یکشنبه 29 آوریل 12 | 12:26

حسینی: قطع فروش نفت به اروپا ديپلماسي فعلي كشور است

در صورت عدم سرمایه‌گذاری و توسعه در نفت و به دنبال آن به وجود نیامدن مباحث ثانویه در بحث تولید نفت، متاسفانه کار به جایی خواهد رسید که به جای صادر کننده نفت، وارد کننده نفت و انرژی می‌شویم.


سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس، ضمن تاکید بر بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها در صنعت نفت، در عین حال کاهش تولید نفت را برای درآمدهای ارزی کشور مشکل‌زا خواند و گفت: در صورت عدم سرمایه‌گذاری در نفت، در آینده به جای صادر کننده به وارد کننده نفت و انرژی تبدیل می‌شویم.

سیدعماد حسینی ، با اشاره به اظهارنظر اخیر وزیر نفت مبنی بر کاهش تولید ۲۸ هزار بشکه نفت در سال گذشته، گفت: کاهش تولید نفت همواره یکی از موضوعات مورد توجه کمیسیون انرژی بوده است، به طوری که این کمیسیون پس از بررسی‌هایش، تخلفات در کاهش تولید ۷۵ هزار بشکه نفت در سال ۸۹ طبق ماده ۲۲۹ آیین‌نامه را به قوه قضاییه ارجاع داد.

کاهش تولید نفت درآمدهای ارزی را با مشکل مواجه می‌کند

وی با بیان اینکه گزارشات دیوان محاسبات به مجلس، از کاهش تولید نفت حکایت دارد، گفت: در حالی کاهش تولید نفت اثرات مستقیمی بر درآمدهای ارزی کشور به جای می‌گذارد که پیش‌بینی بودجه سالانه نیز بر اساس تولید دقیق نفت، میعانات نفتی و ترکیب تولید نفت خام و می‌عانات انجام می‌شود از این رو کاهش تولید، درآمدهای ارزی را با چالش مواجه می‌کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس ضمن تاکید بر لزوم بررسی آمارهای متناقض ارائه شده در مورد تولیدات نفت در سال گذشته، گفت: مطمئنا وجود اختلاف در آمار‌ها باعث بروز تنش‌های ارزی و مشکلاتی خاص در کشور می‌شود.

حسینی ادامه داد: جدا از بحث آمارهای مختلف ارائه شده در مورد تولیدات نفت، باید این بررسی انجام شود که طبق آمارهای بانک مرکزی، میزان مازاد تولید نفت نسبت به آنچه وزارت نفت اعلام کرده، در کجا هزینه شده است و این درآمد‌ها به چه میزان و در چه جایی خرج شده است.

تحریم‌ها در صنعت نفت بی‌اثر بوده است

وی با بیان اینکه کاهش تولید نفت در سال گذشته طبق برنامه خاصی انجام نشده است، در عین حال یادآور شد: در برخی مواقع به دلیل افت فشار در چاه‌های نفتی چاره‌ای جز کاهش تولید وجود ندارد چرا که در غیر این صورت نمی‌توان عملیات تزریق نفت را انجام داد. البته در چنین مواردی باید راه‌های مبارزه با کاهش تولید را پیگیری کرد تا از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری شود.

این عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی در ادامه با تاکید بر اینکه تاکنون تحریم‌ها اثری بر کاهش تولید نداشته است، گفت: کاهش تولید ۲۸ هزار بشکه نفت در سال گذشته ربطی به تحریم‌ها نداشته است و ناشی از عملیات بخش بالادستی در این صنعت بوده است، به عبارت دیگر می‌توان با قاطعیت گفت که فعلا تحریم‌ها در صنعت نفت بی‌اثر بوده است.

حسینی در عین حال تاکید کرد: در شرایط کنونی باید فکر اساسی برای جلوگیری از کاهش تولید نفت بیش از این میزان اعلام شده، اندیشیده شود چرا که مطمئنا در صورت عدم صیانت از مخازن نفتی دیگر برداشت صیانتی نخواهیم داشت و حتی شاید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز افت تولید داشته باشیم.

