مساجد در عصر مدرنیته چه کارکردی دارند؟

اگر در گذشته تنها تعدادى از دانشمندان و محققان به دلیل برخوردارى از دانش و آگاهى‌هاى بیشتر، داراى اعتقادات و ایمانى عمیق‌تر بوده‌اند، در عصر مدرنیته این برخوردارى از دانش و آگاهى‌ها به دلیل عمومى شدن در کل جامعه رسوخ یافته و پیامد آن ایمانى قوى‌تر خواهد بود. بر این اساس در عصر مدرنیته نه تنها از کارکردهای مسجد نباید کاسته شود بلکه براى آن باید بر مؤثرتر شدن آن کارکردهای تأکیدی همه‌جانبه داشت.

نگاهی انتقادی به وضعیت مساجد

با نگاهی به نقش مساجد در دوران صدر اسلام – خصوصاً پس از استقرار حکومت اسلامی به دست پیامبر اکرم (ص) – در می‌یابیم که شخص رسول اکرم (ص) از «مسجد» نه به عنوان صرفاً یک نمازخانه، بلکه به عنوان محل تجمع مسلمین، کلاس درس، جایی برای رفع حوائج نیازمندان، مکانی برای ارتباط حاکمان اسلامی […]

مساجد ساختارشكن و ابنيه شرک و نفاق

اگرچه در اين مساجد مايه‌ها و نمادهايي از معماري ايراني و اسلامي به كار رفته ليكن به دليل اتّكاي اصلي معماري بر بنيادهاي فكري اومانيستي و انسان‌مداري، روح حاكم بر اين بنا نمايشگر نوعي برون‌نگري ويژه و به عبارت «مذهب ظاهر» مطلوب انسان غربي است كه در حوزه‌ی…

تبیین جایگاه مهم اجتماعی مسجد

مسجد باید در هر منطقه و محل؛ مأمن و مایه‌ی خیر و بركت باشد و به طریق اولی، وسیله‌ی زحمت و آزار مجاوران نگردد. پخش صداهای آزاردهنده بویژه در شب و هنگام آسایش مردم، كاری ناروا و در مواردی خلاف شرع است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.