از پاداش چاپ مقاله در دانشگاه چه می‌دانید؟ +جدول پاداش

این کار علاوه بر تشویق دانشجویان و محققین به تحقیق و علم سازی به عنوان کمکی ناچیز به محققان در نظر گرفته شده است که متاسفانه تعداد زیادی از دانشجویان از این موضوع بی خبر هستند و به ان دقت نمی کنند و ممکن است از این تسهیلات نتوانند استفاده کنند.

غرب‌شناسی نوعی خودشناسی است

تقریباً عمدۀ علوم ما، هم در علوم پزشکی و علوم طبیعی و هم در علوم انسانی ما به ازای دینی آن تولید نشده است. حتی اگر شما مدعی زبان و ادبیات هم بشوید، الان در مقطع فوق لیسانس و دکترا کسانی که زبان و ادبیات فارسی می­‌خوانند، در گرایش زبان­‌شناسی نگاهشان با نگاه هگل یا نگاه نوآم چامسکی جلو می‌­رود.

شتاب رشد علمی کشور کم شده است

هدف دشمنان از تحریم‌ها، مسأله‌ی هسته‌ای یا مسائلی نظیر حقوق بشر و تروریسم نیست، چرا که خود آنها مراکز اصلی پرورش تروریسم و ضدحقوق بشر هستند، بلکه هدف آنها جلوگیری از رسیدن ملت ایران به جایگاه شایسته‌ی تمدنی است که لازم است با شناخت دقیق جایگاه و موقعیت خود بر حرکت پرافتخار کشور ادامه دهیم که در این روند، نقش اساتید و مجموعه‌های علمی بسیار برجسته است.

آموزه‌های غیراسلامی را از علوم انسانی کنار بگذاریم

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه یک شبه تحول در علوم انسانی پدید نمی آید و مسیر تولید علم زمان‌بر است تاکید کرد: «نباید کند و یا با تعجیل به تولید علم پرداخت. ما باید علوم انسانی غربی را کامل بشناسیم و بعد تحول ایجاد کنیم. تا شناخت کاملی از علوم انسانی نداشته باشیم نمی‌توانیم تحول ایجاد کنیم.»

ایران دومین کشور تولید کننده علم در منطقه

بر اساس داده‌های پایگاه استنادی ISI، ایران در پایان سال 2014 با تولید 1.5 درصد مستندات علمی نمایه شده در این پایگاه جهانی در مقام بیست‌ و دوم دنیا و دوم منطقه ایستاده و کشور ترکیه با سهم 1.68 درصدی در مکان هجدهم جهان و اول منطقه قرار گرفت.

در عرصه تولید علم باید نگاه جهادی داشت

رحیم‌پور ازغدی با بیان اینکه متاسفانه در حوزه آموزش و پرورش انسان‌های داریم که بدون آگاهی از موضوعات حرف می‌زنند، اظهار داشت: در رسانه‌هایمان نیز به همین روال است و تنها کارشان نقل قول کردن است در علوم انسانی نیز مشکل بزرگ این است که علوم را نقلی تلقی می‌کنند و تدبر را جدا می‌دانند.

علوم انسانی، تنگه احد انقلاب اسلامی است

پیش‌بینی بنده این است که تا سال ۱۴۰۴ و شاید زودتر از آن، حداقل ویرایش اول علوم انسانی بر اساس نگرش‌های ارزشی ما منتشر خواهد شد. امروز در رشته‌های اصلی علوم انسانی، با حضور صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی، اصلاحات اولیه انجام شده و سرفصل‌های جدیدی آماده شده است.

به اسم عقلانیت مدرن، مقدسات دینی را قداست‌زدایی کردند

کل علوم اجتماعی روی شانه سی، چهل نفر جلو آمده و بقیه به اینها حاشیه و تعلیقات می‌زنند و سر سفره اینها مدرک می‌گیرند و زندگی می‌کنند. خود این سی چهل نفر باید شالوده‌شکنی شوند. حرف‌های اثبات نشده، سوالات غلط، حرف‌های متناقض و مبانی همه باید بررسی و شالوده‌شکنی شوند. یک تعریف غلط از دین ارائه می‌دهند و سپس شروع به بررسی رابطه دین با خانواده و غیره را توصیف می‌کنند. خوب قبل از توصیف، این تعریف از دین باید ثابت شود. این شالوده‌شکنی از دغدغه‌های من در طول چندین دهه اخیر بوده است.

بزرگترین مانع پیشرفت، تصور «ما نمی توانیم» مدیران است

در حوزه تولید علوم نانو ما تا آخر سال 2014 جایگاه هفتم دنیا را داشته ایم. اما در حوزه فناوری نانو با این رتبه فاصله داریم و در میان 10 کشور برتر تولیدکننده علوم هستیم اما از نظر فناوری، تعداد محصولا و حجم بازار چنین جایگاهی نداریم. البته شاخص خیلی دقیقی نیز برای اندازه گیری این معیار وجود ندارد. اما حس عمومی این است که به خوبی تولید علم، تولید محصول و بازارمان به این خوبی نیست.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.