۴ گونه ولایتمداری از صفین تا برجام

زمانی که پیروزی سپاه اسلام بر معاویه نزدیک بود عمروعاص نیرنگ‌باز پیشنهاد سازش و حکمیت را پیش کشید، فشار سپاه حضرت علی(ع) به ایشان مذاکره و سپس فرستادن اشعث بجای مالک را تحمیل کردند روایت رفتار سپاهیان حضرت در آن زمان و پس از آن، ۴ گونه ولایتمداری و عاقبت آن را نشان میدهد

سناریویی که ناکام ماند + ماجرای حکمیت در صفّین

بعضی از اتفاقاتی که در فتنه ی 88 افتاد، در یک سال اخیر و با پیش آمدن سالگرد آن، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. اما اتفاقاتی که نیفتاد، یعنی نقشه هایی که با هوشیاری مردم و نخبگان نظام خنثی شد، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
یکی از این اتفاقات، سناریوی «وحدت ملی» بود. برنامه ای به ظاهر موجه، با هدف بازگرداندن فتنه گران به صحنه ی سیاسی کشور که سال گذشته در چنین روزهایی (بعد از یوم الله 9 دی) کلید خورد، اما واکنش های جدی و هوشیارانه، آن را در نطفه خفه کرد.

نگاهی گذرا به نقش نخبگان در جمل و صفین

تعداد زیاد مدیران و کارگزاران سابق که توسط علی علیه‌السلام تعویض شده بودند، از جمله مهم‌ترین مصائب پیش روی حضرت بود. او این تصمیمات را علی‌رغم برخی نصیحت‌های خیرخواهانه خواص و بزرگان انجام می‌داد. مغیره بن شعبه صحابه‌ای بود که علی را به «تدبیر» فرا‌می‌خواند و در توضیح آن می‌گفت: «معاویه و سایر کارگزاران عثمان را در پست خویش باقی بگذار تا بیعتشان محقّق و مسلّم گردد و جوّ مردمی نیز آرام گیرد. سپس هر که را خواستی عزل کن.»

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.