اصول فقه جواهری و راهبردهای فقه حکومتی

در این یادداشت حجت‌الاسلام علیدوست در صدد تبیین این موضوع است که چگونه اصول فقه جواهری می‌تواند راهبردی برای تولید فقه حکومتی باشد. ایشان معتقد است که باید یک‌سری از مسائل جدید در اصول فقه طرح گردد که از یک‌سو فنی و منضبط و از طرف دیگر ناظر بر حوادث واقعه باشد. در عین حال با رسیدن به این جایگاه عینیت پیدا کرده و ناظر به گفتمان حکومتی به کار گرفته شود.

فقه مضاف ؛ بستر تحقق فقه حکومتی و نظام‌ساز

در این یادداشت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعدی به تبیین جایگاه «فقه مضاف به مثابۀ بستر تحقق فقه حکومتی و نظام‌ساز» می‌پردازد. ایشان معتقد است که فقه حکومتی، فقه بر شرایط بوده و فقهی است که حکومت و حاکمیت را موضوع خود قرار می‌دهد و از افعال حاکمیت بحث می‌کند. وی مقدمۀ تحقق فقه حکومتی را تدوین فقه مضافی می‌داند که مضافٌ الیه آن متناظر با نظام‌هایی است که در جامعه طراحی می‌شود.

مناسبات فقه و حقوق در ساحت فقه حکومتی

در این یادداشت حجت‌الاسلام ارسطا به تبیین «مناسبات فقه و حقوق در ساحت فقه حکومتی» می‌پردازد. وی معتقد است که در ساحت فقه حکومتی، فقه و حقوق از دو جهت روشی و ماهوی می‌توانند ارتباط داشته باشند.

دانلود درس مبانی فقه‌حکومتی استاد میرباقری

این جلسات از دی ماه 91 آغاز گردید و پس از برگزاری 13 جلسه در اردیبهشت ماه 92 پایان یافت. بیانات ارزشمند استاد در وبسایت شخصی حجت الاسلام و المسلمین میرباقری و وبسایت رسمی فرهنگستان علوم اسلامی قم قابل دریافت است.

علماء صالح، رهبران دین و دنیا تا ظهور

«ولایت فقها»، نه یک «نظریه» و «تئوری» و نه «بدعت امام خمینی» است بلکه فقه حکومتی و سیاسی، از همان غیبت صغری در نحوه تدوین کتب حدیث، جزءمسلمات تفکر شیعی بود.

آغاز ثبت نام دوره فقه حکومتی نظام ساز

ثبت نام در دوره فقه حکومتی نظام ساز که توسط مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام و با همکاری دانشکده الهیات برگزار می گردد آغاز شد.

مجتهد بودن در فقه و سياست شرط ورود به حوزه فقه حكومتی است

فقه سیاسی از جمله مباحثی است كه عهده‌دار سامان‌بخشی به نظم عمومی است. اگر كسی نگاه فردی به فقه داشته باشد و فقه را پاسخ‌گوی مسائل حكومتی نداند، نه این‌كه نتواند به مسائل اجتماعی جواب دهد، اما این مشكل را برای حكومت اسلامی ‌ایجاد می‌كند كه پاسخ‌هایش فردی است.

بررسی انتخابات آمریکا در ماهنامه «حیات»

سرویس بین‌الملل رتبه اول نشریات برتر دانشجویی سراسر کشور در پرونده‌ این شماره خود با عنوان «تکرار گذشته یا فردایی دیگر؟» به بررسی انتخابات جاری ریاست جمهوری آمریکا (16 آبان) پرداخته است. واقعیت انتخابات آمریکا و نقش افکار عمومی در نتیجه آن، بررسی عملکرد چهارساله باراک اوباما، مرور دیدگاه‌های دو نامزد این دوره از انتخابات و جایگاه برجسته ایران در مناظرات انتخابات، مورد بررسی قرار گرفته است.

برگزاری همایش «نظام‌سازی اسلامی و فقه حکومتی»

نشست «مقدمه‌ای بر نظام سازی اسلامی و فقه حکومتی» با سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار می‌شود.

فقه سیاسی هنوز به عنوان دانش، هویت ندارد

مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، اظهار داشت: در حوزه مفاهیم فقه سیاسی، هنوز یک مفهوم مورد قبول شکل نگرفته است که لازمه آن، همگرایی موسساتی است که به صورت جزیره ای در حوزه مباحث فقه سیاسی کار علمی کرده اند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.