلفن همراه پیامی دست به دست می‌شود که از نامگذاری روز پانزدهم ذی‌الحجه به «روز پسر» خبر می‌دهد. اما آیا واقعاً چنین مصوبه‌ای وجود دارد یا صرفاً در حد شایعه است؟

وی‌چت چرا فیلتر شد

شاید شهروندان بعد از فیلتر شدن (البته در صورت تأیید کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه) «وی‌چت» و سایر اینگونه اپلیکیشن‌ها به این موضوع اعتراض کنند که مسئولان یک وسیله ساده مکالمه را هم که برای گفت‌وگو از آن استفاده می‌کردیم، فیلتر کرده‌اند اما باید گفت با توجه به تهدید بالای این نرم‌‌افزار و همچنین استفاده نابهنجار بسیاری از افراد از اینگونه نرم‌افزارها که حاصل بومی نکردن و عدم آموزش استفاده صحیح از ابزارها، مسئولان را به اتخاذ چنین تصمیمی مجاب کرد تا خشک و تَر باهم بسوزند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.