در صورت عدم سرمایه‌گذاری در نفت، به وارد کننده انرژی تبدیل می‌شویم

وی اضافه کرد: در صورت عدم سرمایه‌گذاری و توسعه در نفت و به دنبال آن به وجود نیامدن مباحث ثانویه در بحث تولید نفت، متاسفانه کار به جایی خواهد رسید که به جای صادر کننده نفت، وارد کننده نفت و انرژی می‌شویم.

سخنگو کمیسیون انرژی در مجلس با ترسیم تصویری از وضعیت کشور در صورت تحریم کامل فروش نفت به اروپا گفت: در حال حاضر ۱۸ درصد از نفت کشور به اروپا صادر می‌شود که در صورت عدم فروش این میزان نفت به اروپا، باید به فکر مشتری‌های جدید باشیم تا بتوانیم جایگاه خود را در جهان حفظ کنیم و مشکلی از لحاظ کمبود درآمد ارزی در کشور به وجود نیاید.

دیپلماسی کنونی جمهوری اسلامی، قطع فروش نفت به اروپا است

حسینی با بیان اینکه دیپلماسی کنونی جمهوری اسلامی، قطع فروش نفت به اروپا است، ‌ گفت: در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات دور دوم در بغداد، قطع فروش کامل نفت به اروپا انجام خواهد شد چرا که هیچ دلیلی وجود ندارد که در شرایطی که آن‌ها نفت ما را تحریم کرده‌اند ما به کشورهای اروپایی نفت خام فروخته و مشکلاتشان را برطرف کنیم. مطمئنا وقتی این کشور‌ها برای ایران مشکل‌تراشی می‌کنند، جمهوری اسلامی نیز باید از موضع متقابل آن‌ها را تحریم کند.

وی در توضیح گفت: عدم فروش ایران به پالایشگاه‌های کشورهای اروپایی مشکلات خاصی را برای این کشور‌ها به وجود خواهد آورد چرا که با توجه به استاندارد بودن نفت ایران و داشتن درجه سبکی و سنگینی، جایگزین کردن نفت ایران برای آن‌ها مشکل‌ساز خواهد شد و تعطیلی پالایشگاه‌هایشان را به دنبال خواهد داشت.

قطع فروش نفت به شرکت شل در آینده نزدیک حل می‌شود

این عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی همچنین در خصوص چگونگی پرداخت بدهی‌های نفتی خریدان نفت به ایران با توجه به تحریم‌های اخیر، ‌ گفت: شرکت‌های مختلف خریدار نفت ایران باید مطابق قانون و پروتکل‌های بین‌المللی به قراردادهای خود پایبند باشند و تحریم‌ها را بهانه‌ای برای عدم پرداخت بدهی‌هایشان نکنند؛ از این رو شاید بتوان اینگونه پیش‌بینی کرد که این کشور‌ها بدهی‌های حاصل از خرید نفت به ایران را پرداخت کنند و با توجه به قراردادهای فیمابین بین ایران و کشورهای خریدار نفت این موضوع قابل حل باشد.

حسینی با تاکید بر اینکه باید راه‌حلی برای تحریم‌ها پیدا کرد، افزود: با توجه به دور اول مذاکرات امیدواری بسیار زیادی برای حل و فصل شدن تحریم‌ها وجود دارد تا علاوه بر خروج جمهوری اسلامی از تحریم نفتی اروپا، کشورهای اروپایی نیز برای تهیه نفت خام برای پالایشگاه‌هایشان با مشکل مواجه نشوند.

وی در مورد قطع فروش نفت ایران به شرکت شل به دلیل بدهی‌هایشان نیز گفت: مطمئنا بحث قطع فروش نفت به شرکت شل در آینده نزدیک حل می‌شود و شاید بتوان اینگونه پیش‌بینی کرد که مشکل فروش نفت ایران به همه شرکت‌های اروپایی و آسیایی برطرف شده و با تعامل با کشور‌ها بتوان راهکارهای اساسی را پیدا کرد.

