شریعتی، امام آکادمیک

حدود بیست سال پیش، آن موقع ها که سرحال بودم، بعد انقلاب و همان اوائل عمر سیاسى ام، حدود سى چهل مورد از بحث هاى شریعتى را استخراج کردم که دقیقاً دیدگاههاى امام است که شریعتى آنها را با ادبیات آکادمیک و روشنفکرى تبیین میکند.

کلیپ تصویری/دکتر شریعتی: من یک عقده از این مصلحت دارم چرا که این مصلحت باعث شد که حقیقت کتمان شود

تشیع یعنی مسئول بودن اما محب بودن مسئولیت نداره

به مناسبت سالگرد تولد

ملاقات علی شریعتی با آیت‎‌الله خوانساری

نوه آیت‌الله سیداحمد خوانساری گفت: آقا هر جوان و یا شخصی را که می‌دیدند استعداد دارد به روحانی شدن دعوت می‌کردند، یکی از این افراد دکتر شریعتی بود.

چهره امام(ره) جهان را به یاد خدا انداخت

بن عیسی هم‌دوره دکتر شریعتی بوده و در دوران اقامت امام در پاریس مقالات و بیانیه‌های دانشجویان ایرانی را به فرانسه ترجمه می‌کرده است. او در‌حال‌حاضر یکی از مقامات ارشد یونسکو بوده و در‌همین راستا در کشورهای مختلف جهان مشغول به کار و تدریس است

شهید وقتی به میدان می‌آید که مجاهد شکست خورده است

شهادت جنگ نیست، رسالت است. سلاح نیست، پیام است. کلمه‌ای‌ست که با خون تلفظ می‌شود!… جلادی در نیمه‌شب، تسبیح گویان، به نام یک «امام» نزدیک می‌شود، مردم برای اقتدای به او برخاسته‌اند تا در پی‌اش صف کشند. شهید ناگهان شمع را در جمع برمی‌افروزد… شهادت در اسلام یک حکم پس از جهاد است و شهید هنگامی به میدان می‌آید که مجاهد شکست خورده است.

اگر حسین نباشد و یزید باشد طواف کعبه و بت‌خانه یکی‌ست

حج را نیمه‌تمام می‌گذارد و شهادت را انتخاب می‌کند، مراسم حج را به پایان نمی‌برد تا به همه حج‌گزاران تاریخ، نمازگزاران تاریخ، مؤمنان به سنت ابراهیم، بیاموزد که اگر امامت نباشد، اگر رهبری نباشد، اگر هدف نباشد، اگر حسین (ع) نباشد و اگر یزید باشد، چرخیدن بر گرد خانه خدا، با خانه بت، مساوی است.

دکتر شریعتی، این‌بار دستمایه هجو!

در کنار این‌ها اما به صفحاتی هم برخورد می‌کنید که بعد از رواج جوک‌ها و در پاسخ به هجویه‌ها به وجود آمده‌اند با عنوان‌هایی چون «تحریم جوک‌های دکتر شریعتی و شخصیت‌های برجسته» یا صرفا «تحریم جوک‌های دکتر شریعتی». این صفحات اما هنوز نوپا هستند و تعداد دوستدارانشان اندک. در پست یا عنوان آغازین یکی از این صفحات آمده است: «جدیدا مد شده هر جفنگ و مزخرفی به دهن هر کس می‌آید یک «دکتر شریعتی» به آن می‌چسباند.

رئیس دفتر فرح: ساواک حامی شریعتی بود +فیلم

سیدحسین نصر رئيس دانشگاه صنعتی آریامهر که تا روزهای پایانی عمر رژیم پهلوی رئیس دفتر فرح بود در این فیلم ادعا می‌کند ساواک برای کم‌رونق شدن گروه‌های مسلح مارکسیستی از حسینه ارشاد و اشاعه افکار شریعتی حمایت می‌کرده است.

دکتر شریعتی ساواکی نبود؟

در جلسه بعد، بحث به محتوا کشیده شد و ما به مطالب بسیار تند علیه دکتر شریعتی معترض شدیم. حتی یادم می‌آید که آقای زمانیان گفت این ادبیات نه تنها حامیانش را متقاعد نمی‌کند که شریعتی اشتباهاتی داشته بلکه موجب جری‌تر شدن آن‌ها هم می‌شود.

جستجوگری در مسیر شدن؛ شریعتی از دیدگاه بهشتی +دانلود کتاب

شهید بهشتی آنگاه‌ كه‌ صداقت‌ و تشنگي‌ براي‌ دريافت‌ حقايق‌ و تلاش‌ بي‌شائبه‌ براي‌ نشر معارف‌ اسلامي‌ را در او لمس‌ و درك‌ نمود، بي‌باكانه‌ و بدون‌ واهمه‌ از هجمه روشنفكران‌ دين‌گريز از يك‌ سوي‌ و متحجران‌ كج‌انديش‌ از سوي‌ ديگر، به‌ روشنگري‌ پرداخت‌ و در اين‌ راه‌ چه‌ لطمات‌ و صدمات‌ كه‌ متحمل‌ نشد، چنانچه‌ در لابلاي‌ سطور اين‌ كتاب‌ نيز از درد و رنجي‌ كه‌ در راه‌ دفاع‌ از حقيقت‌ بر او رفته‌ است‌ اشارت‌ها مي‌توان‌ يافت.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.