تاریخ شفاهی به چه کار می‌آید؟

تاریخ شفاهی بیش از تاریخ بودن، گنجینه راهکار برای حرکت‌های امروز است. بسیاری از حرکت‌های خودجوش و مردم‌محور و مشارکتی همین امروزه قابل تکرارند. مثل تئاترهای انقلابی، گروه‌های سرود، برنامه‌های فرهنگی مساجد و…. منتها امروز سیطره رسانه و زندگی عافیت‌طلبانه ما را از به کارگیری این قالب‌های موثر باز داشته است.

بررسی عوامل پویایی جبهه‌ی فرهنگی- هنری انقلاب اسلامی در دهه‌ی ۶۰

با طرح اندیشه‌ی اسلام‌ناب از سوی حضرت امام‌خمینی‌‌رحمه‌الله‌علیه و هم‌فکران مبارزشان در سطح جامعه و شکل‌گیری انقلاب اسلامی، به تدریج سنخ جدیدی از فعالیت‌های فرهنگی و آثار هنری در سطح اجتماعی بروز یافتند که هم از حیث محتوا و هم از حیث قالب دارای ابتکاراتی بودند. اوج پویایی این جریان فرهنگی- هنری را می‌توان در سال‌های 1357-1367 مشاهده کرد.

ناگفته‌های شاعر و آهنگساز «مادر برام قصه بگو»

در گروه ‌ما یک دانش‌آموزی داشتیم که پدرش خلبان نیروی هوایی ارتش بود و به شهادت رسیده بود. من یک روز از او پرسیدم که آیا خواب پدرت را می‌بینی؟ او جواب داد: «بله، اتفاقاً همین چند شب پیش خواب دیدم که به سمت پدرم حرکت می‌کنم و به آغوش او می‌روم.» این قضیه برای من انگیزه‌ای شد که از زبان فرزندان شهیدان شعری بگویم.

گروه سرود آباده برای «امام خامنه‌ای» خواند + دانلود

حالا بعد از گذشت نزدیک به 36 سال از تشکیل این گروه، بچه‌های آباده –که حالا دیگر بزرگ شده‌اند و هر کدام‌شان به جایگاهی رسیده‌اند- قطعه جدیدی را پیرامون رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خوانده‌اند.

یک کوچه پایین‌تر از خانه‌ سید حسن نصرالله

این‎جا حرف بچه‎‎ها این است که یکی‎مان تفنگ برمی‎دارد و به میدان می‎رود و یکی‎مان ساز برمی‎داریم و حمایتش می‎کنیم. فرقی ندارد، دشمن ما آمریکا و اسراییل است و باید برای مبارزه آماده باشیم و برای خدا کار کنیم.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.