جمعه 27 آوریل 12 | 15:48

فیلم متعهدانه برای محافل فرهنگی خارج از ایران نداریم

«مشتی اسماعیل» فیلمی عرفانی است و فیلم پس از تماشا بر روی شما تاثیر وضعی دارد و هر انسان از خودش سوال می‌کند که آیا من می‌توانم کاری‌که این مرد مسن بدون چشم انجام می‌دهد را انجام دهم؟ و هر کس می‌پرسد مشتی اسماعیل این حال معنوی و انرژی مثبت و نیروی بسیار روحانی را از کجا آورده است؟


نادر طالب‌زاده که در هشتمین جشنواره فیلم مستند الجزیره شرکت کرده بود، درباره انتخاب مستند «مشتی اسماعیل» در این جشنواره گفت: من در جشنواره فیلم‌های مستند الجزیره بودم و از قبل شرکت می‌کردم و یکی از بهترین فیلم‌هایی که امسال در این جشنواره نمایش داده شد «مشتی اسماعیل» آقای زمانپور بود که البته در ایران از جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره ما، جشنواره عمار جایزه گرفت.

وی افزود: «مشتی اسماعیل» در جشنواره الجزیره جایزه فیلم نیمه بلند را گرفت و من چند داور از جمله یک داور مصری و یک داور از ترکیه را دیدم که به خاطر این فیلم خیلی اظهار ارادت و تشکر می‌کردند.

طالب‌زاده ادامه داد: «مشتی اسماعیل» تاثیر خیلی خوبی در این جشنواره داشت و دبیر این جشنواره از من خواست جایزه را به جای ایشان بگیرم و اظهار تاسف کرد که نتوانسته برای آقای زمانپور ویزا تامین کند.

 باید تلاش کنیم فیلم‌هایی چون «مشتی اسماعیل» در محافل فرهنگی خارج از ایران دیده شود

این مستندساز اهمیت موفقیت «مشتی اسماعیل» را این چنین بیان کرد: موفقیت این فیلم از این جهت مهم است که ما از اینگونه فیلم‌هایی که بچه‌های متعهد می‌سازند برای فضای محافل فرهنگی خارج از ایران نداریم.

وی افزود: لذا باید تلاش کنیم که این گونه فیلم‌ها در این محافل دیده شود و این فیلم هم در همین راستا بود که به این جشنواره ارسال شد.

طالب‌زاده با اشاره به مستند زمانپور، تصریح کرد: «مشتی اسماعیل» فیلمی عرفانی است و فیلم پس از تماشا بر روی شما تاثیر وضعی دارد و هر انسان از خودش سوال می‌کند که آیا من می‌توانم کاری‌که این مرد مسن بدون چشم انجام می‌دهد را انجام دهم؟ و هر کس می‌پرسد مشتی اسماعیل این حال معنوی و انرژی مثبت و نیروی بسیار روحانی را از کجا آورده است؟

«مشتی اسماعیل» در رقابتی سخت موفق به کسب جایزه در الجزیره شد

وی افزود: به هر صورت این فیلم برای هر کسی پیامی داشت و نکته مهم این است که یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره الجزیره بود و من چون در این جشنواره قبلا هم فیلم داشتم و هم عضو هیئت داوران بودم می‌دانم که رقابت‌ها خیلی سخت است و از همه دنیا فیلمساز در این جشنواره حضور دارند.

نادر طالب‌زاده با اشاره به فضای موجود در جشنواره مستند الجزیره، گفت: ‌فیلم‌سازانی که آزادی و موضوع مبارزه با ظلم دارند در این جشنواره حضور پررنگی دارند و بحث فلسطین در این جشنواره داغ است و فیلم‌های خوبی درباره عراق و افغانستان نیز در این دوره حضور داشت و یکی از جایزه‌های اول متعلق به کارگردانی از غزه بود.

مستند منتقدانه‌ای که الجزیره درباره بحرین ساخته، ایران نساخته است اما برخی تندروی می‌کنند

این کارشناس مسائل فرهنگی و رسانه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا برخی شبهات درباره این جشنواره صحت دارد، گفت: جشنواره الجزیره از این جهت منحصر به فرد است که هر سال نزدیک به 20 فیلم ایرانی را که اکثرا از آن فیلم‌سازان متعهد است به این جشنواره دعوت می‌کند.

وی افزود: این جشنواره همچنین خیلی از مدیران و معاونان ارشاد را دعوت کرده است و هر سال اینگونه بوده و دلیل آن دبیر جشنواره آقای عباس ارناووط است که از افراد برجسته و مهمی در این امر و از متولدان قدس است و با انتخاب فیلم‌ها و ارتباطات خوبی که دارد جشنواره را بسیار خوب برگزار می‌کند.

طالب‌زاده با اشاره به برخی شبهات درباره جشنواره الجزیره و اینکه آیا سکوت شبکه الجزیره درباره بحرین در این جشنواره نیز دیده شد، تصریح کرد: در ارتباط با بحرین نیز باید گفت که اخیرا الجزیره فیلم مستند یک ساعته‌ای را با نام «فریاد در تاریکی» ساخته است که بارها آن را پخش کرده و فکر نمی‌کنم ایران هم چنین فیلم‌ انتقادی درباره بحرین ساخته باشد اما متاسفانه بعضی از دوستان تندروی می‌کنند.

وی افزود: الجزیره سیاست‌های خودش را دارد و العالم و پرس‌تی‌وی نیست اما در مقایسه با همه شبکه‌های دیگر مواضع بهتری داشته است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.