پینوشه دیکتاتوری بی‌رحم بود یا حاکمی اصلاح‌طلب؟

نزدیک به سه هزار و دویست نفر در دوران زمامداری ژنرال پینوشه کشته و ده‌ها هزار نفر هم شکنجه و زندانی شدند. اما طرفداران سینه چاک این نظامی متوفی بر این باورند که این سیاستگذاری‌های بازار آزاد پینوشه بود که اقتصاد کشور را به کل متحول کرد.

شیلی: بزرگترین جنبش اعتراضی پس از سرنگونی پینوشه

در روز جمعه هفته گذشته علی رغم شرکت نمایندگان دانشجویان در جلسه با مقامات دولتی نیروهای ضد شورش پلیس به تظاهرات مسالمت آمیز که از مقابل دانشگاه سانتیاگو آغاز شده بود حمله کردند و این اقدام پلیس باعث از بین رفتن اعتماد معترضین به مقامات دولتی شده است.یکی از رهبران دانشجویان با تاکید بر خواسته‌های معترضین گفت که تا تحقق اصلاحات اساسی در سیستم آموزشی و ایجاد یک نظام آموزشی عادلانه و دموکراتیک تظاهارت مسالمت آمیز ادامه خواهد داشت.

وقتی اشراف به پشتیبانی غرب شورش می‌کنند

تجربه ی شیلی نشان می­ دهد که چگونه آزادی لیبرال در سیاست می­تواند به دیکتاتوری منجر شود. دولت آلنده در بستر آزادی­های مخربی که برای رسانه ­های وابسته به غرب و اشرافیت شیلی قائل بود به بهانه­ ی حمایت از قانون اساسی سرنگون شد و با سرنگونی ­اش نه قانون اساسی برقرار شد و نه آزادی­ ها امتداد پیدا کرد.

مستند شهر عکاسان

در زمان حکومت استبدادی پینوشه، عده ای از عکاسان خبری با دیدگاه های متفاوت از مردم و رنجی که متحمل می شوند، عکاسی کرده اند. در میان شورش های خونین و اعتراضات مردم (که به انقلاب در شیلی انجامید و حکومت پینوشه را سرنگون کرد)، این عکاسان شجاع، حرفه ی خود را آموختند و زبان خاص خود را خلق کردند…

از کودتای شیلی تا کودتای سبز؛ تاریخ تکرار نشد

سالوادور آلنده ٬ رهبر سوسیالیست شیلی در سپتامبر 1970 منصب ریاست جمهوری شیلی را بدست آورد. این خبر برای سران کاخ سفید خبر بدی بود. سران آمریکا از قبل از انتخابات شیلی پول زیادی را برای شکست او خرج کرده بودند و پس از شکست در انتخابات تصمیم بر این گرفتند تا با کمک به مخالفین آلنده ٬ دولت وی را از زانو درآورند…

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.