یکی کردن هنرمند ارزشی و غیرارزشی «کاسبی» است

می گویند هنر به ارزشی و ضدارزشی تقسیم نمی شود و هنرمند ارزشی و غیرارزشی هم نداریم. یا این حرف بی معنا است و یا شرک و توحید با هم مساوی هستند. یکی کردن اینها کاسبی است. طبق فرهنگ قرآن شعرا و هنرمندان دو دسته اند، یک دسته اهل اغوا هستند و یک دسته هستند که استثنا می شوند و دنبال ترویج حق و عدل و دفاع از مظلوم اند.

صوت: هنر اسلامی به کدام معنا

استاد حسن رحیم‌پور (ازغدی) به چند پرسش در تعریف ماهیت هنر اسلامی مبادرت ورزیده که به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی و سالگرد شهادت سید مرتضا آوینی، منتشر می‌شود. در مجموعه پیش رو، از جمله به نسبت میان هنر اسلامی با آن‌چه هنر مقدس یا هنر سنتی نامیده شده و نیز نسبت هنر اسلامی با هنر تکنولوژیک پرداخته می‌شود و تعریف هنرمند مسلمان و بررسی مفاهیمی چون جبر تکنولوژی و اقتضای ذات رسانه،به بحث اجمالی گذاشته شده است. هم‌چنین نگاه انتقادی به هنر سکولار و زیبایی‌شناسی ماتریالیستی بخش‌های دیگری از این پرسش و پاسخ 40 دقیقه‌ای است.

جوادی آملی: انسان متدین از سینما و هنر، پرهیز نمی‌کند

اگر سینما دست متدینین اسلام باشد، حداکثر استفاده را از آن می‌کنند وگرنه بازی می‌شود. بنابراین انسان از عنوان سینما و هنر، پرهیزی ندارد. اینها ابزار کار است تا به دست چه کسی باشد.

علیرضا عصار: میراث‌خواران جنگ از سکوت جبهه‌ای‌ها سوءاستفاده کردند

عد از اتمام جنگ، داستان دیگری شد. کسانی که معلوم نیست در زمان جنگ کجا بودند، از سکوت بچه​های جبهه و جنگ سوء استفاده کردند. وظیفه انسانی ماست که به آن‌ها ادای دین کنیم و کار آن‌ها را در سینه​مان نگه داریم و بدون تحریف به نسل آینده منتقل کنیم.

شرافت ولایت‌مداری در هنر

یکی از مهمترین جلوه های معرفت شناسی هر عقیده ای که به تولید فلسفه در دایره معقولات و هنر در قلمرو محسوسات منجر می شود، ستون اصلی فکر و فرهنگ آن جامعه است. قدما بر این معتقد بودند که همه خلقت از یک قانون پیروی می‌ کند و کسی که بتواند قانون وجودی چیزی را کشف کند، به قانون خلقت دست پیدا کرده است. از این رو حکیمان فلسفه، طبیبان دل و جان مردم می ‌شدند. گرچه سال‌ها گذشت و …

تقدس هنر و دو راهی سیاست

اندیشه تفکیک هنر از سیاست هم، سیاسی‌ترین موضعی است که می‌شود نسبت به هنر ابراز داشت. در این‌جا نیز منظور معتقدان به جدایی هنر و سیاست، سیاستی نیست که در غرب و دنیای سکولار رواج دارد، بلکه منظور، همین سیاستی است که عین دیانت است. و تنها هدف این تفکر از طرح چنین مساله‌ای، تخلیه هنر از تعهد و التزام به توحید و کمال، و اجبار او به طغیان است

هنر و عرفان مدرن؛ توجيه‌گر وضع موجود و غفلت‎زا

اما هنر ديني در ميان اين هنرهايي كه در جهان اسلام بوجود آمد، چه ويژگي‌اي داشت؟ ذات اين تفكر هنري و ادبي جهان اسلام و جهان شرق و پيش از يونان چه بود؟ همه‌ي مسائل و دغدغه‏های بشر در آن روزگار سه چيز بوده است: يكي مسئله‌ي خداوند، یکی مسئله‌ي آفرينش و آنچه از ناحيه‌ي خدا نازل مي‌گردد، يعني مبدأ؛ و ديگري معاد؛ و نكته‌ي سوم داستان بشر در طي ميان مبدأ و معاد.

هنر انقلاب می توانست جلوتر از این باشد

هر چقدر معرفت‌ ما از فضایی که در آن هستیم بالاتر برود تاثیر آن فضا در آثارمان بیشتر خواهد بود و در نوع نگاه‌مان تاثیر دارد. هر چیزی که یاد می‌گیریم تاثیر دارد در زایش آن هنر. روزی که انقلاب می‌شود، نوع شناخت‌مان به دین و به پویایی متفاوت می‌شود نوع کاری که تا دیروز می‌کردیم امروز فرق خواهد داشت

آسیب‌های امروز سینمای ایران در اندیشه‌های شهید آوینی

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهید آوینی، دستیابی سینمای کشورمان به هویت خویش و قرارگرفتن این هنر- صنعت در خدمت اسلام و انقلاب بود. همچنان که در جزه «تأملاتی در ماهیت سینما» با بیان اینکه سینما هنری تکنولوژیک و برآمده از فرهنگ غرب است، تصریح کرده بود: «برای پایه گذاری عالمی بر مبنای اسلام ناچار هستیم که با یقینی برآمده از ایمان به اسلام، و در پرتو آن به تمدن غرب و لوازم و محصولات آن نظر کنیم.»

استقبال مردم از هنرتان، یعنی موفقیت

اگر از هنر شما استقبال شد، مسلما در آن زمینه هنری موفق بوده‌اید و اگر استقبالی نشد در خیال خود تصور نکنید که ما برای معنویت و حقیقت کار می‌کنیم، چرا که بخشی از حقیقت خود مردم هستند و اگر هنر شما را خریدند، شما کار خود را انجام داده اید.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.