در مراسم پایانی کنگرهٔ شعر فاطمی که از سوی انجمن شاعران ایران و با همکاری شهرداری منطقهٔ ۳ تهران برگزار شد، فاطمه راکعی هدف از برگزاری این کنگره را گام برداشتن در راه تبیین ابعاد شخصیت حضرت زهرا (س) دانست و گفت: ما با برگزاری این کنگره دو هدف را بهشکل جدی پیگیری میکنیم و میخواهیم بگوییم در اسلام نه تنها تفاوتی بین مردان و زنان وجود ندارد، بلکه زنان بهدلیل ظرفیتهای زیاد خود میتوانند به چنان درجهای برسند که مانند حضرت زهرا (س) دستانشان شایستگی بوسهٔ پیامبران را داشته باشد.
این شاعر ادامه داد: جهان امروز دچار نوعی افراط و تفریط شده است و ما این ادعا را داریم که زنان در اوج معنوی بودن در ابعاد سیاسی و اجتماعی هم میتوانند بدرخشند، آنطور که حضرت زهرا (س) درخشیدند.
راکعی با اشاره به استقبال کمنظیر شاعران زهرایی از این کنگره، گفت: کنگرهٔ شعر فاطمی افتخار دارد از شاعر ارزشمند، احمد عزیزی به خاطر دو مثنوی و نخستین مجموعه شعر او که با زبانی تأثیرگذار به حضرت فاطمه (س) میپردازد، تقدیر کند. همچنین کنگرهٔ شعر فاطمی از طاهره صفارزاده، سیدعلی موسوی گرمارودی، سیدحسن حسینی، م موید و سیدحسن ثابت محمودی (سهیل) تجلیل کند.
این مراسم با شعرخوانی شاعرانی مانند سیداصغر صالحی، صالح دروند، علی فردوسی، فاطمه سالاروند، آرش شفاعی و امید خسروی همراه بود و در ادامه، احمد مسجدجامعی ـ عضو شورای شهر تهران ـ متنی را دربارهٔ نزدیکی سلمان فارسی با خانوادهٔ پیامبر (ص) خواند که در آن آمده بود: سلمان فارسی پیک بشارتی بود که خبر مسرتبخش پذیرفتن درخواست ازدواج حضرت علی (ع) از سوی پیامبر (ص) را به حضرت علی (ع) رساند و در تهیهٔ جهیزیهٔ حضرت زهرا (س) مشارکت داشت. همچنین در شب ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) سلمان فارسی مرکب حضرت فاطمه (س) را تا منزل حضرت علی (ع) برد.
روایت مسجدجامعی از نزدیکی سلمان فارسی با خانواده پیامبر (ص) با مرگ حضرت زهرا (س) پایان یافت که سلمان بر پیکر حضرت زهرا (س) حاضر شد و او را همراه با حضرت علی (ع) در قبری ناشناس به خاک سپردند.
در پایان متن او آمده بود: از آن زمان، پارسایان یاد فاطمه و خاندانش را در دل خود زنده نگاه داشتهاند.
این مراسم همچنین با اجرای تواشیح توسط گروه محراب و اجرای آواز توسط حسام الدین سراج همراه بود.
در این مراسم، از برگزیدگان نخستین کنگرهٔ شعر فاطمی به این ترتیب تقدیر شد:
کلاسیک
نفر اول: محمدرضا طاهری از تهران، نفر دوم (مشترکا) حسین جنتی از ورامین و قادر طراوتپور از یاسوج، نفر سوم (مشترکا) علی فردوسی از مشهد، محمد زارعی از دلیجان و سیداصغر صالحی از شهرکرد. جایزهٔ ویژه به صالح دروند از بوشهر تعلق گرفت.
سپید
نفر اول و دوم نداشت. نفر سوم (مشترکا) امید خسروی از خمین و علیرضا بهرامی از قم
داوران کنگرهٔ شعر فاطمی شامل م مؤید، افشین اعلا، ساعد باقری و سهیل محمودی بودند که برگزیدگانی را از میان شعرهایی که از سوی شهرداری تهران به کنگرهٔ شعر فاطمی فرستاده شده بود ارزیابی کردند و از میان آنها محسن رضوانی، صابر موسوی، محمد قولی میاب و فاطمه طارمی برگزیده شدند.
Sorry. No data so far.