سفری در جست­‌وجوی هویت

ماریا با آشنایی بیشتر با ایران و رسوم آن، با به یاد آوردن زبان مادری و با اندیشیدن در مورد وطنش، کم­کم هویت خود را بازمی­یابد و با تماس با دخترخاله­‌اش این هویت را به رسمیت می­شناسد. حسین نیز با مواجهۀ مستقیم با خاله و برادرش او را الگوی مناسبی در زندگی می­بیند و این بار خود تصمیم می­گیرد مانند برادرش باشد.

پدرانی که نقشی در تربیت ندارند

متاسفانه در حال حاضر در جامعه با وجود آنکه پدرها زندان نرفته اند اما نقش چندانی در تربیت فرزندان خود ایفا نمیکنند و برای خود وظیفه ای در قبال این مسئولیت قائل نیستند. پدران خانواده تنها وظیفۀ خود را تامین مالی خانواده میدانند و همۀ مسئولیت دشوار تربیت را بر دوش مادر خانواده می‌اندازند.

«گذشته»، فیلمی با انگاره‌های پست‌مدرن

«گذشته» در هر زاویه‌ای که نگریسته شود، بیش از هر چیز نسبیت‌گرایی را تاکید می‌کند. نسبیت‌گرایی در شناخت واقع، نسبت‌گرایی در روایت‌ها و نسبیت‌گرایی در فرهنگ؛ آجری که پست‌مدرنیسم بر روی آن سوار شده است.

افرادی باخته‌اند که به ظاهر پیروز میدان بوده‌اند

یکی از ملاک‌های تکامل سیاسی، این است که همۀ جریان‌های سیاسی نمایندگانی در ترکیب انتخابات داشته باشند و مردم بتوانند به نمایندۀ خود در انتخابات رای دهند. تا پیش از این، انتخابات‌ها معمولا به دلایل گوناگونی چون کنار کشیدن افراد از جریان‌های مختلف یا نفی و زیرسوال بردن کاندید رقیب، قطبی بود. قطبی بودن انتخابات نیز نشان دهندۀ پایین بودن سطح آگاهی و شعور سیاسی است.

جای خالی سقراط در کرسی‌های آزاد اندیشی

آنچه کرسی‌های آزاداندیشی نیاز دارد، آقای سقراط است. سقراط باید از اعماق تاریخ بیاید و مجری این جلسات باشد. تا وقتی‌که مسائل علمی در سطح روبنا مطرح شود، هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد. تا وقتی‌که اساتید و دانشجویان، نخواهند به قول پدیدارشناس‌ها خود را در پرانتز قرار دهند؛ چیزی تغییر نمی‌کند. افراد باید سعی کنند بشنوند؛ یا بهتر بگویم گوش دهند. پس اولین شرط برگزاری این جلسات، توانایی گوش کردن به حرف مقابل است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.