اقتصاد ایران چگونه به رتبه دوم جهانی خواهد رسید؟

دوستان در این دولت به اقتصاد مقاوتی اعتقاد لازم را ندارند و به همین جهت طوری آن را ترجمه می‌کنند که به همان سیاستی بینجامد که مدنظر خودشان است. از طرفی تیم اقتصادی دولت به اقتصاد مقاومتی اعتقادی ندارد، از سوی دیگر اجرای اقتصاد مقاومتی حکم قانون است و سیاست‌های کلی که مقام رهبری ابلاغ کردند. لذا دولت از طرفی خود را ملزم می‌داند و از طرفی اعتقادی ندارد و اکتفا می‌کند به استفاده از عنوان اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های خودش را که اقتصاد مقاومتی نیست، اجرا می‌کند.

جای ما در تقابل نظام سلطه با انقلاب اسلامی کجاست؟

نظام سلطه در مورد انقلاب اسلامی از ابتدای انقلاب راهکارهای مختلفی را طی کرده است: حملهٔ نظامی، تحریم اقتصادی، حمایت از گروه‌های تجزیه‌طلب و برانداز، انقلاب رنگی، تهاجم فرهنگی، خرابکاری اقتصادی و صنعتی، ترور و… اما درنهایت نظام سلطه برای براندازی یا استحالهٔ انقلاب اسلامی درنهایت با محوریت اقتصادی-اجتماعی وارد عمل شده است.

نگرانی ما برای انقلاب اسلامی مال حرام است نه تحریم

صوت پیش رو بخشی از سخنرانی «دکتر عادل پیغامی» با موضوع جریان‌شناسی اقتصادی، قبل و بعد از انقلاب اسلامی است ؛ این سخنرانی در جمع طلاب حوزه علمیه و در اردیبهشت ۱۳۹۳ برگزار شده است.

برخی استقلال را انزوا تلقی می کنند

قدرت فقط نظامی نیست بلکه قدرت اقتصادی و علمی، فرهنگی و رسانه ای هم محسوب می شود. حتی قدرت هنری، صنعتی و تکنولوژی و هرچه باعث می شود تا دشمنان به شما طمع نکنند و سوار شما نشوند. از جمله این مصداق ها می توان به تولید و کار داخلی اشاره کرد. بنابر این تولید قدرت، ثروت و علم را برای جامعه و امت اسلامی یک واجب و فریضه دینی است. این امر حتی یک عبادت و جهاد هم محسوب می شود.

چاره‌کار د‌‌ر د‌‌وره پساتحریم چیست؟

ما د‌‌ر شرایطی وارد‌‌ د‌‌وران پساتحریم شد‌‌ه‌ایم که خدای نکرده عد‌‌م وجود‌‌ و اعتقاد‌‌ راسخ به استقلال اقتصاد‌‌ی باعث می‌شود تا نگرانی‌ها از شکنند‌‌ه‌تر شد‌‌ن اوضاع نسبت به وضع سابق افزایش یابد‌‌. باید مراقب بود تا رفع موانع تحریم حجم وارد‌‌ات خارجی را بیشتر نکند. سال گذشته د‌‌ر حالی که با مشکلاتی برای وارد‌‌ات مواجه بود‌‌یم، 54 میلیارد‌‌ د‌‌لار کالای خارجی (عمد‌‌تاً مواد‌‌ خام) به کشور وارد‌‌ شد‌‌. این حجم وسیع از وارد‌‌ات د‌‌ر حالی است که همچنان به خام فروشی د‌‌ر محصولات پتروشیمی و معاد‌‌ن اد‌‌امه می‌د‌‌هیم

تحریم­ها خدمت ناخواسته غرب به ایران است

اگر تهدیدی در محیط بیرونی هست اقتصادهای پیشرفته دنیا تلاش­شان این است که بتوانند این تهدید را تبدیل به فرصت کنند. این هنر تبدیل کردن تهدید اقتصادی به فرصت و آسیب ندیدن در برای تهدید نیازمند یک اقتصاد مقاوم درونزای ملی است. اگر شما ساخت مولد و قوی درونزا نداشته باشید؛ نه تنها از فرصت­های بیرونی بهره‌­مند نمی شوید بلکه برونگرایی­تان شکست می خورد و در برابر شوکهای برونی نیز آسیب پذیر می شوید و منابع درونی خود را نیز نمی توانید درست بکار بگیرید.

وظایف روحانیت در جنگ اقتصادی چیست؟

متأسفانه حوزه، حوزه­ایی نیست که پای مسئله‌­های انقلاب آمده باشد. حوزه سؤال‌­های انقلاب را جواب نمی‌­دهد. در بسیاری از اوقات، مردم در سبک زندگی، رفتار، ذهنیت­‌ها و… دچار اشتباهات فراوانی هستند که روحانیت و در درجۀ بعد، صدا و سیما باید از رفتار مردم انتقاد و آن را اصلاح کنند. صدا و سیما همیشه مسئولین را می­‌کوبد. باید مقداری هم مردم را بکوبد تا مردم بفهمند اشتباه می‌­کنند و متوجه شوند خطایشان چیست.

رفع تحریم تأثیری بر زندگی مستضعفین ندارد

راه این که از این دام اعتیادمان و آسیب پذیری نسبت به غربی ها نجات پیدا کنیم این است که ما از بازی آن ها خارج شویم. تا کی می خواهیم مواد اولیه و خام بفروشیم. در امریکا صادرات منابع نفتی به صورت خام ممنوع است. در دوره رشد انگلیس حتی واردات یک میخ ساده آماده شده ممنوع بوده و فقط منابع اولیه به کشور وارد می شده است. چطور می شود در کشور ما از خاک گرفته تا هر کالایی آماده شده ای باید از خارج وارد شده باشد. فضای کسب و کار ما باید اینقدر رتبه ی بدی داشته باشد.

حضرت خدیجه، الگوی سرمایه داری در دوران اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی یک آغاز است و رویکرد سلبی است که به ایجاب می رسد. یک روی این سکه «نه به کالای بیگانه» است و یک روی آن «بله به کالای ایرانی».تمدن اگر بخواهد اسلامی باشد واقعا باید همه چیز آن اقتصاد و فرهنک و سیاست آن و … بومی باشد. ممکن است قسمت هایی هم اقتباس کرده باشیم اما قسمت های زیادی هم باید خودمان ایجاد کنیم. مثلا ژاپن و کشورهای پیشرفته تمدن غربی دارند نه تمدن ژاپنی یا کشور مخصوص خود را.در مورد ما هم به همین گونه است، اقتصاد مقاومتی یک استراتژی برای طی این مسیر است.

«مردم‌گرایی راه غلبه بر تحریم»

رهبر انقلاب اسلامی در اولین روز سال ۱۳۹۴ درباره‌ی دو نگاه کلان به رونق و پیشرفت اقتصادی مطالبی را مطرح کردند. یک نگاه معطوف به ظرفیت‌های درون کشور است و نگاه دیگر چشم به بیرون و کمک گرفتن از بیگانگان دارد. در نگاه به درون، اعتماد به مردم و به میدان آوردن توانایی‌های آنان مسئله‌ی مهم و رمز شکست توطئه‌های دشمنان است. می‌توان این نگاه را با توجه به مبانی انقلاب اسلامی ذیل عنوان «مردم‌گرایی» مورد توجه قرار داد.

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.