پاسخ‌ به تناقضات بی‌شمار سروش در مناظره «بسط تجربه نبوی»

به چه دلیل متن دینی همواره صامت، مبهم و تفسیر‌پذیر است؟ متن می‌تواند روشن، محکم و مفصل بوده و تفسیرهای متعدد را برنتابد. قرآن کریم نیز بر این حقیقت مهر تایید زده که مدلول برخی ازآیات روشن و آشکار است.

احساس حقارت در کشور ما به‌شدت رایج است

متأسفانه قشر علم را گرفتند و تا دوران ما همین سنت سطحی‌نگری و مشق نویسی حاکم مانده و معنای پیشرفت علم به کلی مبهم است؛ در حالی که در غرب، علم همواره دو خاصیت پیش‌روندگی در مرز‌ها و تأمین نیازهای زندگی را داشته است. ملاک رشد علم در دوره ما، پیمانه‌های ناقصی مانند تعداد مقالات است، ولی این مقالات چه نیازی از ما رفع کرده است؟

دومین شماره از «گفتمان الگو» منتشر شد

گفتمان الگو برای کالبدشکافی وضعیت تولید علم و الگوسازی برای پیشرفت، گفت‌وگویی ویژه با دکتر مهدی گلشنی استاد برجسته ایرانی در زمینه فلسفه علم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ترتیب داده است. همچنین در گفت‌وگوهایی با صاحب‌نظران اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، پرونده‌های ویژه‌ای برای واکاوی «مدیریت زیگزاگی کشور»، «گفتمان‌سازی الگوی پیشرفت» و «الگوی مردم‌سالاری دینی» باز شده است.

اسلامی شدن بدون کارفرهنگی ممکن نیست

فرهنگ امری اثرگذار و عمیق است و در تمام امور شما اثر می‌گذارد. در محیط ما نه فرهنگ اسلامی حاکم است و نه فرهنگ غربی. بخشی از این یکی است و بخشی از دیگری. بزرگ‌ترین مساله محیط ما این است که فرهنگ درستی بر آن حاکم نیست. به اسم فرهنگ‌مان اسلامی است ولی فرهنگ اسلامی در محیط ما حاکم نیست.

گلشنی: تخصص‌‌‌گرایی نباید منجر به باریک‌‌نگری شود

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وسعت علوم ایجاب می‌‌کند که تخصص ‌گرایی وجود داشته باشد، گفت: منتها موضوعی که مورد انتقاد است این است که تخصص ‌گرایی نباید منجر به باریک‌نگری شود.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.