طیبه شریفپور، عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان کار و خیابان، گفت: با تشدید برخوردها برای بازگشت مهاجرین افغان پس از دهه ۷۰ با پدیده بازگشت فرزندان مهاجرین افغان مواجه شدیم. همچنین با اوجگيري بحرانهاي اقتصادي و افزايش تورم، روند جذب كودكان به ويژه كودكان مهاجر افغان به بازار كار سرعت گرفته است.
او در تشریح این پدیده گفت: بسیاری از کودکان زیر ۱۸ سال که ممکن است یکی از بستگان آنها در ایران باشند به شکل غیر قانونی وارد ایران میشوند و به دور از خانواده به صورت گروهی در مناطق حاشیهای تهران کار و زندگی کار میکنند.
شریفپور ادامه داد: در بازدیدهایی که از طریق انجمن متبوعش به طور نامحسوس در باغها و اماکن حاشیهای شهر تهران صورت گرفته مشاهده شده است که کودکان زبالهگرد در گروههایی با یکی از بستگان بزرگسال بدون امکانات اولیه بهداشتی به کار تفکیک زباله مشغول هستند و در محیطهای آلوده بدون حداقل امکانات همچون دستکش و ماسک، سرنگ و تیغهای مصرفشدهٔ داخل زبالهها را لمس میکنند بیآنکه از روشهای انتقال بیماریهای عفونی اطلاعی داشته باشند.
او به تغذیه و بهداشت نامناسب در محیط کار کودکان زبالهگرد اشاره کرد و افزود: طبق ارزیابیهای انجام شده سکونت غیر بهداشتی و تماس با مواد آلوده باعث شده است که این کودکان ۴۵ برابر بیشتر از سایر کودکان کار در معرض بیماری ایدز و سایر بیماریهای عفونی قرار داشته باشند.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان کار و خیابان در ادامه به فقدان امکانات دولتی برای درمان این کودکان اشاره کرد و گفت: به جز واکسیناسیون کودکان افغان باید برای سایر مراقبتهای بهداشتی پول پرداخت کنند که متاسفانه تامین این هزینهها مقدور نیست.
او در خاتمه با انتقاد از نهادهای دولتی در خصوص عدم شناساسی مافیای جمعآوری زباله در کشور گفت: معلوم نیست سود میلیاردی زبالهگردی که حاصل کار پر خطر این کودکان است به جیب چه کسانی میرود
Sorry. No data so far.