فیلم کامل تشییع پیکر شهید آوینی و حضور رهبر انقلاب در مراسم

در این فیلم صحنه‌های حضور دوستان و همکاران شهید، حضور مردمی جهت تشییع، سخنان همسر شهید آوینی در مراسم خاک سپاری و حضور آیت الله خامنه‌ای در مراسم به تصویر کشیده شده است.

از کوفه انتظار داشتیم؛ مکه و مدینه چرا؟

اما آیا نباید پرسید که از کوفه گذشته، چرا ازمکه و مدینه و بصره و دمشق نیز دستی به یاری حق از آستین بیرون نیامد جز آن هفتادو چند تن که شنیده‌اید و شنیده‌ایم؟ اگر نیک بیندیشیم، شاید انصاف این باشد که بگوییم باز هم کوفیان! که در آن سرزمین اموات، جز ازکوفه جنبشی برنخاست؛ بازهم کوفیان!

یادداشت تاریخی «سید مرتضی آوینی» برای «سید محمد خاتمی»

اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهد که حصارهای جهل و خرافه و تحجر را بشکند و جامعه را از تفریط باز دارد، باید با تجددِ افراطی نیز مبارزه کند تا مردم را از چاله ای به چاه نیفکند… و البته باز هم صد هزار بار شکر که عرف عام از این کشاکش فارغ است و راه خویش را فطرتاً در نسبت با شریعت می یابد. دشمنان ما می گویند: «مشکل امروز ما غرب زدگی نیست، عوام زدگی است.»

برگزاری سومین دوره «جایزه بزرگ شهید آوینی» در شهریور ۹۰

روابط‌ عمومي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي اعلام كرد: اين «مركز» قصد دارد تا سومين دوره جايزه بزرگ شهيدآويني را با رويكرد پاسداشت مقام شامخ سيّدشهيدان اهل قلم، با نگره پذيرش و انتخاب آثار در حوزه انديشه، آراء و آرمان‌هاي آن شهيد بزرگوار، در تاريخ نوزدهم شهريورماه 1390 در تهران برگزار نمايد.

آويني مطالبه حق مستضعفان را تعطیل نکرد

او مثل بسیاری از دیگران باور نداشت كه”ان تنصروا الله ینصركم” یا “الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا”را باید در ذیل برخی تفكرات فلسفی یا عرفانی به فراموشی سپردو عمل را به بهانه فكر، و واجبات و محرمات را به بهانه‌ی نگاه فلسفی و عرفانی واگذاشت. به قول میرشكاك او جامع شریعت و طریقت بود… شریعتی هم كه آوینی به آن التزام داشت در نماز و روزه وحج خلاصه نمی‌شد…

آوینی؛ از شیدایی امام تا رسیدن به شهادت

این هم سوء استفاده قشر روشنفکر است. آنها هم در صدد این سوء استفاده بودند. اما به آن اشاره نمی کنم چون این قدر آوینی واضح است که مصادره کردن او از سوی روشنفکر ها کار حضرت فیل است… من هم قبول دارم که صحبت بهنود در فیلم مرتضی و ما بی خود بود. گفته بود: آوینی مودب بود و با اینکه موضعش با من مخالف بود ولی مقاله اش هم مودبانه بود. این حرف او بی خود بود چون آن مقاله خیلی تند بود و اصلا مودبانه نبود.

هنر متعالی؛ تصویر غیب در جامه‌ی شهادت

ولی‌ مكتب‌ الهی‌ كه‌ عوالم‌ سه‌‌گانه‌ی‌ طبیعت‌ و مثال‌ و عقل‌ را اثبات‌ می‌نماید و هر كدامِ آن‌ها را مظهر نامی‌ از نام‌های‌ جلال‌ و جمال‌ الهی‌ می‌داند و برای‌ عروج‌ انسان‌ ملكوتی‌ مرزی‌ قائل‌ نیست‌ و لقاء‌اللّه‌ را كه‌ هماره‌ بیكران‌ بوده‌ و هست‌ و خواهد بود، مائده‌ و مأ‌دُبه‌ی‌ سالك صالح‌ و عارف‌ واصل‌ و شاهد عاشق‌ می‌داند، بحر تیار و دریای‌ مواج‌ هنرورزی‌ را فراسوی‌ هنرمند اسلامی‌ قرار می‌دهد تا پیام‌های‌ گوناگون‌ را كه‌ از هاتف‌ عقل‌ و منادی‌ غیب‌ از ورای حجاب‌های‌ نوری‌ و ظلمانی‌‌…

نگذارید روایت فتح نوستالژی بشود

افرادی مثل آوینی در ایران بایکوت شده‌اند و نمی‌گذارند مقالات آنها به متن درسی در دانشگاه‌ها تبدیل شود. بیش از سه سال است در دانشگاه هنر خواهش می‌کنم به جای متون ترجمه شده غربی از متون و مقالات شهید آوینی هم استفاده شود، اما… جهت‌گيري آويني چيزي است كه ما امروز به آن نياز داريم و اگر مقاله‌هاي او به‌موقع خوانده مي‌شد، بسياري از مصيبت‌ها امروز بر سر ما نمي‌آمد.

بزرگداشت هفدهمین سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی

21 فروردین 89 هفدهمین مراسم بزرگداشت شهادت سید مرتضی آوینی در تالار وزارت کشور با سخنرانی حسن رحیم پور و با حضور دوستداران آن شهید برگزار شد…

سروده‌ای از علی معلم در رثای شهید آوینی

زمانه رفت و سالها سخط نشد، رضا تو را / مگر به عید خون کشد عزای مرتضی تو را / دم ثمود و عاد کن الا دم فسرده را / به خون، به خون ضماد کن دو دست و پای مرده را / غریو رعد و رود را دو صبحدم ترانه کن / دو شب، دوشب، همین دو شب از آرزو کرانه کن / به راه صبح تا سحر شبی دو چشم تر بنه / اگر که خوابت آرزو به راه سیل سر بنه / سه روز و شب عشیره را طعام روزه گیر ده…

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.