«مسکن» تنها یک مثال است!

اگر آرمان خواهیم گریزی نیست از اندیشیدن، دنبال کردن و طرح ایده‌های اصلاحی در مسأله «مسکن». «مسکن مهر» قطعا یک ایده‌ اصلاحی است که نقاط قوت و ضعفی دارد. این طرح تنها مسیرِ آرمانی نیست. ما در درجه اول متعهد به آرمان‌هایمان هستیم نه یک ایده اصلاحی! بلکه طراحان «مسکن مهر» نیز علاوه بر شناختِ ضعف‌های اجرایی ایده خود، این راه را برای حل مسأله کافی نمی‌دانند.

کتابی که هر فعال دانشجویی باید بخواند

این کتاب با بررسی ضرورت های دهه عدالت و پیشرفت، به‌ضرورت تداوم آرمان‌گرایی و تعمیق حرکت های دانشجویی به عنوان پیشران جامعه تأکید کرده و به تبیین ابعاد نظری و عملی چگونگی حضور فکری و فیزیکی آن ها در مسائل عینی کشور می پردازد. کتاب علاوه بر گشودن عرصه‌های جدید آرمان‌گرایی برای دانشجویان، فعالیت دانشجویی را به مسائل عینی زندگی مردم و پیشرفت کشور گره می‌زند.

فعالان فرهنگی نگاه حاکمیتی داشته باشند

ما الان باید ناظر به اقتضائات فرهنگی کشور فکر کنیم! الان در دهه چهارم ما در دهه ایجاب هستیم! اما همه دارند فقط نقد می کنند آن هم نقد تهدیدمحور منفعلانه! نمی شود الی الابد بگوییم فضای فرهنگی بد است! باید راه حل ارائه بدهیم و این راه حل را اجرا هم بکنیم. این راه حل باید خصوصیات – مردمی بودن، مشارکتی بودن، حاکمیتی بودن – را داشته باشد.

فرهنگ؛ تنها راه کار اساسی پیشرفت

در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی، یک نکته مهم، «مسأله شدن» یک موضوع یا یک مشکل است. اما چه چیزی یک موضوع را مسأله می‌کند؟ «رسانه». رسانه‌ها هستند که مسایل و مشکلات جامعه را به رخ مسئولان و سیاست‌گذاران می‌کشند و آن‌ها را به حل آن مشکلات ترغیب یا وادار می‌کنند. حال اگر ساختار حاکم بر رسانه‌ها فاسد باشد، یا جامعه از فقدان عدالت رسانه‌ای رنج ببرد، آن وقت مشکلات واقعی و اصلی جامعه برجسته نمی‌شوند

وصله پینه فرهنگی ما و الگوی جهاد سازندگی

چرا ما نمی توانیم در عمل کاری برای دهه پیشرفت و عدالت پیش ببریم؟ چرا این همه کند و سردرگمیم؟ … همان طور که یک دهۀ پیش یک جزوه «جبهه فرهنگی» داشتیم که همزمان ارزش محتوایی و ارزش رسانه ای و حسی داشت، الآن هم برای مقولاتی مثل پیشرفت و عدالت، به چنین متون و مستنداتی که قابل عمومی سازی باشند نیاز داریم.

گفتمان‌سازی؛ گام بعدی کرسی‌های آزاد اندیشی

برگزاری فرمالیستی کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوعات زرد و انفعالی و پاسخ به شبهات کارکرد و اولویت ندارد. به ویژه قرار گرفتن در سال انتخابات ریاست جمهوری و طرح گفتمان‌های بدیل با ظاهر دینی و انقلابی و هسته‌ی غیر انقلابی و غیر دینی ضرورت برگزاری درست کرسی‌ها را دو چندان کرده و آن را به یک واحب دینی و انقلابی بدل کرده است.

پیشرفت جز با مدیریت جهادی ممکن نیست؛ جهاد سازندگی را احیا کنید

هم اکنون و در ابتدای دهه چهارم انقلاب که جهاداقتصادی با فرمان رهبر فرزانه انقلاب در صدر اولویت‌های کشور و ملت قرار گرفته و صیانت از تولید ملی در خط مقدم این جهاد تعریف شده است، ضرورت دارد حرکت نوینی با الهام از جهادسازندگی شکل بگیرد.

اولين نقشه راه توليد الگوي پيشرفت اسلامی

دسته اول از موضوع گیری ها نسبت به گفتمان عدالت و پیشرفت در سطح برخورد تبلیغاتی با این موضوع خلاصه می شوند. در این نوع از برنامه ها موضوع عدالت و پیشرفت به صورت های مختلف رسانه ای و غیر رسانه ای تبلیغ و ترویج می شود ولی به همراه این برنامه های تبلیغاتی تحلیل و یا برنامه خاصی برای تحقق عدالت و پیشرفت ارائه نمی گردد.

دهه پیشرفت و عدالت و چهار نام

رهبر معظم انقلاب در بیانات نوروزی خود در حرم رضوی سلام‌الله‌علیه در آغاز سال ۱۳۹۰ هدف از نام‌گذاری سال جهاد اقتصادی را ارائه‌ی الگویی موفق از پیشرفت و رفاه اقتصادی در سایه‌ی اسلام به مسلمانان و بشریت اعلام فرمودند: «انسان احساس می‌كند كه این دهه به توفیق پروردگار برای منطقه هم دهه‌ی پیشرفت و دهه‌ی عدالت خواهد بود.»

شناسائی و تحكيم موضوعات موثر بر توليد الگوی پيشرفت اسلامی

جدول شمارۀ يك گفتمان عدالت و پيشرفت، حاوي سرفصل‌هاي اصلي «نگاه جامعه شناسانه» به حركت علمي كشور براي «توليد الگوي پيشرفت اسلامي» است؛ كه در قالب يك جدول در معرض نقد انديشمندان و نخبگان جامعۀ اسلامي قرار گرفته است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.