محمود احمدینژاد امروز (یکشنبه) در چهارمین اجلاس ارتقای سلامت نظام اداری، تضمین تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که یک مجموعه هستیم و میخواهیم کشور را بسازیم؛ هدف برپا کردن جامعه نمونه و الگو و حرکت دادن کشور در مسیر اهداف تعیین شده است.
رییس قوه مجریه با تاکید بر اینکه بخش اجرا و نظارت مکمل هم هستند، نظارت را تضمین انجام درست و سلامت کار دانست و گفت: اگر روحیه همدلی، همبستگی، هدف مشترک، کار برای خدا و آرمانهای انقلاب اسلامی تضعیف شود، کار نظارت نیز تضعیف میشود، بنابراین کار و نظارت یک مجموعه هستند که هدف آنها پیشبرد کشور است.
رییس جمهوری با بیان اینکه ناهماهنگی در اجرا دریچهای است که همه فسادها از آنجا وارد میشود، اضافه کرد: مدیریت کشور امر یکپارچهای است و همه بخشها باید با یکدیگر همدل و هماهنگ باشند.
احمدینژاد تصریح کرد که اگر بهترین برنامهها نیز تنظیم شود اما هماهنگی نباشد کارها به درستی پیش نرفته و برنامهها از بین خواهد رفت.
نظارت مچ گیری نیست
رییس جمهوری با اشاره به فعالیت بخش نظارت در کشور گفت: نظارت مچ گیری نیست بلکه باید فضای مناسب را برای مدیریت منسجم و هماهنگ فراهم کرد و به گونهای عمل شود که اعتماد به سیستم جلب و موجب آرامش باشد.
احمدینژاد با بیان اینکه نظارت باید فضا را برای کار و تلاش سالم فراهم کند، ادامه داد: بدین ترتیب هر کس در سیستم دلسوزانهتر کار میکند این اطمینان را داشته باشد که به او اعتماد و از او پشتیبانی خواهد شد و فضای کار برایش توسعه خواهد یافت.
رییس قوه مجریه با تصریح بر اینکه نظارت نیز باید همچون هر کار دیگر قانونمند باشد تاکید کرد که پایبندی ناظر به قانون باید بیش از دیگران باشد.
ناظر نباید برداشت خود از قانون را به مجری تحمیل کند
رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه امروز مرز دقیقی بین نظارت و اجرا وجود دارد که باید رعایت شود، اظهار داشت: دخالت در اجرای قانون تحت عنوان نظارت فسادآور است؛ ناظر باید بر اجرای قانون نظارت کند نه آنکه برداشت خود را از قانون به مجری تحمیل کند.
احمدینژاد ادامه داد: نظارت باید به گونهای اعمال شود تا کسانی که کار نمیکنند در تراز بالاتر قرار نگیرند و اگر عدهای خواستند کار کنند با انواع فشارها مواجه نشوند.
به گفته وی، باید نظارت به گونهای باشد تا کسانی که میخواهند کار کنند تشویق شوند و کسانی هم که کار نمیکنند ترغیب به کار شوند.
وی مفهوم نظارت را حکومت بر اجرا، تسلط بر آن و تحمیل نظرات ندانست و گفت: باید مساعدت کنند تا قانون درست اجرا شود.
حرکت در جهت اهداف و سلامت کار برعهده همه است
رییس جمهوری در بخش آغازین سخنان خود گفت: ماموریت حرکت در جهت اهداف، استفاده حداکثری از امکانات و سلامت کار برعهده همه است و همه از جمله مجریان و ناظران در قبال آن مسوول هستند.
احمدینژاد هدف و ماموریت اصلی را اداره کشور دانست و گفت: همه دستگاهها، سازمانها و مجموعه ارکان حکومت برای اداره کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه مجموعه اداره کشور یک پدیده است، افزود: «اینکه فکر کنیم اداره کشور به پارههای گوناگون تقسیم شده که یا رقیب هستند و یا خدای نکرده برخی مواقع مقابل هم قرار دارند اشتباه است و این تصور ریشه فساد است.»
رییس قوه مجریه سه ویژگی را لازمه اداره کشور دانست و گفت: ویژگی اول این است که کشور را در جهت اهداف تعیین شده پیش ببرد و در واقع همه فعالیتها باید در جهت اهداف باشد.
