ایرادات طرح استانی شدن انتخابات مجلس

طبق طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی، محدوده استانی هر استان به عنوان حوزه انتخابیه در نظر گرفته می‌شود. رأی‌دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه موجود در استان از میان نامزدهای آن حوزه انتخابیه به تعداد کرسی‌های موجود، نماینده یا نمایندگان مدنظر خود را انتخاب نمایند. سپس در هر حوزه انتخابیه فردی پیروز می‌شود که حداقل بخشی از آراء حوزه انتخابیه خود را کسب کرده و بالاترین رای در کل استان را به دست آورده باشد.

جزوه طرح استانی شدن انتخابات مجلس؛ باید ها و نباید ها، معایب و مزایا

مروری تخصصی بر طرح جدید مجلس؛ تهیه شده توسط بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران.
نویسندگان این متن به وجود مشکلات عدیده در نظام انتخاباتی کشور که باعث ضعف در ساختار تصمیم گیری و موجب بی عدالتی های بسیاری می شود واقف اند اما راهکار برون رفت از این مشکلات آن چیزی نیست که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تاکنون مطرح کرده اند. طرح استانی شهرستانی شدن انتخابات هرچند ممکن است بخشی از مشکلات این نظام را برطرف کند اما معتقدیم مشکلات بزرگتری را به وجود می آورد

خطر حضور ۲۹۰ لاریجانی در مجلس بعد!

اخیرا طرح ضد جمهوریت “استانی شدن انتخابات مجلس” مجددا در مجلس مطرح شده و در کمیسیون شوراها هم تصویب شده است؛ طرحی که مورد حمایت احزاب اصلاح‌طلب و اصولگراست و بارها از مجلس ششم تا نهم در حال بررسی بوده است. طرح فعلی هم به امضای ۱۲۱ نماینده رسیده که از طیف تند اصلاح‌طلب تا جبهه پایداری مجلس را شامل میشوند.

مطابق این طرح، مردم بایستی علاوه بر نماینده حوزه انتخابیه (شهرستان) خود به کاندیداهای سایر حوزه‌های انتخابیه در سطح استان‌شان هم رای بدهند و با مکانیسمی که بر ترجیح آرای استانی متمرکز است نمایندگان نهایی انتخاب شوند اما این شیوه سیاسی‌کارانه برگزاری انتخابات ایرادات جدی دارد.

باید شاهد ۲۹۰ لاریجانی در مجلس باشیم؟!

‏استانی شدن انتخابات یعنی : تکمیل سلطه اربابان قدرت و ثروت بر سرنوشت توده های مردمی ، نهادینه شدن لیست های حزبی و قبیله ای، کاهش مشارکت مردمی ، ذبح جمهوریت از نظام و به تعبیری باید شاهد ۲۹۰ لاریجانی در خانه ملت باشیم !

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.