روستاییان به جنبش عدالتخواه می پیوندند/دانشگاه‌ها عقب مانده هستند

ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران پیش بینی کرد که جنبش عدالتخواهی در کشور اوج می گیرد و روستاییان نیز به این جنبش می پیوندند.

شریعتی: رهبری انقلابی و نه دموکراتیک باید نسل‌ها تداوم یابد +جزوه

در طی نسل‌هایی که باید در کوره انقلاب و آموزشِ پیگیرِ ایدئولوژیک پخته و پرورده و ناب شوند، رهبری جامعه را بر شیوه اصل رهبری انقلابی، و نه حکومت دموکراتیک، باید ادامه دهند، بدین‌گونه که شخصیت و مسئولیت قهرمان و بنیانگذار مکتب و نهضت انقلابی را در چند نسل ادامه دهند.

جزوه: امت و امامت

امت و امامت را می‌توان از مهم‌ترین بحث‌های جامعه‌ شناختی پیرامون حکومت اسلامی و بررسی تمایزات آن با حکومت‌های استبدادی و دموکراسی‌های مرسوم دانست. انتظار مذهب اعتراض هم اولین ایده‌پردازی درباره‌ی ساختار حکومت ولایت فقیه است و جالب توجه است که ساختار حکومتی که دکتر علی شریعتی در این گفتار معرفی می‌کند شباهت زیادی به ولایت فقیه در جمهوری اسلامی ایران دارد.

شهید وقتی به میدان می‌آید که مجاهد شکست خورده است

شهادت جنگ نیست، رسالت است. سلاح نیست، پیام است. کلمه‌ای‌ست که با خون تلفظ می‌شود!… جلادی در نیمه‌شب، تسبیح گویان، به نام یک «امام» نزدیک می‌شود، مردم برای اقتدای به او برخاسته‌اند تا در پی‌اش صف کشند. شهید ناگهان شمع را در جمع برمی‌افروزد… شهادت در اسلام یک حکم پس از جهاد است و شهید هنگامی به میدان می‌آید که مجاهد شکست خورده است.

با روایت پهلوی بدون هنر انقلاب کلاه سرمان می‌رود!

اين مقاله بر مبنا نگاه شهيد آويني و مرحوم دكتر شريعتي نوشته شده كه قاعده«هنر براي هنر» مردود است و هنر بايد متعهد باشد. در مورد چرايي و چگونگي اين ايده خواننده عزيز را به فرمايشات اين دو بزرگوار ارجاع مي‌دهم.

جستجوگری در مسیر شدن؛ شریعتی از دیدگاه بهشتی +دانلود کتاب

شهید بهشتی آنگاه‌ كه‌ صداقت‌ و تشنگي‌ براي‌ دريافت‌ حقايق‌ و تلاش‌ بي‌شائبه‌ براي‌ نشر معارف‌ اسلامي‌ را در او لمس‌ و درك‌ نمود، بي‌باكانه‌ و بدون‌ واهمه‌ از هجمه روشنفكران‌ دين‌گريز از يك‌ سوي‌ و متحجران‌ كج‌انديش‌ از سوي‌ ديگر، به‌ روشنگري‌ پرداخت‌ و در اين‌ راه‌ چه‌ لطمات‌ و صدمات‌ كه‌ متحمل‌ نشد، چنانچه‌ در لابلاي‌ سطور اين‌ كتاب‌ نيز از درد و رنجي‌ كه‌ در راه‌ دفاع‌ از حقيقت‌ بر او رفته‌ است‌ اشارت‌ها مي‌توان‌ يافت.

آیت‌الله خامنه‌ای: مطهری در آفاقی طلوع کرد که حاصل شریعتی بود

آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد دکتر شریعتی، با اشاره به «سوابق دوستی و برادری و الفت و انس» خود با مرحوم شریعتی، وی را «حقیقت‌پذیر» و رو به سوی کمال معرفی کرده است و معرفی امثال استاد شهید مرتضی مطهری به جامعه را به یمن فضایی دانسته است که شریعتی ایجاد کرده بود.

متن کامل بیانات آیت‌الله خامنه‌ای در سومین سالگرد دکتر شریعتی

ایشان در این سخنان با تمجید از مرحوم شریعتی، به بررسی روشنفکری دینی و روشنفکری غیردینی می‌پردازد و بسیاری از روشنفکران غیرمذهبی پیش از پیروزی انقلاب را سست‌عنصر یا حامی رژیم پهلوی عنوان می‌کنند که هرگز بین مردم و مردمی نبوده‌اند، ایشان در ادامه روشنفکری دینی را روشنفکری «آمیخته به مردم» معرفی کرده است.

نظریه سیاسی شریعتی؛ یک نظام سیاسی نام‌آشنا

«و سپس غیبت کبری آغاز می‌شود… در این دوره رهبری و هدایت «امت» بر عهده خود «امت» گذاشته می‌شود تا بر اساس همان ایدئولوژی مترقی تشیع عالم‌ترین و عادل‌ترین راهبر را از میان خود برگزینند تا به نیابت امام معصوم و همانند او بر اساس استراتژی ائمه شیعه سنت مبارزه دویست و پنجاه ساله آنها را ادامه داده و امت اسلام و جامعه بشری را در راه مبارزه مستمر آنها بر علیه نظام مستمر تاریخ زورمند زرمند و مزدور راهبری کنند.»

اسلامِ شریعتی به مثابه یک ایدئولوژی انقلابی

او برای آنکه بتواند طبقه‌ی انقلابی را شکل دهد، آگاهی انقلابی را مهم می‌داند و بنابراین به «اعتقادات دینی، نمادها، آداب و رسوم، سنت‌ها، فرهنگ‌ها و مطالبات عدالت‌خواهانه‌ی مردم» اهمیت می‌دهد. در چنین موقعیتی است که مذهب نقش می‌یابد و جایگاه واقعی خود را در اندیشه‌ی وی پیدا می‌کند. تمایز شریعتی از مارکس در اعتقادات دینی وی نهفته است و بنابراین به سیاست طبقاتی ایرانی، هویت مذهبی اهدا می‌کند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.