احمدینژاد با اشاره به ویژگی دوم که لازمه اداره کشور است، افزود: باید فعالیتها با بهره وری بالا و بهینه باشد و باید از فرصتها، امکانات، نیروی انسانی و زمان در جهت اهداف حداکثر استفاده به عمل آید.
وی فعالیت سالم را نیاز دیگر در اداره کشور برشمرد و ادامه داد: کاری سالم است که در جهت اهداف باشد و حداکثر استفاده را از امکانات به عمل آورد.
ضرورت هماهنگی دستگاههای نظارتی کشور
رییس جمهوری با بیان اینکه دستگاههای نظارتی بسیاری در کشور وجود دارد که باید هماهنگ باشند، تاکید کرد: هماهنگی این دستگاهها با یکدیگر مساله بسیار مهمی است.
احمدینژاد ادامه داد: گاهی اوقات از یک دستگاه نظارتی راجع به یک موضوع دو نظر دریافت میشود که نیاز است که شورای دستگاههای نظارتی کشور هماهنگیهایی در این خصوص انجام دهد.
رییس قوه مجریه متذکر شد: اگر تصویر یک نظام هماهنگ، مقتدر، سالم و قانونمند بر ذهن یک کارگزار مخدوش شود خلایی بوجود میآید که میتواند از آنجا فساد وارد سیستم شود و یا حداقل اینکه تمایل آن کارگزار به کار از بین میرود.
رییس جمهوری یکی از مهمترین اولویتها را سلامت دستگاه نظارتی ذکر کرد و گفت: کار باید از روال قانونی و مسیر صحیح انجام شود.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نظارت باید در چارچوب قانون اساسی انجام شود، اظهارداشت: قانون اساسی بالاترین میثاق ما است؛ نمیشود کسی خلاف قانون اساسی و حتی قانون عادی، اختیارات خود را توسعه دهد زیرا این امر فساد است و هر نوع توسعه اختیارات چه مجری و چه ناظر فسادآور است.
وی ادامه داد: نباید به گونهای نظارت کنیم که یک مجری بیش از اینکه به فکر بهتر انجام دادن کار باشد به فکر تنظیم رابطه خود با دستگاههای نظارتی باشد.
رییس جمهوری تاکید کرد: همه باید فضا را به گونهای فراهم کنیم که تمام توان و همت مجریان در جهت بهتر انجام دادن کار باشد.
احمدینژاد افزود: دستگاه نظارتی باید برای کسانی که سالم کار میکنند محبوب باشد اما این تصور وجود ندارد و شاید دلیل آن تبلیغات غلطی باشد که انجام شده است و باید شورای دستگاههای نظارتی کشور این امر را ریشه یابی کند.
رییس قوه مجریه تصریح کرد: زمانی که نام دستگاه نظارتی برده میشود باید فضا به گونهای باشد که دستگاه اجرایی خوشحال باشد موارد غافل شده و یا از چشمش دور مانده با یادآوری دستگاه نظارتی کارها کاملتر و بهتر انجام شود.
نظارت نباید با کارهای سیاسی درآمیزد
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نظارت نباید با کارهای سیاسی درآمیزد، نظارت را امری پاک توصیف کرد و گفت: کسی نباید به خود اجازه دهد تا به گونهای عمل کند که بر تصمیم ملت اثر بگذارد.
رسانهای کردن مسایل قبل از قطعیت، فساد آور است
احمدینژاد ادامه داد: رسانهای کردن مسایل نیز قبل از قطعیت فساد آور است چرا که اولین ضربه را به اعتماد عمومی برای سیستم وارد میکند.
وی تاکید کرد که نباید گرایشهای سیاسی در کار نظارت دخالت کند.
باید مراقب بود نظارت اسباب سیاه نمایی نشود
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظارت را میتوان به چند نوع تقسیم بندی کرد، گفت: یک نوع نظارت بعد از اجرا انجام میشود؛ اگر ناظر در حین و قبل از اجرا دخالت کند فسادآور است اما باید مشورت بدهد و کمک کند.
