شنبه 05 می 12 | 11:45
حربه های غربی و اینک سومالی

فقر و بدبختی در قلب طلا و نفت

سفیر سومالی در ایران با اشاره به ذخایر عظیم نفت، طلا و اورانیوم این کشور گفت: 3 جبهه بین‌المللی و منطقه‌ای برای ایجاد بی ثباتی و گسترش فقر در این کشور شکل گرفت.


«خلیف کدیه موسی» سفیر سومالی در ایران ، با اشاره به مشکلات و مسائل پیش روی مردم سومالی از جمله قحطی، خشکسالی، جنگ‌های داخلی و گرسنگی، از مردم ایران به خاطر کمک‌هایی که به ملت سومالی داشتند تشکر کرد.

سفیر سومالی در ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقلال این کشور از سال ۱۹۶۰ از انگلیس و ایتالیا گفت: تا سال ۱۹۶۹ حکومت مدنی شکل گرفت و پس از آن ژنرال «محمد باره» حکومت تشکیل داد که این حکومت تا سال ۱۹۹۱ ادامه یافت و پس از آن از بین رفت.

۳ جبهه منطقه‌ای و بین‌المللی علیه سومالی

موسی با اشاره به ۳ جبهه‌ مختلفی که از سوی قدرت‌های غربی و همسایگان سومالی علیه این کشور گشوده شد، اظهار داشت: برخی از این کشور‌ها وارد سومالی شدند و بدون هیچ برنامه ریزی برای بازسازی شرایط شروع به نابودی کشور کردند.

شکل گیری جنگ‌های قبیله‌ای

وی به تبعات این فروپاشی اشاره کرد و افزود: پس از آن بود که قبائل متفرق شدند و هر قبیله برای خود حکومتی تشکیل داد، جنگ‌های قبیله‌ای در گرفت و از هر قبیله رهبران جنگی برای گسترش حوزه نفوذ خود تلاش کردند.

تشکیل ۱۴ نشست توافقی برای تشکیل دولت توافقی

سفیر سومالی در ایران این وضعیت نابسامان را به مدت ۱۰ سال استمرار یافته خواند و گفت: پس از آن نزدیک به ۱۴ نشست توافقی برگزار شد تا یک دولت ثابت تشکیل شود که این موضوع به تدریج انجام شد.

موسی ادامه داد: در سال ۲۰۰۰ در جیبوتی یک دولت انتقالی توافقی شکل گرفت و پس از آن نیز در سال ۲۰۰۵ حکومتی دیگر تشکیل شد و امروز حکومت انتقالی به رهبری «شیخ شریف احمد» ۳ سال است که تشکیل شده است.

سال ایجاد دولت، صلح و امید در سومالی

وی با بیان اینکه ۴ ماه دیگر پارلمان‌های جدید سومالی شکل خواهند گرفت، گفت: پس از آن رئیس جمهور جدید سومالی انتخاب می‌شود و وی نخست وزیر را انتخاب خواهد کرد که نخست وزیر نیز کابینه را انتخاب می‌کند و امیدواریم در این سال‌ دولت شکل گرفته و صلح و امید در کشور ایجاد شود.

کشوری با منابع غنی نفت، طلا و اورانیوم

سفیر سومالی در ایران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص زمینه‌های همکاری بین ایران و سومالی اظهار داشت: سومالی در زمینه صادرات گوشت، ماهی، موز و سبزیجات می‌تواند با ایران همکاری داشته باشد. همچنین برای استخراج نفت نیز می‌توانیم از متخصصان ایرانی در کشور خود استفاده کنیم چرا که سومالی سرشار از منابع نفتی در دریا و زمین می‌باشد.

موسی ادامه داد: سومالی معادن طلا، اورانیوم، نقره و مس نیز دارد و همچنین در زمینه گردشگری نیز می‌تواند برای ایرانیان جذب باشد. سومالی می‌تواند از تجربیات صنعتگران ایران در راه اندازی کارخانه‌های کوچک و بزرگ استفاده کند.

«الشباب المجاهدین» از سوی قدرت‌های بین‌المللی حمایت می‌شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آشوب‌ها و ناامنی‌های به وجود آمده طی ۱۰ سال اخیر در سومالی گفت: طی این مدت ما شاهد جنگ بین حکومت و نیروهای «جنبش الشباب المجاهدین» بوده‌ایم و آن‌ها از سوی کشورهای بین‌المللی مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

سفیر سومالی در ایران ادامه داد: کشورهای بین‌المللی نمی‌خواهند که مردم سومالی در صلح و ثبات باشند و در سایه ثبات از برکات و منابع کشورشان استفاده کنند، آن‌ها می‌خواهند که همیشه کشور ما در ناامنی و آشوب باشد.

گرفتن ۸ شهر از ۱۱ شهر تحت تسلط الشباب

موسی با بیان اینکه نیروهای الشباب در ابتدا بر ۱۱ شهر سومالی تسلط داشتند، گفت: با تلاش‌های حکومت‌ مرکزی ۸ شهر از دست آن‌ها خارج شده و ظرف چند ماه آینده دولت و تمام کشور را در دست می‌گیرد.

وی استراتژی‌های موفق دولت در قبال نیروهای الشباب اشاره کرد و گفت: حکومت در ابتدا به آن‌ها امان نامه داد، بعد با خانواده‌هایشان صحبت کرد که دست فرزندان خود را گرفته و آن‌ها را از این جریان خارج کنند و در ‌‌نهایت جنگ با آن‌ها را در پیش گرفت که این استراتژیک باعث شد نیروهای الشباب که قبلاً بیش از ۱۰ هزار نفر بودند، امروز بسیار کاهش یابند.

الشباب، گروهی القاعده‌ای است که کشور را به نابودی می‌کشاند

سفیر سومالی در ایران نیروهای الشباب را گروهی القاعده‌ای خواند که با بی‌رحمی تمام مردم را به خاک و خون کشیدند و کشور را به نابودی می‌برند.

موسی در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی حکومت مرکزی که بی‌ثبات است، از مقامات جمهوری اسلامی ایران تقاضا کرد که در این زمینه به ملت، دولت و سفارت سومالی کمک کند.

وی ایران را یک کشور بزرگ اسلامی خواند و گفت: سومالی نیز کشور اسلامی است و ما از برادران خود می‌خواهیم که ملت و دولت ما را فراموش نکنند.

سفیر سومالی همچنین به طور خاص از مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و هلال احمر ایران تشکر کرد و قدردانی کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.