خطر یکسان انگاری توسعه غربی و پیشرفت اسلامی در برنامه ششم

ما در پیوست الگوی پیشرفت برای برنامه ششم پیشنهاد داده ایم تا وزارت علوم ،تحقیقات وفن آوری سؤالات مرتبط با موضوع دولت سازی اسلامی را از طریق کارگاه های آموزشی و دیگر روش ها با گروه های علمی، دانشجویان و اساتید تفاهم نماید و از محصولات علمی مرتبط با این جهت گیری حمایت خاص نماید. نحوه تفاهم و تولید این سؤالات -که در نظام مفاهیم الگوی پیشرفت به سؤالات جهت ساز شهرت یافته اند- در نظریه بانک سؤالات جهت ساز تشریح شده است.

چارچوب واقعی تدوین برنامه ششم چه‌خواهد شد؟

سازمان مدیریت و دولت یازدهم برنامه ششم کشور را بر اساس کدام چارچوب تدوین خواهد نمود؟ محمد باقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی توسعه گرایان ایران درباره نحوه تدوین برنامه ششم توسعه در نشست خبری تشریح برنامه ششم کشور(مورخ 15 تیرماه 1394) می‌گوید: مدل توسعه ای که نظر آقای رئیس جمهور در کتاب امنیت ملی و نظام اقتصادی تالیف کرده است، بر اساس مدل بومی و مطلوب مشخص شده و از اسنادی است که به آن توجه خواهیم کرد.

برای پرورش الگوی پیشرفت‌اسلامی چه بایدکرد؟

اگر تحقق الگوی پیشرفت اسلامی را وابسته به گفتمان سازی برای این موضوع بدانیم؛ به صورت طبیعی باید نقشه گفتمان سازی را بر اساس تعریفی مشخص از گفتمان سازی تدوین نمائیم. به عبارت دیگر نباید گفتمان سازی را با طرح همایشی مسئله الگوی پیشرفت اسلامی یکسان بدانیم. داشتن یک تعریف دقیق از مراحل و نقشه گفتمان سازی برای الگوی پیشرفت آنگاه اهمیتش واضح تر می شود؛ که ما بدانیم لازمه تحقق الگوی پیشرفت ایجاد تفاهم حداکثری حول این موضوع در میان نخبگان، مدیران و مردم است.

تصمیم‌گیری هدایت‌بنیان وظیفه ارگان‌های‌دولتی

مدیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان این‌که اداره جامعه بر مبنای دین، اداره‌ای هدایت بنیان است، گفت: ریشه اداره جامعه به مفهوم هدایت باز می‌گردد و تا زمانی که امور جامعه هدایت محور نشود، اداره آن جامعه دینی نخواهد شد.

بیماری توسعه‌گرائی در تصمیم‌سازی کشور

در این مرحله هدف اصلی “اصلاح نظام تصمیم سازی کشور” است و تمرکز الگوی پیشرفت اسلامی در مرحله پردازش، بر اصلاح نظام تصمیم سازی به تأثیر گزاری بی بدیل نظام تصمیم سازی بر فرآیند اداره کشور باز گشت دارد. نظام تصمیم سازی کشور در حال حاضر به بیماری توسعه گرائی مبتلا است.

گفتمان انقلاب را منظومه‌ای و اجتهادی بخوانیم

بازخوانی موردی و انتزاعی گفتمان انقلاب باعث می شود تا جمعیتی از نیروهای جبهه پیشرفت اسلامی تصور کنند برخی از حوزه ها منطقه الفراغ است و یا باید در تحلیل آنها به عقل ابزاری!! پناه برد و….

تحلیل حماسه ۹دی با زاویه‌دید الگوی پیشرفت اسلامی

اتکاء به راهبرد نگرش‌سازی و تبیین صحیح مسئله؛ هم نشانه اعتقاد و اعتماد انقلاب به تشخیص مردم است و هم نشان دهنده کلید پیشنهادی انقلاب برای مدیریت چالش‌های پیش روی انقلاب است. تلاش برای شکل‌گیری نگرش صحیح در میان مردم یا همان «تصمیم‌گیری هدایت بنیان» کلید حل همه مسائل در همه حوزه های سیاسی و اقتصادی و… محسوب می شود.

نظریه پیش‌گیری‌اسلامی از جرم تبیین می‌شود

در نظریه پیش گیری بنیادین اسلامی از جرم؛ چگونگی تأثیر گذاری ساختارهای توسعه گرا در تضعیف نظام ارزشی جامعه مورد بررسی قرار می گیرد. از منظر اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی، تضعیف نظام ارزشی در نظامات ذهنی جامعه عامل اصلی ارتکاب جرم محسوب می شود.

بررسی الگوی پیشرفت‌اسلامی در رادیو

حجت الاسلام و المسلمین علی کشوری در این برنامه به بررسی موضوعاتی همچون معنا و مفهوم الگوی اسلامی،شاخصه های هویت انقلاب اسلامی، ویژگی های انسان رشد یافته و نقش رسانه ها در الگوی پیشرفت اسلامی می پردازد.

تبیین‌ «نظریه مادر» الگوی پیشرفت‌اسلامی

در اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی از موضوعاتی که به نوعی در حکم زیر ساخت و ظرفیت سازی برای تغییر نگرش ها- در بخش های مختلف جامعه -محسوب می شوند؛ تحت عنوان موضوعات جهت ساز یاد شده است. علت این نامگذاری به جایگاه نگرش های انسان در انتخاب جهت و سبک زندگی و اثر این موضوعات در تغییر نگرش بازگشت دارد.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.