به شهریاری و شاگردانش حسادت می‌ورزند

رییس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به فشارهای وارده بر دانشجویانی که از شهید شهریاری دفاع کردند گفت: چرا با کسانی که می¬توانند خط شهریاری را ادامه بدهند برخورد می‌شود.

فیلم‌سازان جوان میراث مجید را تماشا می‌کنند

مستند «میراث مجید» به کارگردانی مصطفی آتشمرد روایت زندگی شهید شهریاری است که از مهمترین دانشمندان هسته ای کشور و نفر اصلی غنی سازی 20 درصد توسط ایران محسوب می شود. در این مستند، منش و روش شهید شهریاری در زندگی شخصی و علمی از زبان خانواده، همکاران و دانشجویان او بیان می شود.

پخش «مجید، فرزند ایران» از شبکه شما

مستند مجید فرزند ایران به مناسبت فرا رسیدن روز ملی فن آوری صلح‌آمیز در خصوص زندگی شهید شهریاری از شبکه سراسری شما پخش می‌شود.

عکس: مادر دانشمند پرافتخار ایرانی

مادر شهید مجید شهریاری (از دانشمندان هسته ای ) در سومین سالگرد شهادت شهید مجید شهریاری.

حاشیه‌‌های مراسم سالگرد شهید شهریاری

در شرایطی که تدابیر امنیتی زیادی برای حاضرین در مراسم سالگرد شهید شهریاری در نظر گرفته شده بود، هیچ کدام از مسئولان وزارت علوم در این مراسم حاضر نشدند.

الگوی عملی شهید شهریاری در تضاد با نگاه برون‌زا به توسعه

نگاه شهید شهریاری به پیشرفت با محوریت خودکفایی بود، هزینه‌های آن را هم شخصی و جمعی و بدون سر و صدا و ادعا و حاشیه می‌پرداخت. به صورت نمونه غنی‌سازی بیست درصد را با اتکا به توان داخلی مبتنی بر بومی کردن دانش با هزینه‌های بسیار پی‌گیری می‌کرد و شاگردانش را نیز به طی همین مسیر در شکستن مرزهای علم رهنمون می‌ساخت. الگویی که در تضاد با مبانی نظری با محوریت توسعه برون‌زا و سیاست خارجی توسعه‌گراست

چگونه میراث شهید شهریاری برگ برنده ایران در مذاکرات هسته‌ای شد؟

در بهمن ماه 88 ایران از عزم خود برای تولید اورانیوم 20 درصد خبر داده بود و دوربین های آژانس نیز چرخش سانترفیوژها به منظور تولید اورانیوم با این غلظت را ثبت می کردند اما کشورهای غربی با توجه به تعداد کم سانترفیوژها در نطنز و همچنین پیچیدگی غنی سازی 20 درصد در مقیاس صنعتی این موضوع را جدی نمی گرفتند. با این حال ایران به فناوری غنی سازی 20 درصد دست پیدا کرده بود. شهید شهریاری توانسته بود با اتصال دو آبشار 164 سانترفیوژی به یکدیگر (328 سانترفیوژ) و دستیابی به فرمول پبچیده تزریق اورانیوم 5 درصد به اولین سانترفیوژ این دستاورد را برای ایران به ارمغان آورد.

آیا کشتن دانشمندان هسته‌ای ایران مصداق تروریسم است؟

ترور دانشمندان هسته‌­ای ایران به وسیله وسایل انفجاری نه تنها مشمول کنوانسیون بمب‌گذاری تروریستی بوده و بنا به تعریف این کنوانسیون اقداماتی تروریستی قلمداد می‌شوند بلکه با شرایط دکترین موسوم به قتل هدفمند نیز همخوانی ندارند. بدیهی است که این اقدامات در فرض انتساب به رژیم صهیونیستی ویا ایالات متحده ناقض تعهدات قراردادی آن‌ها و حتی تخطی از دکترین ساخته و پرداخته آن‌ها خواهد بود.

صوت: مشق خون به یاد شهید دکتر شهریاری

شاعر آن میلاد عرفان‌پور و جواد اسلامی است و آهنگسازی آن را احمدعلی راغب بر عهده داشته است. تنظیم مشق خون بر عهده محمدرضا عقیلی بوده است و خواننده این اثر حجت اشرف‌زاده است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.