به گزارش تریبون مستضعفین روز گذشته برخی از نسخهشناسان و ایرانشناسان در سرایِ اهلِ قلم همنشین شدند تا دربارهٔ شخصیتِ علمی استاد ایرج افشار گفتگو کنند. در این نشست که با حضورِ جمشید کیانفر، علی اشرف صادقی، حسین مسرت و سید علی آل داود برگزار میشد، ویژگیهایِ علمیِ افشار مرور شد.
بر اساسِ گزارشِ ایبنا، جمشید کیانفر در آغازِ این نشست افشار را «پیشگام کتابداری» خواند و دربارهاش گفت: «او یکی از برجستهترین نسخهشناسها در حوزه جهانگردی است که در بخش علم و ادب هم فعالیتهای زیادی داشته و از سویی برخی او را به عنوان یکی از مهمترین حامیان ناشران شهرستانی میشناسند.»
علی اشرف صادقی در بخشِ دیگری از مراسم، افشار را شخصیتِ «چندگانه» معرفی کرد و گفت: «این محقق متون قدیم و کتابدار و کتابشناس در تصحیح متن هم تلاشهای زیادی کرد و علاوه بر این موارد، مدیری بسیار موفق بود. او به کمک نسخههای پراکنده، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران را سر و سامان داد و با در کنار هم گذاشتن نسخههایی که در دانشکدههای مختلف بود، کتابخانهای عظیم خلق کرد که بعد از وی هیچ کس نتواند حتی بخشی از کار او را انجام دهد. به همت اوست که امروزه کتابخانه این دانشگاه 15 هزار نسخه خطی دارد.»
صادقی از اقدامی غیرمسئولانه و خطرناک در کتابخانهٔ دانشگاه بعد از مدیریتِ افشار گفت: «بعد از افشار برخی کتابها از دانشکدهها خارج شد و با عنوان کتابهای غیر لازم به فروش رسید و هنوز هم میشود این کتابها را در کتابفروشیهای خیابان انقلاب پیدا کرد.»
در عینِ حال روزِ گذشته در مراسمِ دیگری، کتابِ «کاغذ در فرهنگ و زندگی ایرانیان» اثرِ استاد افشار در «غرفهٔ دیدارِ سرایِ اهلِ قلم» بررسی شد. در این برنامه دکتر محمدحسین ساکت کتابِ «کاغذ…» را «نوآوری در زبان فارسی» خواند و گفت: «افشار نکات ظریفی را گرآوری کرده که از چشم خیلی از محققان دور مانده است.»
استاد ایرجِ افشار از نسخهشناسان و ایرانشناسانِ برجستهٔ کشور بود که سالِ گذشته بدرودِ حیات گفت. رهبرِ فرهیختهٔ انقلاب دربارهٔ شخصیتِ این محقق گفته است: «ایرج افشار، ایرانشناسی برجسته و پرکار بود.»
Sorry. No data so far.