تیزر: میراث آلبرتا ۲؛ روایت اروپایی

این مستند نگاهي بر زندگي و تحصيل دانشجويان ايراني در اروپا (فرانسه، سوييس، آلمان) داشته است

پرونده: مهاجرت نخبگان

پرونده مهاجرت نخبگان به بهانه مستند «میراث آلبرتا»

فرار مغزها یا فراری دادن مغزها؟!

درست است که تحصیل در کشور‌های خارجی علاوه بر هزینه تحصیل هزینه‌های جانبی را هم به دانشجو تحمیل می‌کند اما اگر واقعا قصد از ایجاد دانشگاه پولی جلوگیری از خروج ارز و جذب دانشجوی با انگیزه در داخل کشور است متاسفانه این مهم تاکنون به سر انجام نرسیده و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند با پرداخت هزینه خیلی کمتر همین مقطع را در یک کشور خارجی بگذرانند.

مهاجرت نخبگان ارتباطی به حاکمیت ایدئولوژی بر دانشگاه‌ها ندارد

فردی که تجربه تحصیل در دانشگاه‌های ایران به ویژه در رشته‌های علوم انسانی را داشته باشد نه نتها فضای مذکور را فضایی بسته از لحاظ مبانی فکری نمی‌یابد بلکه در مواردی به صورت مستقیم و در مواردی به صورت غیر مستقیم شاهد ترویج اندیشه‌هایی مغایر با ایدئولوژی حاکم بوده است. در ثانی بیشتر مهاجرت نخبگان در رشته‌های غیر علوم انسانی و یا در رشته‌هایی است که اصولا مباحث ایدوئولوژیک ورودی در انها نداشته است.

یک پژوهشگر: آمار مهاجران ايرانی غیرواقعی است

چنانکه قبلا هم گفتم عوامل زیادی در تعیین آمار مهاجران دخیل است که از قطعیت آمار‌ها می‌کاهد. مطمئن باشید کسانی که به طور قطعی آمار می‌دهند افراد مطلعی نیستند. به طور نمونه در آمارهای کنسولگری‌های ایران تعداد قابل‌توجهی از همسران‌‌ همان ایرانی‌ها خارجی هستند. یعنی یک نفر از تعداد زیادی از پرونده‌ها کم می‌شود.

«میراث آلبرتا»؛ میراثی برای فرزندان جبهه انقلاب

باید «میراث آلبرتا» را از اتهام اینکه تنها داعیه وطن پرستی و وطن دوستی دارد، منزه دانست. صحبت‌های دانشجوی نخبه المپیادی در اردوی راهیان نور که از دغذغه‌اش برای اثبات کارآمدی «حکومت شیعه» می‌گوید، در قواره حب به یک سرزمین نمی‌گنجد.

ما نخبه نیستیم، ما را نخبه نامیدند!

شریفی شدن و نخبه نامیده شدن و به آن بسنده کردن مانند آن است که شما نخواهید در زمین حاصل خیزتان چیزی بکارید. اینگونه نیست که چیزی هم در آن رشد نخواهد کرد، اتفاقا چون زمین مستعد است قابلیت رشد علف های هرز و بی فایده نیز در آن زیاد است.

میراث آلبرتا یا میراث مشروطه؟

شاید همین تداعی غرب‌دوستی افراطی دوره مشروطه در فضای دانشگاه باعث می‌شود که وقتی جملات آن دانشجو را در مستند میراث آلبرتا دیدم که با افتخار و هیجان می گفت: «فردی غیرت کرد و به فرد حامل تابوت شهدا حمله کرد و تابوت آن شهید با سر به زمین خورد»، مدام کف و هورای تماشاچیان راس به دار رفته ی شیخ فضل الله نوری در ذهنم تکرار می شد.

هرکس در فکر رفتن نباشد «شوت» است

به نظرم آن چیزی که باعث می‌شود، در مقابل مسائل، یک جواب مشخص داده شود، «جو» است. نمی‌توان به نخبگان‌مان گفت مدگرا، باید به آن‌ها گفت «جوگیر». جوی که به آنها تنها یک پاسخ می‌دهد. جوی که چنان افراد را می‌بلعد که باید موافقش باشی.

گزارش کامل میزگرد نقد و بررسی میراث آلبرتا

میزگرد نقد و بررسی مستند میراث آلبرتا کاری از مرکز مستند سفیر در دفتر تریبون مستضعفین با حضور حسین شمقدری کارگردان، محمد حسن مددی تهیه کننده و محسن اخوان تصویر بردار این اثر همچنین نعمت الله سعیدی نویسنده و منتقد سینما، داوود مرادیان مستند ساز و جمعی از تحریریه تریبون برگزار شد.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.