کشورهای همسایه نسبت به ایران برداشت بیشتری از میادین مشترک می‌کنند

سخنگو کمیسیون انرژی مجلس در مورد آخرین وضعیت فازهای پارس جنوبی، به اهمیت میادین مشترک اشاره و اظهار کرد: میادین مشترک بسته بسیار بزرگی متشکل از یکسری پروژه‌ها و زیرمجموعه‌ها است که جایگاه خاص و حساسی برای کشور در سیاست‌های کلان و مباحث مربوط به اشتغال و سرمایه‌گذاری در بر دارد، بر همین اساس کمیسیون انرژی در طول چهار سال عمر مجلس هشتم بحث میادین مشترک نفت و گاز همچوین میادین آزادگان و پارس جنوبی را به خوبی مورد توجه قرار داد تا با رفع مشکلات آن‌ها برداشت از مخازن بیشتر شود.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه با تکنولوژی‌های جدید و حفاری‌ها از دریا و خشکی، برداشت بیشتری از میادین مشترک نسبت به ایران می‌کنند، گفت: برداشت بیشتر از مخازن مشترک و تسریع در تکمیل فازهای پارس جنوبی به دلیل درآمدزا بودن این فاز‌ها اولویت اول کشور است از این رو نباید از این پروژه حساس و حیاتی غافل شد.

موعد ۳۵ ماهه وزارت نفت برای تکمیل فازهای پارس جنوبی پایان سال جاری به اتمام می‌رسد

نماینده مردم قروه در مجلس با بیان اینکه ایران یازده سال از قطر در مورد برداشت از میادین مشترک عقب است، ‌ گفت: از آنجا که قطر از یازده سال قبل با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های بسیار خوب و کمک کشورهای خارجی از میادین مشترک بهر‌ه‌بردای می‌کند، ضروری است که برداشت ایران نیز از مخازن مشترک به حد معقول و منطقی برسد.

وی ادامه داد: میزان برداشت قطر از ایران به حدی است که آن‌ها اکنون به اعماق زیر چهار هزار متر رفته‌اند و از آن‌جا که هیچ مرزی در این عمق‌ها وجود ندارد، آن‌ها تلاش می‌کنند تا به سرعت برداشت‌های خود را انجام دهند.

حسینی با بیان اینکه موعد ۳۵ ماهه وزارت نفت برای تکمیل فازهای پارس جنوبی پایان سال جاری به اتمام می‌رسد، ‌ گفت: تغییر پیمانکاران برای تکمیل این فاز‌ها چیز بعیدی نیست چرا که مطمئنا در صورت بروز مشکل برای فعالیت پیمانکاران و یا کم‌کاری، باید جایگزینی برای آن‌ها پیدا کرد، چون هدف نهایی ایران، برداشت سریع‌تر از میادین مشترک از طریق پالایشگاه‌های خشکی و آبی است و نباید تکمیل این فاز‌ها به نحوی باشد که در زمان احداث پالایشگاه‌ها دیگر خوراکی برای آن‌ها وجود نداشته باشد.

احتمالا تا پایان سال جاری پنج فاز دیگر پارس جنوبی به بهره‌برداری می‌رسد

وی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا ۱۰ فاز پارس جنوبی تکمیل شده است، گفت: تکمیل فازهای ۱۵ و ۱۶ در مرحله نهایی است و برای فازهای ۱۷ و ۱۸ نیز کارهای خوبی انجام شده است و این احتمال وجود دارد که تا پایان سال جاری بتوان پنج فاز دیگر را نیز به بهره‌برداری رساند و در ‌‌نهایت تنها تکلیف حدود ۱۵ فاز باقی می‌ماند.

در صورت عدم پیگیری وضعیت نیروگاه بوشهر، مشکل تکمیل این نیروگاه به قوت خود باقی می‌ماند

سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس در مورد آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر نیز گفت: کمیسیون انرژی در این رابطه گزارشی به هیات رییسه ارائه داد که به دلیل تمهیدات اندیشیده شده اجازه قرائت آن را در صحن علنی ندارم، در این گزارش مقرر شده بود که پیگیری‌های لازم برای بهره‌برداری سریع این نیروگاه‌ها انجام شود.

وی در پایان تاکید کرد: همچنان بحث نیروگاه بوشهر به قوت خود باقی است که در صورت عدم پیگیری وضعیت این نیروگاه، سال‌های سال مشکل تکمیل نیروگاه بوشهر به قوت خود باقی خواهد ماند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.