متلکم‌بودن بوعلی دروغ محض است

ابوعلی سینا اندیشه‌های یونانیان را مطالعه کرده اما در آنها متوقف نشده و استقلال فکری خود را حفظ کرده است، البته در مقایسه بین فلاسفه یونانی، ارسطو را بالاتر از افلاطون دانسته است.

کدام حکیم اسلامی با قرآن بیشتر مأنوس بود؟

دکتر دینانی طی مصاحبه ای که در سایت وی منتشر شد، گفت: اگر از من بپرسید در بین حکمای اسلامی کدام حکیم به اسلام نزدیک‌تر بوده است و کدام حکیم با قرآن بیشتر مأنوس بوده بدون تردید می‌گویم سهروردی.

پدیدارشناسی و مسئله ای به نام «معنی»

پدیدار شناس باید پاسخ گوید که اگر زندگی انسان با روبرو شدن با پدیده ها سامان می یابد و تحقق می پذیرد، معنی زندگی چیست؟ و چگونه می توان با معنیِ آن به عنوان پدیده روبرو شود؟

رونمایی و معرفی کتاب «از محسوس تا معقول»

نشست رونمایی و معرفی جدیدترین کتاب دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی چهارشنبه ۲۷ خردادماه در کتابخانه ملی برگزار می شود.

زبان قرآن، ویژه و منحصر بفرد است

شکی نیست که زبان قرآن یک زبان ویژه و منحصر بفرد است. زبان قرآن در عین خاص بودن، لزوما موصوف به اسمی خاص نیست بلکه باید گفت: زبان قرآن، قرآنی است. چون قرآن، قرآن است.

اهالی اندیشه چه کتابی پیشنهاد می‌کنند؟

غلامحسین ابراهیمی دینانی معتقد است نمی‌توان یک کتاب را به همه پیشنهاد کرد، مهدی گلشنی می‌گوید امسال کتاب فارسی مناسب در حوزه فلسفه علم نداشتیم و کریم مجتهدی توصیه می‌کند جوانان کتاب‌های مختلفی در حوزه‌های گوناگون مطالعه کنند.

عالَم همیشه نوروز است

چهره ماندگار فلسفه ایران معتقد است: عالم کهنگی ندارد، هر کس که چیزی را کهنه می‌بیند، حافظه او کهنه شده است. بنابراین عالم همیشه نوروز است، منتها ما یک قراردادی کردیم که این نوروز را روز اول هر سال قرار دهیم.

زبان شعر و فلسفه با یکدیگر در ارتباطند

برخی تصور می‌کنند زبان شعر و فلسفه از یکدیگر جدا است، درحالیکه این تصور اشتباهی است شعر و فلسفه با هم مرتبط هستند و هر دو زبان وجودند، اما شعر امکان هستی است و فلسفه آنچه متحقق می‌شود.

سؤال چهره ماندگار فلسفه از کارل مارکس

غلامحسین ابراهیمی‌دینانی چهره ماندگار فلسفه ایران گفت: اگر مارکس اینجا بود من سؤال می‌کردم آیا کسی که تعبیر عالم را نداند می‌تواند جهان را تغییر دهد؟

معنای درددل امام علی با چاه از زبان دینانی

دینانی از اساتید حکمت و فلسفه می‌گوید: مناجات‌های مولا در دل شب و درددل با چاه که بسیار غم‌انگیز و دردناک است که حضرت، درددلش را با چاه می‌گفت؛ این درددل با چاه گفتن، دلیل است بر اینکه حضرت گرفتار جهل مردم زمان خودش بود.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.