محمدرضا آقاسی، بانگ رسای دعوت به مبارزه و مقابله با عافیت‌طلبان و اشرافیت

آقاسی طبیب دوار بطبه بود، به جمع‌های مختلف می‌رفت و غیر از خود محتوای شعر، لحن انقلابی و حماسی او تأثیر شعر را دوچندان می‌کرد، اشعار آقاسی نه‌تنها وضعیت آن روز جامعهٔ ایران را بازنمایی می‌کرد، که بسیاری از آن‌ها هنوز تازه و حرف روز است. آقاسی تلاش می‌کرد تا تکرار آرمان‌ها و دعوت به مبارزه را با مبانی اسلامی و شیعی پیوند بدهد.

چارانه‌های بیژن ارژن: عدالت‌خواهی و مبارزه

بیژن ارژن شاعر کرمانشاهی‌الاصل، یکی از شاعران انقلابی است که توجه ویژه به عناصری مثل عدالت اجتماعی دارد. او که از حلقهٔ محمدجواد محبت محسوب می‌شود، اشعار زیادی با این مضامین دارد. او گرچه کم‌تر سیاسی است اما در شعرهایش مضامین عدالت‌خواهانه فراوان هست.

‫مهرداد اوستا؛ شاعر قصیده‌های شور و حماسه‬

روح حاکم بر اشعار مرحوم مهرداد اوستا، آزادی و عدالت است و همواره امید روزهای روشن آینده در آن موج می‌زند. از طرف دیگر پیوند عمیق او با انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن، تاثیر زیادی در اندیشه‌ی اوستا گذاشته است و در آثار مختلف نمونه‌های زیادی را می‌توان پیدا کرد؛ به ویژه در مجموعه‌های دهه‌ی پنجاه به بعد.

امید مهدی‌نژاد، طنزپرداز عدالت‌خواه

مهدی‌نژاد جسورانه شعر می‌گوید و با خودش تعارف ندارد. برای نوشتن مضامینی که به ذهنش می‌رسد درنگ نمی‌کند و اینگونه است که شعرش لبریز از آن و جنون است. البته این جسارت و صراحت در معنی نیز نمود دارد و ردّ پای آن در اشعار اجتماعی اعتراضی قابل ملاحظه است

محمد جواد غفورزاده؛ شاعری در جوار خورشید

غفورزاده در شعرش با مخاطب صادق است و اشعارش این را گواهی می‌دهند. بسیاری از اشعاری که می‌نویسد برای استفاده در هیئات است و مخاطب عام؛ پس اینگونه شعر را همانطور که باید و انتظار می‌رود ارائه می‌کند و هیچ شائبه‌ای ندارد از اینکه برای مثال اسامی اهلبیت را در شعرش به کار ببرد و حتی فراتر، آن را به عنوان ردیف قرار دهد، یا به صورت مستقیم مقصود خود را برساند.

‫سیدحمیدرضا برقعی؛ واژه‌ واژه همراه با مردم‬

برقعی در اشعارش صرفا مدح و مرثیه‌ی اهلبیت را بیان نمی‌کند؛ بلکه با بکارگیری عناصری آشنا، ذهن را به واقعه یا اتفاقی خاص پیوند می‌زند و مخاطب با پرسه در خیال شاعرانه‌اش، خود را به اهلبیت نزدیک‌تر می‌بیند. آن چنان که گاهی شعر، زیارت نامه‌اش می‌شو

محمد کاظم کاظمی پارسی‌سرای عدالت‌خواه

در این روزگار نیز شعر اعتراض بخش جدایی‌ناپذیری از ادبیات است و شاعران زیادی در این زمینه طبع‌آزمایی کرده‌اند که از موفق‌ترین آن‌ها محمد کاظم کاظمی است. شاعری که اعتراض شاخصه‌ی اصلی شعرش می‌باشد و در قالب کلمات، دغدغه‌های اجتماعی و میهنی‌اش را با درون‌مایه‌های دینی به مخاطب می‌شناساند.

اگر از این شعر خوش‌تان نیامد، تقصیر ممیزی ارشاد بود

علی‌رضا قزوه را محل تلاقی شعر و سیاست می‌دانند. حواشی سیاسی و مسئولیت‌های متعدد اجرایی، و نیز موضع‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی‌اش در شعر، او را به یکی از مهم‌ترین شاعران سیاسی بعد از انقلاب تبدیل کرده است.

سید رضا موید، دعبل انقلاب اسلامی

هیچ مناسبتی در تقویم تشیع نیست که سید رضا مؤید برای آن شعری نداشته باشد و مداحی را نمی‌توان پیدا کرد که اشعری از او را در حافظه نداشته باشد. همچنین علاوه بر تجربیات موفق در قالب‌های کلاسیک ادبی، نوحه‌ها و دم‌های زیادی از وی به یادگار مانده است که بارها شنیده‌ایم و با آن‌ها اشک ریخته‌ایم، یا رباعی‌های ماندگاری که بارها در حرم امام رضا (ع) زیر لب زمزمه کرده‌ایم

عبدالرحیم سعیدی راد، شاعر حماسه و بیداری

اولین زمزمه های شعری ام در خود جبهه بود منتها سال ۶۴، تا قبلش هیچ زمینه ای نداشتم. آنجا خیلی با کمبود شعر مواجه بودیم. در جبهه شاعر که نداشتیم همراهمان. همینجوری بچه‌ها سرهم می کردند یک سری چیزها را می‌خواندند.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.