نگاهی کوتاه به جریان رسانه‏ ای گروه داعش

محمدرضا عشوری مقدم-گروه موسوم به دولت اسلامی(داعش) از ابتدای شکل‏ گیری و فعالیت مسلحانه خود در عراق و شام همواره از رسانه به عنوان ابزاری مهم در جهت تبلیغ و انتقال پیام و بازنمایی گفتمان سلَف گرایانه و اثبات مشروعیت خود استفاده کرده است.

چرایی شکل‌گیری داعش در عراق

گروه تروریستی داعش از ضعف‌های سیاسی و امنیتی موجود در عراق و نیز نفوذ گسترده ی حزب بعث در لایه‌های نظامی و اداری دولت، استفاده نموده و با ورود به جغرافیای سیاسی عراق بر آن است تا فشارهای نظامی و اقتصادی در سوریه و شکست‌های پیچیده خود در مناطق سوری را به‌وسیله راهبردهای جدیدی جبران سازد

رانش داعش

داعش یکی از شاخه های القاعده است که الان بر خودِ القاعده برتری پیدا کرده است. داعش که مولود جنگ عراق است و قصد بازگرداندن استبداد پیشا مدرن خلافت را دارد، بدون شک ریشه و خاستگاه وهابی دارد.

روایت بحران داعش در «اندیشه‌های سیاه»

مستند «اندیشه‌های سیاه» به تهیه‌کنندگی محمد صدری و کارگردانی محسن طلایی در 10 قسمت 30 دقیقه ای روی آنتن شبکه دو می رود.

تولد «دامس» فرزند خلف «داعش»

هنوز یک ماه از ادعا و عمل نمادین آمریکا در تشکیل ائتلاف علیه آنچه داعش خوانده می‌شود، نگذشته است که زمزمه‌های تولد گروهک «دامس» فرزند خلف تکفیری‌های «داعش» از مغرب اسلامی به گوش می‌رسد.

چرایی نه به ائتلاف علیه داعش

داعش یا گروهی که در جهان توسط رفتار خشونت‌آمیز، وحشیانه و حیوان‌صفت خود به‌عنوان دولت اسلامی شناخته می‌شود، جریانی است که برای شناخت آن باید تاریخ معاصر یک صدسال اخیر را به‌دقت مطالعه کرد.

هدایت مردم، کارویژه یک دولت دینی است

یک‌سری کارویژه‌ها را همه دولت‌ها وظیفه خود می‌دانند و انجام می‌دهند؛ اما یک‌سری کارویژه‌ها وجود دارند که برخی به آنها قائل هستند و برخی نیستند. برخی از وظایف به‌نوعی، خاص اندیشه اسلامی است. عده‌ای چون می‌بینند این کارویژه‌ها در دولت‌های دیگر دنیا وجود ندارند، اصل آنها را نفی می‌کنند؟ اما در اندیشه دینی، هدایت یک کارویژه بزرگ پیامبران و یک فرصت است.

دولت اسلامی و دموکراسی فرهنگی

سیاست فرهنگیِ دینی، از متن کتاب و سنت تغذیه می‌کند و نمی‌تواند نظر و گرایش اکثریت را ‌ـ‌ذیل عنوان «دمکراسی فرهنگی»‌ـ‌ در تدبیر فرهنگی جامعه‌ی اسلامی دخالت دهد. آنچه باید ملاک و معیار سیاست‌پردازی فرهنگی در جامعه اسلامی باشد «حکم فرهنگی خدا» است و نه «خواست فرهنگی اکثریت».

اگر بسیجی‌وار کار کنیم، 60 سال تا رسیدن به جامعه اسلامی زمان می‌خواهیم

اگر شما راجع به الگوی پیشرفت اسلامی صحبت می‌کنید، یک طرف‌ش مفهوم توسعه‌یافتگی در دنیا راجع به‌ش بحث شده است. باید بگویید پیشرفت با توسعه چه فرقی دارد. حتماً باید در مقام تطبیق مسئله جمهوری اسلامی را متولد کنیم. یعنی راه رایج دنیا و راه کشور تبیین شود و بعد پیشرفت اسلامی که شما مدعیش هستید بحث شود . نقاط اشتراک و اختلاف بحث شود تا مسئله روشن شود.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.