بزرگداشت حلقه کیان و سروش در جماران

جریان روشنفکری تجلی یافته در طیفی که به تعبیر شما به حلقه کیان شهرت‌ یافتند، در یک بزنگاه تاریخی به یک نیاز ملموس پاسخ دادند، که آن خوانش مدرن از دین و تنظیم مناسبات قدرت با آموزه‌های اسلامی بود.

«نگاه جبهه‌ای»، گمشده فرهنگ انقلاب

باید قبول کرد که کار جبهه‌ای کردن را باید از چهره‌های جریان روشنفکری آموخت و دید که چگونه خودشان به خودشان ضریب رسانه‌ای می‌دهند و جریانشان را به فضای هنری کشور تحمیل می‌کنند تا همه بیاندیشند که هنر ایران اسلامی آن چیزیست که آن‌ها نمایش می‌دهند

چرا رسوايي مانند ديگر آثار ده نمكي مورد حمله قرارنگرفت؟

فیلم سینمایی رسوایی در حالی به آخرین روزهای نمایشش نزدیک می‌شود که با فروشی نزدیک به شش میلیارد تومان جایگاه خود را به عنوان پرفروش‌ترین فیلم سینمایی غیرکمدی ایران تثبیت کرد. این فروش پنج میلیاردی در طی هفت هفته در حالی صورت گرفت که از یک سو تعداد سینماهای نمایش‌دهنده این فیلم نصف تعداد سینماهای نمایش‌دهنده فیلم اخراجی ها بود

جشنواره «سوپر حزب‌اللهی‌ها» که جنبش سبز هم در آن فیلم دارد!

در این جشنواره آثاری انتقادی وجود دارد که حتی صدا و سیما نیز از پخش آن خودداری نمود. مستندی وجود دارد به نام «10 تا» در مورد روستایی به شدت فقیر که سالها پیش خیری یک حسینیه برای آن ساخته و حالا در شرایطی که فرد 50 ساله ای پول ازدواج در آن را ندارد، در شرایطی که بسیاری از مردم «گرسنه» هستند، یک نفر پیدا شده که از روی چشم و هم چشمی می خواهد حسینیه دیگری بسازد و سازنده اثر به شدت او را به چالش می کشد. آیا این مستند سوپر حزب اللهی (به معنایی که آقایان می گویند) است؟!

تكاپوي ‌ جريان روشنفكري براي رفو كردن گاف 88

تمام ادعاهایی که جریان روشنفکری در صد سال بعد از مشروطه کرده بودند در این ماجرا نقض کردند. از عقلانیت تا قانون‌گرایی تا دموکراسی. تمام داشته‌های این جریان در فتنه به باد رفت.

روشنفکری که با آفتابه ودکا می‌خورد!

نمونه‌اش موقعی بود که در همان شش هفت ماه پیش از خروج او از ایران رفتم پیش ساعدی که آپارتمانی در بالای پیچ شمیران نرسیده به تخت جمشید داشت. وقتی که بی‌اختیار پس از ساعت‌ها نشستن، بلند شدم رفتم دستشویی، دیدم ساعدی با مشتش به در دستشویی می‌کوبد.

کسانی که غربی‌ها برایشان کف می‌زنند

برخی از روشنفکری تنها ظاهر آن را می‎گیرند و خیال می‏کنند روشنفکر در هر حالی باید مخالفت کند. گاهی ممکن است مخالفت از روی خودباختگی و تقلید و از سر تأمین منافع و یا حتی خود فروختگی و وطن فروشی باشد.

علیرام نورایی هم قربانی دیکتاتوری هنری شد

ایشان گفت: «تحمل این را ندارم که شما را اینجا ببینم. بفرمایید بیرون» من حتی از ایشان فرصت خواستم که چند ثانیه با هم حرف بزنیم اما ایشان گفت: «من هیچ صحبتی با شما ندارم.»

وحید جلیلی: اگر یکی در جنگ تکه‌پاره شود برای داستان‌نویس روشنفکر جذابیت ندارد

وحید جلیلی، در جلسه‌ای با عنوان «ادبیات و فرصت انقلاب اسلامی» که در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد، گفت : دغدغه هنرمند روشنفکر، ایدئولوژی است و از آنجایی که ایدئولوژی‌اش با ایدئولوژی انقلاب در تضاد است، به مضامین و مسائل انقلابی نمی‌پردازد.

چرا می‌‎گوییم «نارنجی‌پوش» در تقابل جدی با «جدایی» است؟

ساختهٔ تازهٔ مهرجویی جوابیه‌ایست به «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی و در آن زمان این مطلب با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شد و بسیاری را به تکاپو برای دست‌و‌پا کردن پاسخ این مسئله واداشت.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.