گزارشی ویژه از گسترده ترین نظام نظارت و راستی آزمایی هسته ای در جهان

اما سخنگوی سازمان انرژی اتمی در حالی تلاش می‌کند این‌گونه القاء نماید که برجام تاثیر زیادی بر مسئله نظارت و بازرسی‌ها نداشته که متن توافق هسته‌ای خلاف این مسئله را شهادت می‌دهد. در توضیح این مسئله باید به این نکته اشاره کرد که پیش از برجام ایران تنها به سند پادمان(۱) متعهد بود اما پس از پذیرش توافق هسته‌ای مذاکره کنندگان کشورمان اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی(۲) ، اقدامات شفاف‌ساز(۳) و کد ۳/۱ را پذیرفتند

باهنر: انحراف و فتنه خط قرمز ما است

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری گفت: اجرای پروتکل الحاقی باید مصوبه مجلس داشته باشد

بررسی جامع پروتکل الحاقی با مهدی محمدی

یک کارشناس مسائل هسته‌ای معتقد است که بدترین اتفاق برای ایران این است که هم برنامه هسته‌ای خودش را محدود کند و هم سرچشمه‌های بهانه‌جویی و اتهام‌زنی علیه ایران باز بماند.

کاربردهای هسته‌ای و پروتکل الحاقی در ثریا

برنامه ی ثریا شب گذشته به واکاوی انحصار فناوری و روندهای صورت گرفته با تکیه بر سیاست گذاری های صورت گرفته در حوزه انرژی هست ای از جمله پروتکل الحاقی و ان پی تی اختصاص یافت.

پروتکل الحاقی موضوع امشب ثریا

برنامه ثریا امشب با موضوع انحصاری علم و فناوری به روی آنتن می رود.

ترور دانشمندان؛ ثمره پروتکل‌الحاقی برای ایران

حمله آمریکا و اسرائیل با ویروس استاکس‌نت به تأسیسات هسته‌ای ایران، دیگر خاطره بدی است که ایرانی‌ها را درباره تعاملشان با جهان بیرون نگران می‌کند. نیکولو، همچنین می‌نویسد: «ایرانی‌ها نمی‌توانند ترورهای زنجیره‌وار دانشمندان هسته‌ای خود را بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ فراموش کنند. در اینجا ارتباطی با فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس وجود ندارد اما این قتل‌ها احتمالاً با نوعی همکاری بین‌المللی مرتبط بودند.»

اجازه «بازرسی مدیریت شده» هم نمی‌دهیم

معاون ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه عدم اجازه بازدید و بازرسی از مراکز نظامی یک خواسته ملی است، گفت: اجازه هیچ‌گونه بازدید از مراکز نظامی حتی بصورت محدود و کنترل شده را نمی‌دهیم.

ضد و نقیض‌گویی‌های اعضای تیم مذاکره‌کننده

با وجودی که سید عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد تیم ایرانی، در آخرین حضور زنده تلوزیونی خود حفظ اسرار نظامی را خط قرمزی دانسته و اعلام کرده بود اگر لازم باشد در این زمینه توافق نمی‎کنیم، حمید بعیدی نژاد که به عنوان مسئول حقوقی تیم هسته‎ای معرفی می‎شود در یادداشتی مفصل، با ناراحتی اعلام کرده که عدم پذیرش پروتکل الحاقی، به معنای شکست مذاکرات خواهد بود.

موافقت تیم ایرانی با بازرسی‌های فراتر از پروتکل + سند

عراقچی در اظهارات خود به صراحت گفت تیم ایرانی آنچه که وی دسترسی های مدیریت شده می نامند را در چارچوب پروتکل الحاقی پذیرفته و اگر این سطح از بازرسی های پروتکل الحاقی مورد قبول ایران قرار نگیرد توافق نمی شود. اما موضوعی که عباس عراقیچی به ان اشاره نکرده و تبعات منفی آن به مراتب از پذیرش پروتکل الحاقی بیشتر است، موضوع موافقت تیم ایرانی با بازرسی های فراتر از پروتکل در توافق لوزان می باشد. موضوعی که در توافق نهایی نیز یکی از اصول مهم توافق به حساب می آید.

آقای عراقچی! ما «گینه بیسائو» نیستیم!

اگر این دسترسی هیچ چیزی نیست و می‌شود با چشم بند و دستمال بازرسان را به داخل محیط‌های نظامی برد و مسائل را حل و فصل کرد، چرا آمریکا و فرانسه و انگلیس چنین تعهدی را نپذیرفته‌اند؟ با این اوصاف به نظر می‌رسد این سخن که «125 کشور پروتکل را امضا کرده‌اند» بیشتر یک بازی با افکار عمومی برای دور نگه داشتن آنان از واقعیات ماجراست. مهم‌تر از این ماجرا اینکه دسترسی‌ها و نظارت‌هایی که طرف غربی قصد تحمیل به ایران دارد،‌بسیار فراتر از پروتکل است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.