تصویر نامه فتحعلی‌شاه به ناپلئون

عکس زیر، تصویر نامه فتحعلی‌شاه قاجار در پاسخ به نامه ناپلئون بناپارت است.

رد پای تفکر دولتمرد قاجاری؛ از نفت تا اورانیوم

در همه‌ی حق امتیازهایی که به کشورهای غربی داده شده، پای یکی از روشنفکران ایرانی به عنوان «دلال» یا «امضاکننده» در میان است! برای مثال، انعقاد قرارداد ننگین «گلستان» و «ترکمانچای» توسط میرزا ابوالحسن‌خان ایلچی، اعطای قرارداد رویتر توسط میرزا حسین‌خان سپهسالار و میرزا ملکم‌خان، تجزیه‌ی هرات از ایران توسط یک هیأت ایرانی به ریاست فرخ‌خان امین‌الدوله غفاری، واگذاری امتیاز لاتاری به‌وسیله‌ی میرزا ملکم‌خان، واگذاری امتیاز رژی توسط میرزا علی‌اصغرخان امین‌السلطان

تفریحات تهرانی‌ها در 100 سال پیش

از جمله خرسواران و یابوسواران معروف آن ایام، اکبر خرسوار، داش غلام قداره، یدالله‌خان ایلچی، لوطی ابراهیم سنگلجی و آقابالاخان ارباب بودند که معمولا هریک از آنها مهتری مخصوص و طویله‌ای سرخانه داشتند

عكس: حمل و نقل برون شهری در دوره قاجار

تصویری از یك دستگاه درشكه، از وسایل حمل نقل بین شهری در دوره قاجار

مدگرایی از بانوی فتحعلی شاه تا امروز

از اواخر قرن نوزدهم زنان درباری به تدریج در لباس پوشیدن خود تغییر ایجاد کردند و لباس‌های سنتی خود را با لباس‌های اروپایی تطبیق دادند، برای نمونه کت‌ها دکمه دارشد، لباس‌های بلند با کمرهای تنگ رایج شد، دامن‌های ضخیم زیر کت پوشیده می‌شد و استفاده از شنل‌ها به روی کت‌ها باب شد. بعضی مواقع هم رداهایی با طرح اروپایی به جای چادر در بیرون از خانه استفاده می‌شد. البته سبک مد دربار قاجار از سوی مردم هم دنبال می‌شد. مهم‌ترین تفاوت در جنس پارچه‌ها و تزئینات لباس‌ها بود.

عکس: روایت آنتوان سوروگین از ایران قاجاری

آنتوان سوروگین بی شک یکی از مهمترین عکاسان زمان قاجار به شمار می رود.

یک روز با نوه صدراعظم ایران+عکس

قمرالملوک اعتماد قاجار نوه دختری امیرکبیر تنها بازمانده این خاندان است که این روز‌ها دریکی از آسایشگاه‌های استان البرز ۱۰۰ سال را پشت سر گذاشته و در انتظار تجربه طلوعی دیگر از زندگی است.

البسه غربی چگونه وارد ایران شد؟

برخورد نزدیک با مد اروپا به اوایل قرن نوزدهم می‌رسد، زمانی که شاهان قاجار به دنبال توسعه روابط دیپلماتیک با قدرت‌های اروپایی، درباری رسمی در تهران ایجاد کردند. بریتانیایی‌ها نخستین نماینده‌شان، «هارفورد جونز» را طی سال‌های ۱۸۰۹ تا ۱۸۱۱ به نزد فتحعلی‌شاه (۱۸۳۴-۱۷۹۷) فرستادند.

عکس: زنانی عجیب در دوره قاجاریه!

عصمت‌الملوک دختر دوست محمدخان معیرالممالک و نوه ناصرالدین شاه قاجار در میان خویشان

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.