فاجعه منا نباید به عرب‌ستیزی منجر شود

با همه این اوصاف حج برای عربستان یک تحمیل است که نه می‌تواند آن را رها کند و نه آن را به خوبی اجرا کند هرچه هم جلوتر می‌رود این فشارها زیادتر می‌شود چرا که ساختار ذهنی، سیاسی و اجتماعی عربستان اجازه نمی‌دهد تا همه با هم در ارتباط باشند، مردمی هم که هر سال از مناسک حج باز می‌گردند با مریضی‌ها و مشکلات بسیار از مشکلات جسمی، روحی، بهداشتی و … باز می‌گردند و دچار بحران‌های فراوان می‌شوند.

ملی‌گراها هیچ موضع تندی علیه شاه نگرفتند

ملی گراهایی مثل نهضت آزادی و جبهه ملی حاضر به نفی و طرد شاه از قدرت نبودند و به قانون اساسی رژیم شاهنشاهی باور داشتند و حتی می گفتند شاه در رأس حکومت باشد ولی در امور اجرایی دخالت نکند.

ملی‌گرایی پوششی برای تجددگرایی است

این منازعه سه طرف داشت. یک طرفی که بر سر اسلام مناقشه می‌کرده یا هویت ایرانی را هویت دینی و اسلامی می‌دانسته و طرفی که هویت ایرانیان را با هویت باستانی خودش، ملی‌گرایانه تفسیر و تعبیر می‌کرده است و هویتی که جریان یا فکری که هویت ایرانیان را هویت تجددی محسوب می‌کرده است. ولی در بدو امر تمام منازعه از ابتدا بر سر جریان اسلام و جریان تجدد شکل گرفت.

اسلام و سنت‌های ایرانی گفتاری از استاد حسن رحیم‌پور

در ایّام چهارشنبه سوری و عید نوروز هر از گاهی، مسئله نسبت «مسلمانی» و «ایرانی بودن»، به‌میان می‌آید به همین مناسبت گفتاری از استاد حسن رحیم‌پور ازغدی که به مقولاتی از این قبیل در عرصه ملیّت و اسلامیّت پرداخته است تقدیم می‌گردد.

صدا و سیما دفاع مقدس را تحریف می‌کند

یکی از مجریان تلویزیونی در برنامه­ ی زنده گفت: اگر صدام رستم را می­شناخت، هیچ گاه جرأت نمی­کرد که به ایران حمله کند! گویی رزمندگان و شهدای ما به خاطر تأثیر شگرفی که از شخصیت رستم داشتند و شجاعت سرشاری که از روح داستان­های شاه­نامه ­ی فردوسی در جانشان نشسته بود، این چنین حماسه آفریدند که مغز ژنرال­های بزرگ دنیا در برابر دلاوری­ هایشان هنگ کرده بود.

کمی خودمان را جای افغان‌ها فرض کنیم

به قول رضا امیرخانی «چه بد تا کردیم با این مردم». کمی خودمان را جای افغانی‌ها فرض کنیم. اگر چنین رفتاری با ما می‌شد چه ذهنیتی نسبت به کشور میزبان پیدا می‌کردیم؟ در چنین شرایطی باید دست افغانی‌هایی را که باافتخار خود را سرباز انقلاب اسلامی می‌دانند بوسید و به دلیل رفتارهای گا‌ها غیراسلامی از آنان عذرخواهی کرد.

نسبت علوم انسانی با سنخ نظام سیاسی

رئیس مطالعات دینی دانشگاه آرکانزاس مرکزی در آمریکا با اشاره به اینکه چین به رغم توسعه در علم و تکنولوژی در علوم انسانی توسعه نیافته است گفت: توسعه علوم انسانی با سنخ نظام سیاسی یک کشور مرتبط است.

جزایر سه گانه؛ حاکمیت ملی یا وحدت اسلامی

در میانۀ نزاع جغرافیایی، پیش کشیدن موضوعات مذهبی، عملی غیرهنرمندانه و متحجرانه و منجر به پایمال شدن این تعابیر در میانۀ آن نزاع، و خلاف درایت است. و اگر تصور کنیم با این کار خدمتی به اهلبیت و تشیع شده است، غرق در اشتباهیم.

بازخوانی تقابل ملی‌گراها با جریان انقلاب اسلامی

گروه های ملی گرا در مقابل نیروهای مذهبی که تحت رهبری روحانیت و به طور مشخص امام قرار داشتند دچار چنان ضعف و سستی شده بودند که همواره به دنبال بهانه ای برای اعتراض می گشتند چرا که آنان دیگر قادر نبودند به عنوان یک جناح فعال در جامعه مطرح شوند و قدرت گذشته خود را باز یابند.

ملیت و وطن برای ما محترم است اما در جایگاه ارزشی درجه دوم

… و یک اصل دیگر، جوانها به این اصل توجه کنند، صاحبان مهارت هم به این اصل توجه کنند. من این نظر شخصی را می گویم دیگه، حق دارم به عنوان یه فرد هم اینجا نظر بدهم یا نه؟ سانسور که نیست؟! سانسور نیست اینجا؟! خیلی خب! چون یه وقت ما یه جایی یه نظر شخصی دادیم غوغا به پا کردند! …

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.