تبارشناسی دشمنان پیامبر در مدینه 

از زمان تشکیل حکومت اسلامی در مدینه 5 گروه به مخالفت با پیامبر برخاستند که این 5 گروه عیناً دوباره در واقعه سقیفه و کربلا حاضر شدند و امام حسین (ع) را به شهادت رساندند.

راز سکوت علی (ع) و قیام فاطمه زهرا (س)

این خطبه شریف آنقدر زیبا و در اوج فصاحت و بلاغت است که حتی متخصصان فن هم از بیان دقایق نکات رعایت شده در این عبارات ناتوان‌اند. انسان وقتی این خطبه شریف را می‌خواند، زیبایی خاص آن را درک می‌کند. برخی متن‌ها به قدری زیبایند که انسانِ بی‌خبر از دنیای ادبیات نیز زیبایی آنها را درمی‌یابد.

سقیفه، نقطه آغاز سکولاریسم

حقیقت این است که اساس مسأله «سکولاریزم» و تفکیک دین از سیاست نیز در سقیفه گذاشته شد. گفتند آنچه که پیغمبر(ص) از احکام و قرآن و دستورات آورد، همه مربوط به دین بود، و دین به امور دنیا کاری ندارد.

بازخوانی پیام امام حسین از ورای تاریخ

زمانه من دوران بدى بود کسى به حق عمل نمى‏کرد و از باطل پرهیز نداشت بدعت‏ها رواج یافته و سنت جدم از یاد رفته بود کارهاى بد و زشت، «معروف» شده بود و معروف، «منکر» گشته بود ستمگران حاکم، عرصه را بر دینداران و پیروان قرآن تنگ ساخته بودند…. اگر مردم بیدار بودند، اگر «خواص» به وظیفه خود عمل می‌کردند، اگر چهره‏‌هاى موجه و با نفوذ، علیه تحریف‏‌ها و فسادها فریاد می‌کشیدند و از آبروى خود خرج دین خدا می‌کردند، آیا…

ریشه ‏های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی قیام امام حسین (ع)

علاوه بر این‏كه مشركان به طور كلّی در حجاز ریشه ‌كن نشدند، تعدادی از صحابه پیامبر (ص) نیز با تظاهر به اسلام، ایمان واقعی به رسالت حضرت (ص) نیاورده بودند. اصولاً در هر انقلاب فرهنگی، سیاسی و اجتماعی چنین پدیده‏ای قابل پیش‏بینی است؛ زیرا در هر نهضتی اوّلاً تحول اعتقادی ـ اخلاقی در افراد به كمال نمی‏‌رسد، ثانیا همه افراد، مشمول تحوّل نمی‏‌شوند. در نتیجه، هم بقایای آثار اعتقادی‌ـ‌اخلاقی گذشته تا حدّی در فرد مؤمن باقی می‏ماند و هم عناصر تحوّل‏ ناپذیر نقش ایفا می‏‌كنند و زمینه بازگشت جامعه به نظام پیشین را فراهم می‏‌نمایند.

استمرار فتنه‌های اشرافیت از سقیفه تا امروز

این که عده‌ی معدودی به خود حق می‌دهند از طرف اجتماع عظیم مسلمین جلسه تشکیل دهند و تصمیم‌سازی کنند، ما را به یاد محافل بسته‌ی اشرافیت امروزی می‌اندازد. اینان نیز در پشت درهای بسته حلقه‌هایی تشکیل و افرادی را گرد می‌آورند که در ظاهر مخالف اصولی یک دیگر (و شاید در برخی موارد ظاهراً تشنه به خون هم!) هستند؛ اما هنگامی که پای قدرت در میان می‌آید با یک دیگر متحد می‌شوند تا بتوانند فردی از صنف خود را به مردم قالب کنند.

دعوای فاطمیه بر سر حق حاکمیت الهی است

اتفاقی که در سقیفه افتاد بدعت ابتنای فلسفه سیاسی بر غیر حکم خدا بود. بر رای اکثریت (که توکویل در مورد دموکراسی امریکا می گوید دیکتاتوری اکثریت بر اقلیت) هم نه، بر اساس رای جمعی از نخبگان سیاسی یعنی یک نوع دموکراسی الیگارشیک. که اقلیت به صرف ادعای نخبگی می تواند نظرات خود را بر اکثر یت تحمیل کند. همین اتفاقی که بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری افتاد همین بود

دفاع از امام امت و افشاگری فتنه‌ها

صدّیقه طاهره(س) حرکت و هدایت انسان ها را بدون امام، سکون و ساکت می دانست و زمامداری زیان آلود و باطل نااهلان را باعث دور ماندن مردم از مسیر «صراط مستقیم» می دانست. بدین جهت دفاع از مقام امامت را سرلوحه مسؤولیت های خویش قرار داده بود و با تمام توان به ارائه رهنمودهای شایسته و مبارزه با زرمداران و زور محوران می پرداخت

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.