جمعه 20 آوریل 12 | 14:40
مديركل نظارت و ارزيابي آموزش عالي خبر داد:

كاهش سهم دانشجويی رشته‌های علوم انسانی از 46 درصد به 36 درصد

مديركل نظارت و ارزيابي آموزش عالي گفت: در حال حاضر 46 درصد دانشجويان كشور در رشته‌هاي علوم انساني تحصيل مي‌كنند كه بر اساس اصلاح سهم گروه‌هاي آموزشي بايد اين ميزان تا پايان برنامه پنجم به 36 درصد كاهش يابد.


دکتر رضا عامری صبح امروز در همایش «آموزش عالی، الزامات تحول در آموزش فنی و مهندسی» که در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزاری شد، گفت: ‌طی سال‌های گذشته جمعیت دانشجویی کشور بیشتر در رشته‌های علوم انسانی رشد داشته است و در حال حاضر نیز ۴۶ درصد جمعیت دانشجویان کشور در رشته‌های علوم انسانی تحصیل می‌کنند که این رقم طبق برنامه پنجم باید به ۳۶ درصد کاهش یابد.

وی افزود: بر اساس آمار موجود ۴۶ درصد سهم جمعیت دانشجویی در رشته‌های علوم انسانی، ۳۴ درصد در رشته‌های فنی و مهندسی، ۹. ۵ درصد در رشته‌های علوم پایه، ۵ درصد در رشته‌های هنر و ۶ درصد در رشته کشاورزی و علوم پزشکی تحصیل می‌کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: با توجه به اینکه سهم درصد دانشجویان دانشگاه‌های علوم انسانی نسبت به دیگر رشته‌ها بسیار گسترش یافته است، باید این شیب با مدیریت برنامه‌ریزی شده و کاهش یابد.

عامری افزود: طی ۳۰ سال گذشته آموزش عالی رشد چشمگیری داشته است که نقش موتور متحرکه در نظام علمی کشور را نیز داشته است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه آموزش عالی طی سال‌های گذشته متوازن نبوده است و در حال حاضر نیز ۸۰ درصد کل دانشجویان کشور تنها در ۲۰ درصد رشته‌های موجود در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی خاطرنشان کرد: همچنین طی سال‌های گذشته ۸۵ درصد توسعه آموزش عالی مربوط به نظام‌های شهریه‌ای بوده است، ۱۲ درصد مربوط به دانشگاه‌های دولتی و ۳ درصد مربوط به دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت بوده است.

۱۳ هزار و ۴۵۰ عضو هیئت علمی در رشته فنی و مهندسی فعالیت می‌کنند

عامری بیان داشت: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۴۵۰ عضو هیئت علمی در رشته‌های فنی و مهندسی مشغول به فعالیت هستند که این رقم ۲۷ درصد کل جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را تشکیل می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: ۱۹ درصد اعضای هیئت علمی کشور در رشته‌های علوم پایه، ۳۹ درصد در رشته‌های علوم انسانی، ۵ درصد در رشته‌های هنر و ۱۰ درصد در رشته‌های کشاورزی و دامپزشکی مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی اضافه کرد: بر اساس اصلاح هرم اعضای هیئت علمی کشور باید سهم اعضای هیئت علمی رشته‌های علوم انسانی و فنی و مهندسی طی سال‌های آینده افزایش یابد.

عامری خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار درصد اعضای هیئت علمی رشته‌های فنی و مهندسی از مرتبه استادیار به بالا را دارند و این در حالی است که در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم این سهم بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: باید ۴۵ هزار عضو هیئت علمی جدید برای رشته‌های فنی و مهندسی جذب شود تا به شاخص‌های آموزشی مناسب در این حوزه دست یابیم.

۵۰ درصد دانشجویان فنی و مهندسی در دانشگاه‌ آزاد تحصیل می‌کنند

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی با بیان اینکه ۵۰ درصد دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه‌ آزاد تحصیل می‌کنند، افزود: این در حالی است که تنها ۱۲ درصد دانشجویان فنی و مهندسی در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم تحصیل می‌کنند.

عامری اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ها باید سهم تحصیل دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه آزاد به ۴۴ درصد کاهش و در دانشگاه‌های وزارت علوم به ۱۳ درصد افزایش یابد.

وی تصریح کرد: ۵۶ درصد کل دانشجویان فنی و مهندسی در مقطع کار‌شناسی، چهار درصد در مقطع ارشد، ۰. ۶۵ درصد در مقطع دکترای تخصصی و ۴۰ درصد در مقطع کاردانی هستند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: سهم دانشجویان فنی و مهندسی در مقاطع دکترای تخصصی و کار‌شناسی ارشد کم است که باید این سهم افزایش یابد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.