اشتباه ۲۸ساله در وزارت ارشاد

مدیر انتشارات «مجد» با اشاره به کنوانسیون «برن» که ناشران را ملزم به عرضه آثار براساس قیمت کشورهای مقصد می‌کند، از پایمال شدن حقوق شهروندان ایرانی از سوی وزارت ارشاد در ۲۸ سال گذشته سخن گفت.

پذیرش کنوانسیون مالکیت فکری مغایر منافع ملی است

رخی مسئولان دولت دهم و بسیاری از مسئولین دولت یازدهم از ابتدای دولت به صورت مداوم به ضرورت پذیرش کنوانسیون مالکیت فکری بین المللی (برن) تأکید کردند. تا در نهایت دولت در 7 آبان پس از تصویب بی سر و صدای آن در هیئت دولت، آن را جهت تصویب به مجلس فرستاده اند.

ذبح علم و فرهنگ به پای سازمان تجارت جهانی

قرائن حاکی از آن است که این موضوع، بیش از آنکه تصمیمی کارشناسی و حاصل ارزیابی کارشناسان علمی و فرهنگی باشد، امری تعجیلی و دستوری است. دولت از مدت‌ها قبل عزم خود را برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی جزم کرده است. پیوستن به این سازمان، پیش‌ شرط‌هایی دارد که یکی از آنها پذیرش موافقت‌نامه «تریپس» است. موافقت‌نامه‌ای که کشور متقاضی را ملزم به رعایت مفاد اصلی کنوانسیون برن می‌کند حتی اگر دولت مزبور عضو این کنوانسیون نباشد. به عبارت دیگر، دولت‌ متقاضی برای عضویت در WTO باید از دروازه کنوانسیون برن بگذرد.

نکاتی در معایب پیوست به قانون جهانی کپی‌رایت

اگر ایران به این کنوانسیون بپیوندد هزینه راه اندازی هر دستگاه یارانه با نرم افزارهای ساده‌ای چون آفیس و… به بیش از ده میلیون تومان خواهد رسید. حال اگر فرض کنیم مردم این هزینه را بپردازند آیا خود دولت امکان دارد فقط برای رایانه‌های اداراتش این مقدار هزینه کند؟ تازه این پیش پا افتاده‌ترین هزینه ناشی از این مسئله است و باز هم این هزینه‌های مالی در برابر سایر تبعات موضوع چیزی نیست!

پذيرش كپی‌رايت جهاني؛ ضرر برای همه، سود برای عده‌ای معدود

پس از كش و قوس‌هاي فراوان، وزارت ارشاد لايحۀ عضويت در كنوانسيون برن را به مجلس ارائه كرد كه با استقبال كميسيون فرهنگي مجلس مواجه شده است. در صورت تصويب اين لايحه در مجلس، ايران عضو كنوانسيون برن مي‌شود و ملزم به رعايت قانون كپي رايت دربارۀ محصولات خارجي خواهد بود.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.