انفعال مسئولین و از دست رفتن زمان مقابله با تحريم نفتی

آن‌چه که در عمل اتفاق افتاد تنها لفاظی‌هایی بود که توسط مسولین سیاسی و نفتی انجام شد… این برداشت به وجود آمد که دودستگیِ جدی میان تصمیم‌گیران وجود دارد. از یک طرف، برخی از خبرگزاری‌های نزدیک به جریان‌ها و نهادهای سیاسی و نظامی، خبر از قطع صادرات نفت می‌دادند و از سوی دیگر، این اخبار از سوی امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران تکذیب می‌شد.

مدیر منتقد «منابع آگاه» در سکوت خبری برکنار شد

سید محسن قمصری که سال گذشته به کرات ادعاهای خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی به نقل از منابع آگاه مبنی بر قطع پیش‌دستانه صادرات نفت را تکذیب کرده بود، در سکوت خبری، از مدیریت امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران برکنار شد.

پایان داستان‌پردازی‌های منابع آگاه نفتی

آیا رسانه ها (بخصوص شبکه تلویزیونی پرس تی وی) و مسئولین وزارت نفت (بخصوص مسئولین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران) به این موضوع هم فکر می کنند این نحوه انتشار اخبار یا واکنش به اخبار منتشره در موضوع حساسی که با امنیت ملی کشور پیوند خورده است مانند تحریم نفت منجر به بی اعتمادی شدید مردم کشورمان به اخبار رسانه‌های داخلی و اظهارات مسئولین وزارت نفت خواهد شد؟

وقتی «منابع آگاه» موثق‌تر از مسئولین مربوطه‌ اند!

آیا رسانه‌ها در مسأله‌ای راهبردی مانند تحریم نفت ایران نباید هماهنگ با نهادهای مسئول مانند وزارت نفت عمل کنند؟ آیا اصرار برخی رسانه‌ها بر انتشار خبری کذب به نقل از «منابع آگاه» در چنین موضوع حساسی منطبق بر منافع ملی است؟ آیا تخریب مسئولین نفتی کشور (به خصوص مسئولین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران) به خاطر تکذیب کردن خبری غیرواقعی به منافع ملی ما ضربه نمی‌زند؟

منابع آگاهی که از قطع صادرات نفت گفتند

خبر مذکور به سرعت از سوی مسئولین مربوطه در وزارت خارجه و وزارت نفت یعنی حسن تاجیک و محسن قمصری رسماً تکذیب شد ولی این تکذیبیه‌ها در فضای رسانه‌ای کشور چندان مورد توجه قرار نگرفت و حتی خبرگزاری‌های باسابقه‌ای مانند مهر و فارس با بی‌توجهی به تکذیبیه این خبر از سوی وزارت نفت، با تکیه بر منابع آگاه خود اصرار داشتند ایران صادرات نفت را به دو یا شش کشور اروپایی قطع کرده است.

وزیر نفت: قطع صادرات نفت به دیگر کشورها در دست بررسی است

برای قطع صادرات نفت به سایر کشور‌ها در حال حاضر در حال بررسی هستیم و بار دیگر قاطعانه خاطر نشان می‌کنیم که نفت ایران به اندازه کافی مشتری دارد.

یونان،اسپانیا و ایتالیا همچنان به نفت ایران وابسته هستند

سخنگوی کمیسیون اروپا گفت بلژیک، جمهوری چک و هلند خرید نفت خود از ایران را متوقف ساخته اند، اما یونان، اسپانیا و ایتالیا تنها توانسته اند، میزانی از حجم خرید نفت خود از تهران را بکاهند.

صادرات نفت به انگليس و فرانسه قطع شد

سخنگوی وزارت نفت از توقف صادرات نفت‌خام کشورمان به شرکت‌های انگلیسی و فرانسوی خبر داد.

دو روی سكه قطع صادرات نفت

شرکت ملی نفت به لحاظ قراردادی تعهداتی دارد. اگر قطع صادرات نفت به اروپا از جانب دولت ایران اعمال شود موضوع، اضطراری (فورس‌ماژور) تلقی خواهد شد و از نظر حقوقی، شرکت ملی نفت را دچار مشکل نمی‌کند. اما اگر شرکت ملی نفت راسا صادرات نفت را قطع کند ممکن است با مشکلات حقوقی در سطح بین‌المللی مواجه شود. قطع صادرات نفت به اروپا سکه‌ای با دو روست.

سه شرط ایران برای ادامه فروش نفت به اروپا

ایران برای ادامه صادرات نفت خود به اروپا سه شرط تعیین کرده است که انعقاد قراردادهای بلندمدت ۳ تا ۵ ساله برای فروش نفت یکی از آن هاست.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.