هشدار بسیج‌دانشجویی درباره رانت‌خواری در پتروشیمی‌ها

کشور ما به گواهی آمار یکی از بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز در جهان است اما با این وجود به دلیل سیاست‌گذاری غلط و سو‌مدیریت‌ها در طول سال‌های پیش و پس از انقلاب ، امروز این صنعت دارای مشکلات و مسائلی فراوانی است. خام‌فروشی به عنوان یکی از مسائل اصلی صنعت نفت و گاز ما شناخته می‌شود که در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز به آن اشاره شده است.

مطالبات‌وزارت‌نفت برای خوراک‌گاز از پتروشیمی‌

چرا وزارت نفت به عنوان یک نهاد حاکمیتی، به جای اجرای مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی درباره نرخ خوراک، برای لغو این مصوبه و در راستای حفظ منافع پتروشیمی های خصوصی، تلاش کرده است؟

سه نکته تامل برانگیز در مورد پتروشیمی‌ها

بورسی که از طریق رانت و مفت بری در وضعیت صعودی باشد و به هزینه رانت از از بیت المال جیب عده ای را پر کند، بورس نیست، اما گذشت فقط چندساعت نشان داد که چه در روز تصویب و چه روزهای بعد از آن، پتروشیمی ها به سرعت مثبت شدند و در وضعیت سبز قرار گرفتند. این مساله احتمال بازی پتروشیمی چی و مرتبطین آن ها با بورس برای ترغیب یا قانع کردن نماینده ها و ایجاد جو روانی علیه واقعی کردن قیمت های خوراک آنها را تقویت می کند.

مجلس مانع رانت‌خواری در پتروشیمی‌های گازی شود

در حال حاضر پتروشیمی­های گازی در حقیقت واحدهای خام فروشی منابع ملی هستند و توسعه آنها به این شکل هیچ اولویت اقتصادی و ملی ندارد. در حقیقت این شکل از توسعه صنعت پتروشیمی در مغایرت کامل با سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در حوزه انرژی دارد که در آن صراحتا به پرهیز از خام فروشی تاکید شده است.

پتروشیمی‌های گازی، پرسودترین صنایع کشور

میزان سوددهی پتروشیمی‌های گازی تولید کننده اوره-آمونیاک و متانول در سال 91 با خوراک 3 سنتی بین 211 تا 458 درصد بوده است و در صورت افزایش قیمت خوراک گاز به 13 سنت به 76 تا 222 درصد خواهد رسید. در حالی که پرسودترین صنایع کشور در مدت مشابه بین 46 تا 85 درصد سود داشته‌اند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.