سپیده‌باوران؛ راوی روایت‌هایی از امام‌صدر

شاید خیلی‌ها ندانند شاعر تصنیف معروف «ای به امید کسان خفته ز خود یاد آرید؛ تشنه‌کامان غنیمت ز احد یاد یارید» که همیشه در ایام مناسبت‌های ملی و راهپیمایی‌ 22 بهمن و امثالهم از تلویزیون پخش می‎شود، یک شاعر افغانستانی است.

شعر: هر جا که هست چالش، ما چالش‌آزماییم

هرچند زار و زردیم ما با تمام نیرو | آماده‌ی نبردیم ما با تمام نیرو ||با مرکب کرایی در کوچه‌های بن‌بست | عمری است رهنوردیم ما با تمام نیرو

شعر: نوروز، مانده آن طرف سیم خاردار

پرسیده‌ای که «سال‌ِ فراروی‌، سال چیست‌؟| نومید بود باید از آن یا امیدوار؟» ||وقتی که سال‌، سال کبوتر نمی‌شود | دیگر چه فرق می‌کند اسپ و پلنگ و مار؟

شعر: نوروز را نداده کسی راه در قطار

سروده‌ای با نام «سفارش» از محمدکاظم کاظمی، حال و هوای مهاجران افغانستانی را در آستانه نوروز بیان می‌کند.

«عصر شعر» مشهدی‌ها در حمایت از غزه فلسطین

کاظمی نگاه فرا وطنی و ارتباط شعر شاعران عرب زبان و پارسی به وسیله ی ترجمه های خوب صورت گرفته ی شعر شاعران به عربی و فارسی را از برکات انقلاب اسلامی ایران دانست.وی همچنین سبقه ی فراملی و پیوند با وقایع صدر اسلام را در شعر های دفاع مقدس و انقلاب از نکات مثبت ادبیات پایداری بعد از انقلاب عنوان کرد.

شاعر افغان: خانوادگی مقلد امام بودیم

اینکه ما شعر می‌گوییم که روح انقلابی در آن است به معنی آن نیست که ما این روح را به صورت سفارش و دیکته شده از ایران گرفته باشیم. این روحی است که در واقع تقریبا 100 سال از زمان سید جمال الدین به بعد در روح اشعار امت اسلامی دمیده شد و بسیاری از شاعران افغانستان سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و حتی قبل از 15 خرداد سال 42 با روحیه انقلابی و اسلامی شعر می‌گفتند.

ماجرای کمک اهل‌سنت به حسینیه فاطمیه کابل

محمدکاظم کاظمی می‌نویسد: حقیقت این است که با همه فراگیری رسانه‌ها، ما پیروان دو مذهب از معتقدات، رفتارها و باورهای همدیگر خبر نداریم.

شکایتی از دل تاریخ در «شمشمیر و جغرافیا»

جدیدترین اثر محمدکاظم کاظمی با عنوان «شمشیر و جغرافیا» منتشر شد. شاعر در این اثر صدای مردمی که اعتراضشان در دل تاریخ ناشنیده مانده بود را به نظم درآورده است.

فرهنگ مشترک‌، ظرفیتها و ظرایف‌

این تعمیق ارتباطات فرهنگی‌، باید در سه سطح «دولتها»، «نخبگان‌» و «عامه مردم‌» صورت گیرد. یعنی دولتمردان دو کشور زمینه ارتباطهای رسانه‌ای‌، دانشگاهی و مطبوعاتی کشورها را بیشتر از پیش فراهم آورند. آنگاه نخبگان با شناخت بیشتری که خواهند داشت و نیز علاقه‌ای که در آنها نسبت به میراث مشترک فرهنگی وجود دارد، در افزایش آگاهی عمومی در سطح مردم خواهند کوشید.

چه واژه‌هایی در افغانستان بیگانه‌اند؟

همزمان با اعلام طرح مقابله دولت افغانستان با ورود واژگان بیگانه به زبان‌های رسمی این کشور، کارشناسان افغان با انتقاد از رویکرد دولت، هدف آن را غیرفرهنگی و همسو با سیاست‌های استعمارگرانه انگلیس برشمردند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.