سه‌شنبه 24 آوریل 12 | 10:41
از فاطمه‌ها حمایت می‌کنیم

از اتاق خشتی تا کتابخانه عمومی

پس از انتشار گزارشی در خصوص کتابخانه فاطمه‌ها موج وعده‌ها و بازدیدهای مسئولان فرهنگی از این کتابخانه آغاز شد و همچنان ادامه دارد و مقدمات احداث کتابخانه عمومی در این مرکز فراهم شده است.


پس از انتشار گزارش  در خصوص وضعیت کتابخانه فاطمه‌ها موج فرهنگی در خصوص رفع مشکلات این کتابخانه آغاز شده است و هر دستگاه فرهنگی سعی می‌کند به فراخور نام و وظایف خود گوشه‌ای از کار این سه دختر ۱۰ ساله را که موسسان کوچک‌ترین کتابخانه کشور نام گرفته‌اند را بگیرند و مشکلات را برطرف کنند.

از سوی دیگر همچنان موج ارسال کتابهای مردمی نیز به این کتابخانه کوچک ادامه دارد و فاطمه‌ها با یک موج همبستگی فرهنگی مواجه شده‌اند که شاید تا کنون در هیچ جای ایران مشاهده نشده باشد.

تداوم موج فرهنگی برای ارتقاء یک کتابخانه مردمی

کمک به یک بیمار، کمک به ساخت یک مدرسه، یاری رساندن به ایتام و هزاران مورد دیگر از جمله مواردی بوده است که تاکنون موجب همبستگی و یک صدایی در کشور شده است اما می‌توان با قاطعیت گفت که کتابخانه فاطمه‌های کوچک که با همت این سه دختر روستایی در یکی از دور افتاده‌ترین مناطق کشور شکل گرفت نخستین حرکتی است که موجب همبستگی فرهنگی و یکی شدن ایرانیان از اقشار مختلف برای ارتقاء فرهنگی کودکان یک روستا شده است.

اینکه ایرانیان مناطق مختلف جهان از کشورهای اروپایی گرفته تا ایرانیان مقیم آمریکا و کشورهای عربی پیگیر خبر و آخرین وضعیت فاطمه‌ها هستند و در مواردی نیز اقدام به ارسال کتاب برای کوچک‌ترین کتابخانه کشور می‌کنند نشان از عمق فرهنگ دوستی و سابقه فرهنگی ایرانیان دارد.

و چیزی جز این از مردمانی که در قالب تمدن هفت هزار ساله ارت در حاشیه رودخانه هلیل در چند کیلومتری کتابخانه فاطمه‌ها خط را اختراع کردند انتظار نمی‌رود.

کتابخانه فاطمه‌ها نماد فرهنگ دوستی ایرانیان است

کتابخانه فاطمه‌ها جوشش فرهنگ دوستی و علم آموزی مردمان جنوب کرمان است که بار دیگر متبلور شده است.

در کنار کمکهای گسترده مردمی به کتابخانه فاطمه‌ها مسئولان استان کرمان نیز که  در کرمان قول همکاری با این مرکز را داده بودند نخستین گام را برای ارتقاء این مرکز فرهنگی که می‌تواند آغازی برای حرکتی فرهنگی و ارتقاء سطح کتابخوانی در روستاهای کشور باشد را برداشتند.

حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد جنوب کرمان در کوچک‌ترین کتابخانه کشور

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان نخستین کسی بود که به همراه یک اکیپ از مسئولان و کار‌شناسان فرهنگی برای بازدید و نیاز سنجی به دهکهان رفت و ساعاتی را با فاطمه‌ها گذراند و پای صحبتهای این کتابداران کوچک نشست و با تجلیل از فاطمه‌ها قول همکاری و تجهیز این کتابخانه را داد.

حجت الاسلام سید احمد حسینی  نیاز سنجی فرهنگی این کتابخانه و روستای دهکهان را ضروری دانست و با تجلیل از این حرکت کودکان روستای دهکهان گفت: این حرکت باید الگویی برای سایر روستاهای جنوب کرمان باشد و بتواند موجی فرهنگی در راستای ارتقای سطح کتابخوانی ایجاد کند.

وی افزود: نیازهای این کتابخانه نیز که به کوچک‌ترین کتابخانه ایران شهرت دارد از نزدیک بررسی شده است و امیدواریم با تخصیص اعتبار و امکانات لازم مشکلات این مرکز فرهنگی کاهش یابد و ساماندهی لازم انجام شود.

حجت الاسلام حسینی تاکید کرد: این حرکت فرهنگی باید با استفاده از کار کار‌شناسی و تجربه انجام شود و گامی بلند به سوی ارتقاء فرهنگ در کتابخانه‌ای کوچک برداشته شود.

بررسی حل مشکل کمبود فضای کتابخانه فاطمه ها

وی همچنین بر حل مشکل فضای فیزیکی این کتابخانه تاکید کرد و گفت: با این وجود باید هماهنگی لازم بین دستگاههای فرهنگی مختلف انجام شود و مطابق قانون در این مسیر گام برداریم.

وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان در چارچوب مقررات ‌‌نهایت همکاری را با فاطمه‌ها خواهد کرد و در این خصوص دستور لازم به مسئولان فرهنگ و ارشاد شهرستان کهنوج داده شده است.

حضور مدیرکل کتابخانه‌های استان کرمان در دهکهان/ از فاطمه‌ها حمایت می‌کنیم

اما این بازدید‌ها از کتابخانه فاطمه‌ها ادامه یافت و این بار نوبت مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان بود که سفر یک روزه خود را به جنوب کرمان آغاز کند.

محمد جواد حسین‌زاده نیز که پیش از این از همکاری با این کتابخانه سخن گفته بود با حضور خود در کوچک‌ترین کتابخانه کشور و بررسی نیازهای این کتابخانه مهر تائیدی بر صحبتهای خود زد و نور امید را در دل فاطمه‌ها روشن کرد.

حسین‌زاده در این بازدید گفت: استان کرمان به دلیل سابقه فرهنگی وعلاقه‌ مردمی به موضوع کتابخوانی در سال‌های اخیر با حجم انبوهی از متقاضیان برای ایجاد کتابخانه‌های خصوصی و مشارکتی روبرو بوده‌ایم که می‌بایست با برنامه ریزی هدفمند در خصوص پویایی این مراکز گام برداشت.

وی ادامه داد: تلاش کردیم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی ضمن حمایت از افراد علاقمند، کتابخانه‌های عمومی به صورت مشارکتی و مستقل ایجاد کنیم.

تبدیل کتابخانه فاطمه‌ها به کتابخانه مشارکتی

وی گفت: از آنجاکه شاخص و استاندارد ایجاد کتابخانه بر اساس معیارهای جمعیتی و جامعه استفاده کننده است و بخش عمده‌ای از تقاضاهایی که به منظور راه اندازی کتابخانه به این اداره کل ارسال می‌شود فاقد شرایط لازم هستند، تلاش شده است به منظور استمرار این حرکت ارزشمند، پس از بررسی‌های لازم، زمینه را برای راه اندازی کتابخانه به صورت مشارکتی یا مستقل فراهم کنیم.

وی گفت: «کتابخانه فاطمه‌ها» نیز جزو کتابخانه‌های خصوصی است که به دلیل حضور سه دختر نوجوان در محوریت خود با سایر کتابخانه‌ها متفاوت است.

وی تصریح کرد: کتابخانه «فاطمه‌ها» که به همت سه دختر بچه به نام «فاطمه» اداره می‌شود، اقدامی در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی در میان اقشار مختلف جامعه و در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد نهضت مطالعه در کشور است.

ساخت فیلم مستند از تلاش فاطمه ها

در این میان حوزه هنری و همچنین کانون کودک و نوجوان استان کرمان نیز از کتابخانه فاطمه‌ها غافل نماندند.

عباس سالاری، رئیس حوزه هنری استان کرمان که یکی از فعالان فرهنگی کرمان نیز محسوب می‌شود در این میان طرحی نو را در انداخت.

تهیه فیلم مستند از کتابخانه فاطمه‌ها و زندگی سه دختر و در ‌‌نهایت تولید کوچک‌ترین کتابخانه کشور گامی مهم در معرفی این نهاد فرهنگی به ظاهر کوچک دارد که در قلب سه دختر ۱۰ ساله جوانه زد.

وی عقیده دارد که ساخت این مستند می‌تواند با نشان دادن شور و نشاط این سه دختر در ‌‌نهایت موجب شود که شور و نشاط و پشتکار فرهنگی آن‌ها ترویج داده شود.

کارگرادنی این فیلم ۳۰ دقیقه‌ای را حمید عسکری، یکی از بهترین کارگردانان استان کرمان برعهده دارد.

نشان دادن فرهنگ غنی ایرانی در اوج محرومیت و استفاده از کمترین امکانات برای خلق بهترین فرصت‌ها از جمله اهدافی است که در این فیلم دنبال می‌شود.

هم اکنون مقدمات ساخت این فیلم در روستای دهکهان در حال انجام است و به زودی این فیلم در محل کتابخانه فاطمه‌ها کلید خواهد خورد.

اعزام کار‌شناسان کانون فرهنگی کودک و نوجوان کرمان به کتابخانه فاطمه ها

اما از سوی دیگر مسعود گنجعلیخانی، مدیر کانون فرهنگی کودک و نوجوان استان کرمان نیز بیکار ننشسته است.

وی نیز از برنامه ریزی این کانون برای ساماندهی ظاهری و انتقال تجربیات کتابداران این مرکز به فاطمه‌ها خبر می‌دهد.

وی از اهدای هزار کتاب به این مرکز و ساماندهی و مناسب سازی فضای این کتابخانه خبر می‌دهد.

گنج علیخانی نیز یکی از اهداف کانون را گسترش فرهنگ کتابخوانی در قشر کودک و نوجوان دانست و حرکت فاطمه‌ها را حرکتی خودجوش در راستای رسیدن به این هدف می‌داند.

 امیدواریم  این حمایت‌ها با هماهنگ شدن به سمت ارتقای کتابخانه فاطمه ها پیش بروند و حکایت سنگ بزرگ نباشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.