بررسی نسبت میان منورالفکری و روشنفکری

رئیس فرهنگستان علوم گفت: کسانی که به نام روشنفکر دینی وجود دارند اینها می‌توانستند در باب امکان و شرایط اخلاقی‌شدن سیاست بیندیشند و پادزهر فسادی که پیوسته گسترش می‌یابد از دین و دستورات آن استخراج کنند، اما تاکنون کمتر چنین اتفاقی افتاده است.

چرا به روشنفکران مردمی نیاز داریم؟

روشنفکری در ایران به معنای واقعی خود با جلال آل احمد متولد شد. کسی که نه وابسته ی حاکمان بود و نه جیره خوار سرمایه داران و نه عامل بیگانگان. جلال در بین مردم بود و درد آن­ها را می­ دید و می­ نوشت. نهاد دین و نهاد حکومت و معضلات اجتماع را نقد می­ کرد. با جریانات مختلفی همراه شد ولی هرگز حریت روشنفکرانه­ ی خود را از دست نداد.

تجدد گرایان نه علم دارند، نه ایمان

گروهی اندک ‌شمار از تجدد گرایان قرآن‌ نشناس و خارق اجماع، حتی به قیمت آلوده شدن به ارتداد و برگشت وخارج شدن از اسلام تأویلاتی بنیان کن را که مشکل افزاست نه مشکل گشا، به هم می بافتند. به امید حل کدام مشکل، این همه مشکل در میان آورده اند؟ مسلمان نبودن ابتدایی برای کسی گناه نیست. اما ادعای مسلمانی، به قاعده «اخذ به شئ اخذ به لوازم آن است» با این پراکنده‌گویی‌های ضد اصول و ضروریات اسلام، جمع نمی شود…

کلیشه‌های دیکتاتوران غرب‌زده را بشکنید

مثلا آقای دکتر کچوئیان می‌آید در دانشگاه تهران می‌گوید: «رساله‌های دکترا حتما باید معطوف به مسائل ایران باشند». شما ببینید چه موجی در همان دانشکده علیه ایشان ایجاد می‌شود که چرا ما باید به مسائل ایران بپردازیم؟ حتی دانشجویان و میلیشیای خودش را این جریان تحریک میکند که بیاید تحصن و اعتراض کند که نگذارند حتی به مسائل بومی فکر شود!… دیکتاتوری را در این کلاسها میبینید. بسیار صریح!

دعواي زرگري علوم انساني و تناقض بزرگ روشنفكران غربگراي ايراني

هرچند نگاه پوزیتیویستی و مطلق­‌انگارانه به علم مدتهاست که در خود غرب مورد تردید جدی قرار گرفته است و هرچند هرکسی که تا اندازه­ای به علوم انسانی نزدیک شده باشد به قدری از ماهیت نیمه ذهنی-نیمه تجربی آن آگاه می­شود… جامعه­‌ي غرب را شيفته­‌اند و خروجي­هاي دويست سيصدساله­‌ي آنها را كه به اذعان خودشان «توصيف امر محقق شده» است، مثل اذكار يوميه پشت سر هم بلغور مي­كنند تا شايد افاقه كند و با حلوا حلوا دهانشان شيرين شود!…

نسل‌های منورالفکری غرقه در وهم و دیکتاتوری

گاهي اوقات كه روشنفكران از مدرنيزه شدن مردم نااميد مي شوند سعي مي كنند صحنه‌اي بسازند و به خیال خود مردم را با زور متمدن كنند، يعني يا ليبراليست مي شويد يا به زور ليبرالتان مي كنيم؛ همان كاري كه رضاخان در مورد حجاب كرد… وي با انتقاد از ترجمه تعابير روشنفكران غرب در ايران گفت: اگر ترجمه مي كنيد حرف‌هاي الان را ترجمه كنيد، اگر اين حرف‌ها را الان در اروپا بزنيد همه به شما مي خندند

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.