سایت خبری تحلیلی تابناک در یادداشتی روز قبل از انتخابات دور دوم مجلس نهم شورای اسلامی، با اشاره به تأثیرگذاری قابل توجه نمایندگان تهران بر فضای مجلس به بهانه بررسی انتظارات افکار عمومی از این ۲۵ نفر، به نقد عملکرد مجلس هشتم پرداخت.
در ادامه متن کامل این یادداشت را میخوانید:
فردا همزمان با آغاز دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور ، انتخابات مرحله دوم این انتخابات در تهران نیز برگزار خواهد شد و بیست و پنج نفر دیگر حوزه انتخابیه تهران هم انتخاب و به پنج نفر پیشین اضافه خواهند شد تا ضمن تکمیل فهرست سی نفره تهران با نهایی شدن انتخابات شهرهای دیگر ، نمایندگان مجلس نهم هم به صورت کامل مشخص شوند .
چه بپذیریم و چه نپذیریم ، نمایندگان منتخب تهران در مجلس شورای اسلامی نقش هدایت کننده مجلس و تصمیمات سرنوشت ساز آن را بر عهده خواهند گرفت . لذا از هم اکنون باید از آن خواست که حداقل به سبک مجلس هشتم ، مجلس آینده که نماد مردمسالاری دینی کشور است را سازماندهی نکنند و لااقل طرحی نو در اندازند.
این انتظار افکار عمومی است که تصمیمات سرنوشت ساز کشوری را بر اساس قول شرف اتخاذ نکنند . این انتظار هست که وقتی قول شرف گرفتند و پس از یک ماه که با افکار عمومی به بازی پرداختند، در صورت عدم تحقق هدف، به سادگی از مردم عذر خواهی کنند .
انتظار این است که اگر دولت لایحه بودجه را دیر به مجلس ارائه داد، آنان هم بر تاخیر آن نیفزایند .
انتظار این است که بتوانند از تعطیلات نوروزی و مرسوم خود برای یک بار هم که شده به نفع ملت و به نام سعادت ملت ایران چشم پوشی کنند و کشور را بالاخره بودجه دار کنند. این از مصائب روزگار است که بودجه امسال هنوز تصویب نشده است و تازه پس از دور دوم انتخابات و در فرصتی ده روزه تا پایان مجلس هشتم بودجه به ناگهان ناپلئونی تصویب خواهد شد .
انتظار این است که قانون را برای استفاده حداکثری و بهره بردن همه نمایندگان ننویسند ، مانند آنچه که درباره شرایط کاندیداتوری مجلس نوشتند و برای اینکه همه اعضای مجلس فعلی بتوانند چندین بار آن را تغییر دهند .
انتظار این است که قبل از طرح سئوال از رئیس جمهور، آیین نامه داخلی مجلس را مطالعه کنند تا آنچه که در روز سئوال از رئیس جمهور بر سرشان آمد دیگر تکرار نشود .
انتظار این است که اگر بنا است کلیات بودجه را تصویب کنند، از همان اول تصویب کنند و رای خود را زیر سئوال نبرند . که صبح مساله ای را رد و بعد از ظهر تصویب می کنند .
انتظار این است که مجلس ، واقعا مجلس باشد و دولت هم دولت . به خاطر تمایلات شخصی سیاسی مصالح کشور را قربانی نکنند .
انتظار این است که پیش از رای دادن به یک طرح و لایحه حداقل آن را بخوانند و بدانند چه را امضاء بکنند و در آینده طرحهایی را که نمایندگان متعدد تکراری آن را امضا کرده اند مشاهده نکنیم.
انتظار این است که متظر لوایح دولت نمانند و خود طرح های مورد نیاز کشور را تصویب کنند و این گونه نباشد که مثلا کمیسیون فرهنگی مجلس با همه ادعا در طول چهار سال کمتر از انگشتان یک دست طرح در مجلس مطرح کرده باشد.
این انتظار هست که وقتی دو وزارتخانه را ادغام می کنند به صورت کامل قانون را بنویسند تا در روز سئوال از رئیس جمهور شیوه قانون نوشتن شان زیر سئوال نرود.
انتظار این است که در تخصیص منابع دقت کنند و بودجه یک وزارت تازه تاسیس مانند وزارت ورزش را به یک در آمد نامشخص در آینده موکول نکنند .
انتظار هست که ….
Sorry. No data so far.