تحریم الزویر هم دستمایه درگیری‌های مبتذل سیاسی شد

هرچند تحلیل سایت رجانیوز درباره گزارش مرکز پژوهش‌ها، تطابق زیادی با واقعیت نداشته و دارای اشکالات جدی است ولی واکنش سایت الف به تحلیل رجانیوز هم چندان مناسب و قابل قبول نبوده و در مواردی توهین آمیز است. ای کاش، تحلیل‌گر این سایت که از اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه هستند در یادداشت خود صرفا به نقد کارشناسی دیدگاه رجانیوز می پرداختند و از ورود به مباحث سیاسی پرهیز می‌کردند.

تعارض الزام چاپ مقاله در مجلات خارجی با منافع ملی

مقاله‌ی «تعارض سیاست الزام چاپ مقاله در مجلات خارجی با منافع ملی کشور» به قلم «دکتر محمدرضا حافظ‌نیا» به بررسی پیشینه گرایش نظام آموزش عالی کشور به تعداد مقالات چاپ شده در نشریات خارجی به عنوان ملاک پیشرفت علمی کشور و نقد آن و راهکارهای اصلاح وضع موجود پرداخته است.

به جای «خودتحریمی» غیرقانونی، «الزویر» را محکوم کنید

مرکز پژوهش‌های مجلس پس از هشت ماه از تحریم پایگاه انتشاراتی الزویر توسط رؤسای دانشگاه‌های کشور به این اقدام واکنش نشان داد و آن را کم‌فایده و به نوعی خودتحریمی دانست، این در حالی‌ است که مقامات، نخبگان علمی، سیاسیون و تشکل‌های دانشجویی هیچ اقدام ملی و جدی‌ای در محکوم کردن اقدام غیرقانونی و سیاسی پایگاه الزویر در تحریم دو دانشگاه کشورمان انجام ندادند.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره تحریم «الزویر» + دانلود

تصمیم روسای دانشگاه های ایرانی –که بیشتر نه از سر تدبیر بلکه از غلبه احساس ناشی شده است– اثر محسوسی بر جامعه علمی جهانی نخواهد گذاشت، حال آنکه فشارهای مادی و معنوی زیادی بر جامعه علمی ایران تحمیل خواهد کرد، به این لحاظ عنوان «خودتحریمی» بر این اقدام، عنوان غریبی نیست.

آمریکا هم تحریم نکند، ما خودمان را تحریم می‌کنیم!

یک پایگاه علمی دو دانشگاه ایران را تحریم کرد و ما هم برای انتقام همه دانشگاه هایمان را از آن پایگاه علمی محروم کردیم ! تا آن پایگاه حساب کار دستش بیاید ! هشت ماه گذشته است تازه مرکز پژوهش های مجلس گویا متوجه این مساله شده است.

دلایل قطع دسترسی برخی دانشگاه‌ها به «الزویر»

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به امضای 10 هزار نفری محققان دنیا برای تحریم پایگاه الزویر به دلیل محدود کردن دسترسی محققان به منابع علمی گفت: نامه هایی از این پایگاه در زمینه دلایل محدودیت برخی دانشگاههای ایران به منابع ارسال شد.

جنبش برای دسترسی آزاد به تحقیقات

با گذشت چهار ماه از درخواست یکی از ریاضیدان دانشگاه کمبریج برای تحریم کردن مجله هلندی الزویر (Elsevier) که از ماه ژانویه گذشته آغاز شد درحال حاضر با حمایت حدود 10 هزار نفری رو به رو شده است.

جنبش آکادمیک معترضین الزویر به پنج هزار نفر رسید

محققانی که از بایکوت الزویر پشتیبانی می کنند، بیشتر ریاضیدان هستند اما بیش از هزار نفر از دیگر رشته های علمی نیز به این جنبش پیوسته اند و قیمت گذاری و نحوه فروش مطالب در نشریه الزویر و پشتیبانی این شرکت از طرح های SOPA و PIPA آمریکا که برای تصویب در دست بررسی قرار دارند را مورد انتقاد قرار داده اند.

تنظیم طرح دعوی ایران از الزویر

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد آخرین اقدام این وزارتخانه برای پیگیری محدودیتهایی که “پایگاه اطلاعاتی الزویر” برای دو دانشگاه مالک اشتر و شهید بهشتی ایجاد کرده تاکید کرد: این بحث در مرحله تنظیم طرح دعوی با استفاده از مشاوران حقوقی بین المللی است.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.