احمدینژاد نوع دیگر را نظارت در حین اجرا دانست و گفت: در این نوع نظارت نباید قبل و بعد از اجرا نظارت انجام شود.
رییس قوه مجریه گفت: باید چنان اعتمادی بین ناظر و نظارت شونده باشد که همه امورشان در اختیار یکدیگر باشد.
رییس جمهوری متذکر شد که باید مراقب بود نظارت اسباب سیاه نمایی نشود.
دعواهای سیاسی، بانک متخلف را به حاشیه راند
احمدینژاد با اشاره به تخلف بانکی اخیر گفت: تخلفاتی در یک بانک انجام شد، سوال این است که چگونه با آن برخورد کردیم؟ تخلفی در مجموعه مالی بخشی از کشور شکل گرفته که خود سیستم حکومت متوجه آن شده است. به جای آنکه این امر تبدیل به تقویت کننده اعتماد عمومی شود نتیجهاش چه شد؟
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی که مطرح کرد، گفت: اکنون یک مسابقه ایجاد شده و دعواهای سیاسی به وجود آمده است به طوری که خود بانک متخلف به حاشیه رفته است.
وی ادامه داد: اگر روندی وجود داشته که منجر به سوء استفاده شده باید این روند اصلاح شود و وظیفه شورای دستگاههای نظارتی کشور است که آسیبشناسی کند.
رییس جمهوری ادامه داد: باید کارمان را درست انجام دهیم و عدالت را درست اجرا کنیم زیرا عدالت موجب اعتماد است.
وی با اشاره به اینکه کشور ما دارای یک حکومت مکتبی است تصریح کرد: باید این موضوع در کلام و عمل تک تک ما نمایان باشد و باید صادقانه و عادلانه عمل کنیم.
احمدینژاد با ابراز خرسندی از تشکیل شورای دستگاههای نظارتی کشور گفت: امیدواریم همه از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات و… با همدلی؛ آسیبشناسی، طراحی و هماهنگی امورات محوله را انجام دهند و ما نیز (در دولت) پشتیبانی، حمایت و همراهی میکنیم.
رییس جمهوری با یادآوری این نکته که باید جامعه الگو بسازیم و همه مسوول هستیم گفت: باید جریان امور، روال و چرخشهای تصمیم گیری را تنظیم کنیم و مشخص کنیم که چه بخشهایی فسادآور است و البته باید با دنیا نیز مقایسه انجام دهیم.
احمدینژاد با بیان اینکه جزو سیستمهای سالم دنیا هستیم گفت: در جمهوری اسلامی ایران یک فساد، تخلف و سوء استفاده، بسیار بزرگ تلقی میشود و قابل پذیرش نیست چرا که ما ادعای حکومت دینی داریم و این سرزمین یک تاریخ مجاهدت و فداکاری را به ارث برده است.
وی تاکید کرد که ملت ایران پرچم یک مکتب را بلند کرده است بنابراین باید بهترین باشیم.
رییس قوه مجریه گفت: مطالبی را که بیان کردم به دلیل این نبود که کسی را تخطئه و دیگری را تایید کنم؛ مجلس نهاد قانونگذاری و مهم است و قوه قضاییه نیز تضمین کننده سلامت، امنیت و عدالت در کشور است. ما همه یک ماموریت داریم و کاری بزرگ بر دوش ما است؛ هیچکدام ابدی نیستیم و تنها چیزی که رابطه ما را تنظیم میکند برادری و خدمتگزاری است.
رییس جمهور ادامه داد: باید با نگاه اصلاحگری در شورای دستگاههای نظارتی کشور همه کمک کرده و دست به دست هم دهیم تا ساختار اداری را مستحکم کنیم تا سیستم کارآمد باشد و با تمام وجود در خدمت آرمانهای الهی و انقلاب اسلامی، کارها به صورت بهینه و همدلی موجب اعتماد هر چه بیشتر مردم باشد.
چهارمین اجلاس ارتقای سلامت نظام اداری همزمان با سالروز فرمان هشت مادهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال برگزاری است و روسای قوای مقننه و قضاییه بعدازظهر امروز در این اجلاس سخنرانی خواهند داشت.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ خطاب به رؤسای قوای سه گانه، فرمان مهمی در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی صادر کردند.
Sorry. No data so far.