دگردیسی ذهن‌ها: تبدیلِ ذهنِ پردازشگر به دالانِ اطلاعاتِ نامفید

شاید در نگاهِ اول و به زعمِ‌ بسیاری، همانگونه که تلویزیون و رادیو دشمن یا رقیبِ‌ جدی مطالعهٔ کتاب نشده‌اند (که من این‌طور فکر نمی‌کنم) شبکه‌های اجتماعی نیز مانعی بر سر راه مطالعه نباشند. اما آن‌چه امروز می‌خواهم درباره‌اش هشدار بدهم، نابودی مطلق مطالعه است.

برای بهشت نمی‌نویسم

کار خودم را دوست دارم و سعی نکردم هر چه نوشته‌ام را به خورد مخاطب بدهم. من می‌کوشم خودم باشم و نمی‌خواهم برای عزیز شدن در چشم شخص یا گروه خاصی بنویسم. در جهان داستان، خودم را خدا می‌دانم. حس نمی‌کنم برای بهشت رفتن داستان می‌نویسم. صرفا از روی احساس لذت داستان نوشتم.

ارواح متحرک کاغذی

کتاب خوب کتابی­ست که آدمی­زاد را بارور کند، به بیان دیگر، کتابی که ذهن، تخیل، اراده و تفکر آدمی­زاد را به حرکت وادارد، کتاب خوب است. گاه یک کتاب کودکانه، مثلا شازده کوچولو، چنین قدرتی دارد و گاه کتابی بزرگ سالانه و عمیق می­تواند نطفۀ حرکت، تحول­ خواهی و جهش فکری و جسمی را در ذهن مخاطبش بکارد، این یعنی کتاب خوب

درختِ به، پیش از بهار رویید

هر کتاب باید چیزی به مخاطبش ببخشد. «درختِ به» با بهایی اندک، تجربه‌هایی تقدیم‌تان می‌کند. با هر روایتِ ساده‌اش، با هر قصهٔ دور از پیچیدگی‌اش به لایه‌ای از هزارتوی در هم پیچیدهٔ زندگی سرک بکشید و جای آدم‌هایی بنشینید که دور از شما، هم‌زمان یا پیش از شما به بازی زندگی تن داده‌اند.

افغانستان، ما، قنبرعلی تابش، خالد حسینی و دیگران

اگر یک کارگرِ افغان به دلایلِ اقتصادی یک سرمایه انسانی مناسب برای ایرانیان محسوب می‌شود، یک شاعر، به دلایلِ کاملاً انسانی، فرهنگی و ملی، یک سرمایه بی‌نظیرِ ادبی و فرهنگی قلمداد می‌شود. اما این سرنوشتِ همه اهلِ فرهنگ در ایران است. ایرانیان در خانه خویش غریب‌اند و دوستانِ افغان ما در خانه همسایه خود غریب‌تر.

نقد «کلت 45»‌ در اولین نشست «نقد قلم»

اولین نشست از سری نشست‌های «نقد قلم» به زودی در باشگاه کتاب تهران برپا می‌شود و در آن رمان «کلت 45» نوشته حسام‌الدین مطهری مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

«حاشیه بر کتاب» مطهری منتشر می‌شود

این کتاب شامل یادداشت‌هایی‌ست که مطهری از سال 88 تا 91 در روزنامه‌های جام جم، جوان و وب‌سایت‌های خانهٔ کتاب اشا، کتاب سوم و… منتشر کرده است.

تقدیر مجمع ناشران انقلاب از 10 نویسنده

شاعران و نویسندگان ادبیات انقلاب اسلامی عصر امروز، ۱۹ اردیبهشت، طی مراسمی در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران تجلیل شدند.

کلتِ۴۵ و حفره بلای سیاست

«کلتِ ۴۵» رمان تازه منتشرشده‌ی مطهری‌ از «حفره‌ی بلای» به جان هم افتادن مردم می‌گوید و از دست رفتن زیبایی در کنار هم زیستن و تصویر کردن هیولای سیاست‌زدگی که خانواده‌ی خوشبخت فیروزی (بخوانید ایران) را از هم می‌گسلد و هم‌خانواده‌های دیروز را به دشمنان خونی امروز تبدیل می‌کند

امیرخانی: «کلت۴۵» رمان انقلاب نیست، رمان امروز است

شاید اگر منتقدی معمولی این کتاب را بخواند، آن را فاقدِ تکنیکِ پیچیدهٔ داستانی بداند، اما درون‌گویی‌هایِ شخصیت‌ها تکنیکی‌ست که نویسنده ناخودآگاه برای نشان دادنِ نفاقِ درونِ آن‌ها استفاده کرده و به نظرم یک کشف از طرفِ نویسنده است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.