دکتر رضا عامری صبح امروز در همایش «آموزش عالی، الزامات تحول در آموزش فنی و مهندسی» که در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزاری شد، گفت: طی سالهای گذشته جمعیت دانشجویی کشور بیشتر در رشتههای علوم انسانی رشد داشته است و در حال حاضر نیز ۴۶ درصد جمعیت دانشجویان کشور در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند که این رقم طبق برنامه پنجم باید به ۳۶ درصد کاهش یابد.
وی افزود: بر اساس آمار موجود ۴۶ درصد سهم جمعیت دانشجویی در رشتههای علوم انسانی، ۳۴ درصد در رشتههای فنی و مهندسی، ۹. ۵ درصد در رشتههای علوم پایه، ۵ درصد در رشتههای هنر و ۶ درصد در رشته کشاورزی و علوم پزشکی تحصیل میکنند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: با توجه به اینکه سهم درصد دانشجویان دانشگاههای علوم انسانی نسبت به دیگر رشتهها بسیار گسترش یافته است، باید این شیب با مدیریت برنامهریزی شده و کاهش یابد.
عامری افزود: طی ۳۰ سال گذشته آموزش عالی رشد چشمگیری داشته است که نقش موتور متحرکه در نظام علمی کشور را نیز داشته است.
وی خاطرنشان کرد: توسعه آموزش عالی طی سالهای گذشته متوازن نبوده است و در حال حاضر نیز ۸۰ درصد کل دانشجویان کشور تنها در ۲۰ درصد رشتههای موجود در دانشگاهها تحصیل میکنند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی خاطرنشان کرد: همچنین طی سالهای گذشته ۸۵ درصد توسعه آموزش عالی مربوط به نظامهای شهریهای بوده است، ۱۲ درصد مربوط به دانشگاههای دولتی و ۳ درصد مربوط به دانشگاههای وابسته به وزارت بهداشت بوده است.
۱۳ هزار و ۴۵۰ عضو هیئت علمی در رشته فنی و مهندسی فعالیت میکنند
عامری بیان داشت: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۴۵۰ عضو هیئت علمی در رشتههای فنی و مهندسی مشغول به فعالیت هستند که این رقم ۲۷ درصد کل جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را تشکیل میدهد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۹ درصد اعضای هیئت علمی کشور در رشتههای علوم پایه، ۳۹ درصد در رشتههای علوم انسانی، ۵ درصد در رشتههای هنر و ۱۰ درصد در رشتههای کشاورزی و دامپزشکی مشغول به فعالیت هستند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی اضافه کرد: بر اساس اصلاح هرم اعضای هیئت علمی کشور باید سهم اعضای هیئت علمی رشتههای علوم انسانی و فنی و مهندسی طی سالهای آینده افزایش یابد.
عامری خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار درصد اعضای هیئت علمی رشتههای فنی و مهندسی از مرتبه استادیار به بالا را دارند و این در حالی است که در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم این سهم بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: باید ۴۵ هزار عضو هیئت علمی جدید برای رشتههای فنی و مهندسی جذب شود تا به شاخصهای آموزشی مناسب در این حوزه دست یابیم.
۵۰ درصد دانشجویان فنی و مهندسی در دانشگاه آزاد تحصیل میکنند
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی با بیان اینکه ۵۰ درصد دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی در دانشگاه آزاد تحصیل میکنند، افزود: این در حالی است که تنها ۱۲ درصد دانشجویان فنی و مهندسی در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم تحصیل میکنند.
عامری اضافه کرد: بر اساس برنامهها باید سهم تحصیل دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی در دانشگاه آزاد به ۴۴ درصد کاهش و در دانشگاههای وزارت علوم به ۱۳ درصد افزایش یابد.
وی تصریح کرد: ۵۶ درصد کل دانشجویان فنی و مهندسی در مقطع کارشناسی، چهار درصد در مقطع ارشد، ۰. ۶۵ درصد در مقطع دکترای تخصصی و ۴۰ درصد در مقطع کاردانی هستند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: سهم دانشجویان فنی و مهندسی در مقاطع دکترای تخصصی و کارشناسی ارشد کم است که باید این سهم افزایش یابد.
Sorry. No data so far.