دوره آموزشی اقتصاد مقاومتی آغاز شد

شهبازی در کلاس اقتصاد در اندیشه رهبر انقلاب در ابتدا به تبیین جایگاه و وظایف امام در حکومت اسلامی و نقد برداشت های غلط و غیر واقعی از این جایگاه پرداخت. شهبازی مولفه های استقلال، عدالت، آزادی و جمهوریت، پیشرفت، تربیت و فرهنگ را به عنوان مولفه های اندیشه اقتصادی رهبر انقلاب بر شمرد و به تبیین هریک پرداخت.

بازخوانی بیانات رهبری درباره توافق نهایی

ما دنبال توافقیم. اگر کسی بگوید که در مسئولین جمهوری اسلامی کسی هست که توافق را نمیخواهد، خلاف گفته؛ این را همه بدانند. مسئولین جمهوری اسلامی – بنده، دولت، مجلس، قوّه‌ی قضائیّه، دستگاه‌های گوناگون امنیّتی، نظامی، غیره – همه در این جهت متّفقیم و موافقیم که توافق باید انجام بگیرد. در این جهت هم باز همه متّفقند که این توافق باید عزّتمندانه باشد، مصالح جمهوری اسلامی بدقّت و با وسواس باید در آن رعایت بشود؛ در این هم هیچ اختلافی نیست.

جنگ تریاک، داستان تجارت آزاد استعمارگران

یکی از ضرورت‌های فکری برای شناخت دنیای جدید، شناخت دوران استعمار است. رهبر انقلاب دنیای جدید را با مفهوم «نظام سلطه» معرفی می‌کنند و ریشه تاریخی این نظام را در دوران استعمار می‌دانند. اتفاقات، حوادث و روندهای دوران سلطه به ما کمک خواهد کرد تا دنیای امروز را بهتر بشناسیم.

موز یک میوه خارجی است! این را بدانیم

«موز» یک میوه خارجی است و مصرف آن به معنای خروج ارز از کشور است. به معنای ایجاد بازار برای کالای خارجی است. در سال 93 بر اساس امار گمرک کشور در حدود 400 میلیون دلار صرف واردات موز شده است. پس می‌شود با کم کردن مصرف موز و مصرف میوه ایرانی (سیب یا پرتقال یا کیوی یا هر میوه دیگر) به تولید داخل کمک کرد.

برای حمایت از تولید ملی چه باید کرد؟

نقش دیگر مردم در حمایت از کالای داخلی که مکمل خرید کالای داخلی است، مطالبه کیفیت از تولید کنندگان داخلی است. ما در تاریخ اقتصادی ایران پدیده خودروسازی را داریم و نتیجه حمایت‌های بدون مطالبه را مشاهده کردیم. در نتیجه مردم همان میزان که وظیفه دارند کالای ایرانی تهیه کنند، همان میزان هم وظیفه دارند تا از تولید کننده ایرانی حداکثر کیفیت را مطالبه کنند تا شاهد رشد و افزایش کیفیت تولید ایرانی باشیم.

بیانیه‌ لوزان با تحریم بانک مرکزی چه می‌کند؟

تحریم بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا صورت گرفته است. در نتیجه این تحریم حساب‌های دلاری و یورویی بانک مرکزی مسدود و این بانک توانایی انجام تراکنش‌های دلاری و یورویی ندارد. البته در اعمال تحریم‌ها اتحادیه اروپا بیشتر بر محدوده خود تمرکز دارد و نسبت به تراکنش‌هایی که در خارج از اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد کمتر توجه می‌کند، اما دولت آمریکا نسبت به کل جهان حساس است و اجازه انجام هیچ تراکنشی را نمی‌دهد.

مسعود براتی

چرا باید تحریم‌ها حقوقی و یکجا برداشته شود؟

در توافق‌ ژنو قرار شد تا فشارهای آمریکا برای کاهش یافتن فروش نفت ایران متوقف شود. این بند به معنای تعلیق موقت اجرای قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا (NDAA) بود. اما برخی فکر کردند این به معنای دسترسی به پولهای نفتی نیز هست. اما دسترسی به پولهای نفتی بر اساس قانون کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه قطع شده بود. در نتیجه در حالیکه نفت به فروش می‌رسید اما به پولهای نفتی دسترسی وجود نداشت. از طرف دیگر تحریم بانک مرکزی نیز هنوز پابرجا بود و هنوز به منابع بلوکه شده در خارج از کشور نیز دسترسی وجود نداشت.

بانک‌ها ساعت‌شمار جریمه دیرکرد می‌گیرند

این یعنی گرفتن جریمه دیرکرد آنهم به صورت ساعت شمار (نه حتی روز شمار). به تاکید بسیاری از علما گرفتن جریمه دیرکرد شرعی نیست. والا آدم‌های نزول خور هم چند روز و چند هفته را حساب نمی‌کنند چه برسد به چند ساعت را؟

ساختمان تحریم‌ها چگونه ساخته شد؟

تحریم‌ها یکی از گویاترین مثال‌هایی است که می‌توان در آن، سیر تطور و تکامل دشمنی دشمن را مشاهده کرد. انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی خود، با تحریم‌ها مواجه بوده و در سه دهه‌ی گذشته این تحریم‌ها نتوانسته است وقفه‌ای جدی در مسیر پیشرفت انقلاب ایجاد کند، اما چرا در چهار سال اخیر، تحریم‌ها اثرات بیشتری داشته و چرا اقداماتی که در گذشته برای مقابله با تحریم‌ها انجام می‌شده است، دیگر کارایی لازم را ندارد؟

آیا ساختمان تحریم‌ها ترک برداشته است؟

برنامه ثریا چهارشنبه شب گذشته با موضوع «بررسی ابعاد و ساختار تحریم ها به ویژه در یکسال گذشته» به روی آنتن شبکه 1 سیما رفت و به بررسی طراحی پیچیده غرب برای ناکام ماندن ایران در توافق نهایی پرداخت.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.