آیا ایران با برجام از ذیل فصل هفتم خارج شده است؟

نه سایه جنگی وجود داشته نه فصل هفتمی بوده که اینان بخواهند آن را از بین ببرند. بقول معروف ببرکاغذی می سازند و آن را شکار می کنند و جشن پایکوبی! حال آنکه اساسا نه ببری بوده و نه شکاری!

جزوه: سرفصل اشکالات مهم توافق وین و تبعات آن برای کشور

در این سند، به اشکالات موجود در توافق وین، در 4 حوزه‌ی قطعنامه 2231 (اشکالات خاص این قطعنامه)، غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، و تحریم‌ها پرداخته شده، و سرفصل اشکالات اصلی هر یک از این حوزه‌ها (مجموعاً 40 سرفصل) برای استفاده‌ی مسئولین و نخبگان کشور و اطلاع عموم مردم آماده گردیده است.

۲۰ایراد بزرگ برجام از نگاه کمیسیون ویژه

این موضوع برای کمیسیون محرز شده است که با استناد به متن برجام دسترسی به تأسیسات نظامی ایران ممکن شده است. طبق متن منتشرشده، ایران موظف است به هر تأسیساتی ـ از جمله تأسیسات نظامی و امنیتی ـ حداکثر ظرف مدت 24 روز دسترسی مورد درخواست را تأمین نماید.

گزارش کمیسیون برجام منصفانه و غیرجناحی بود

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که گزارش کمیسیون برجام موارد خاکستری را سفید و به نفع دولت مورد توجه قرار داده است، گفت: مجلس مطابق آنچه مقام معظم رهبری فرمودند «اگر قرار است تحریم‌ها لغو نشود، معامله‌ای هم در کار نخواهد بود» ماده‌ واحده‌ای تصویب کنند.

۱۰ اشکال اساسی قطعنامه ۲۲۳۱ و تبعات آن برای کشور

مکانیزم حل اختلاف موجود و بازگشت خودکار (snap back) قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت (بدون امکان وتو توسط روسیه و چین) در صورت ادعا و راضی نشدن هر یک از طرفین
تبعات مهم این موضوع، امکان برگشت تحریم‌ها در هر زمان و در نتیجه عدم امنیت سرمایه‌گذاری و پابرجا ماندن فشار تحریم‌هاست (این بند در واقع لغو تحریم‌های شورای امنیت را به تعلیق آنها تبدیل می‌کند).

مجلس می‌تواند دولت را به میز مذاکره برگرداند

بر اساس قانون اساسی در خصوص توافقنامه‌ها و لوایح بین‌المللی دولت موظف به ارسال لایحه به مجلس شورای اسلامی است. امری که هنوز در خصوص برجام رخ نداده است. براساس شنیده‌ها بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی به پایان رسیده است و کمیته‌ای متشکل از روسای قوای مجریه و مقننه در حال بررسی نحوه ارسال لایحه برجام به مجلس شورای اسلامی می‌باشند.

«برجام»؛ خطوط قرمز ۱۰ گانه و منافع ملی

متن برجام از پیچیدگی های خاصی برخوردار بوده و در بسیاری از موارد، مخصوصا مواردی که به تعهدات طرف های مقابل بر می گردد، از شفافیت لازم برخوردار نبوده و کاملا قابل تفسیر می باشد. به عنوان مثال: برجام هیچ مکانیزم و محدودیت زمانی برای آژانس جهت تایید اقدامات ایران تعریف نکرده است.

فیلم: بررسی «برجام» توسط حسن عباسی

حسن عباسی در این سخنرانی به بررسی توافقنامه وین، برجام و قطع‌نامه ۲۲۳۱ می‌پردازد. وی در این سخنرانی تاکید می‌کند شرایط مانند قطعنامه ۵۹۸ نیست و نیروهای حزب‌الله سرخورده نخواهند بود و در صحنه دفاع از انقلاب اسلامی باقی خواهند ماند.

توافقنامه وین امنیت رژیم صهیونیستی را تضمین نمی‌کند

در حالی‌که طی روزهای گذشته مناقشات سیاسی میان برخی چهره‌های سیاسی در خصوص مواضع رهبری پیرامون توافقنامه وین و برجام صورت گرفته بود. رهبر انقلاب پس از یک ماه مجددا در یک سخنرانی رسمی به صورت اشاره وار از این بحث عبور کردند تا این پرسش باقی بماند که نظر آیت الله خامنه‌ای درباره مذاکرات چیست؟

عراقچی: نقض قطعنامه نقض برجام نیست

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان درباره تفاوت برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: برجام، ضمیمه قطعنامه بوده و نقض برجام، نقض قطعنامه است؛ در حالی که نقض قطعنامه، نقض برجام نیست.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.