نگاهی واقع گرا به توسعه

یکی‌از مباحثی که مدت‌ها در تاریخ ایران و در ادوار مختلف، به‌‌ویژه از دوران مشروطه تا الان‌ مطرح‌شده، موضوع چگونگی توسعه‌‌ کشوراست.

نهضت سوادآموزی الگویی حل مسائل کشور

مهم ترین نکته ای که باید از آن به عنوان رمز تفاوت انقلاب اسلامی با سایر الگو های مشابه نام برد، استفاده جدی از ظرفیت مردمی برای حل مسائل کشور در چارچوب نظام انگیزه‌های الهی است.

مدلی از سیاست گذاری اقتصادی در صدر اسلام

زمانی که پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) به مدینه هجرت فرمودند، در زمینه‌های مختلفی به اصلاح وضعیت این شهر پرداختند. یکی از اصلاحاتی که در زمینهٔ اقتصادی، در مدینه انجام دادند، اصلاح وضعیت بازار مدینه به عنوان اصلی‌ترین نهاد اقتصادی حکومت نوپای اسلامی بود. این اصلاحات برای اقتصاد ایران بسیار درس آموز است.

چرا حجم بالای نقدینگی در کشور به سمت تولید نمی‌رود؟

حدود سی سال است که در کشورما اقتصاددان ها همه می گویند تورم و نقدینگی، هر چهار سال نقدینگی در کشور ما دو برابر شده است. ولی در همین شرایط افزایش نقدینگی، صنعتگران و تولیدکنندگان می‌گویند ما نقدینگی نداریم. این یک سوال خیلی جدی است که چرا در یک اقتصادی که حجم نقدینگی درحال رشد است پول سمت تولید نمی‌رود.

پرهیز از خام‌فروشی نفت خنثی‌کننده تهدیدهای امنیتی است

مسئولین وزارت نفت می‌گویند در بازار نفت دنیا باید سهم داشته باشیم تا اینکه بتوانیم امنیت داخلی خودمان را تأمین کنیم… مجموعه ی امنیت داخلی و امنیت خارجی مثل دوحلقه ی به هم پیوسته اند، یعنی اگر شما نتوانید در داخل خود کشور بحث‌هایی مثل بیکاری را حل بکنید در بلند مدت با مسائل امنیتی خیلی کلان‌تری مواجه می‌شوید. ما باید نگاه بلندمدت داشته باشیم، این نگاهی که الان در داخل خود کشور مطرح می شود نگاه کوتاه مدتی است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.